Hrvatska zaklada za znanost najavila je natječaj za projekte u okviru Programa suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori ”Znanstvena suradnja”.

Svrha Programa je prijenos znanja i privlačenja ulaganja u sustav znanosti RH te posredno i u sustav gospodarstva kroz suradnju domaćih i znanstvenika iz dijaspore. Konačni cilj Programa je poticanje zapošljavanja znanstvenika u ranoj fazi razvoja karijere i umrežavanje sa znanstvenicima u dijaspori.

Natječajem Programa ”Znanstvena suradnja” predviđena je provedba znanstveno-istraživačkih projekata u svim znanstvenim područjima u trajanju najdulje do 31. prosinca 2022. godine te zapošljavanje najmanje dvaju mladih znanstvenika po projektu od kojih jedan mora biti doktorand, a ostali doktorandi ili poslijedoktorandi u ranoj fazi razvoja karijere. Financirat će se provođenje znanstvenog istraživanja, ukupan trošak plaća mladih znanstvenika, mobilnost i neizravni troškovi.

Podnositelj projektnog prijedloga je znanstvenik odgovoran za znanstveno istraživanje i upravljanje cijelim projektom, aktivan istraživač i u stalnom radnom odnosu na javnom sveučilištu.

Suvoditelj projekta je znanstvenik hrvatskog državljanstva ili nacionalnosti koji živi i radi u inozemstvu, zaposlen na znanstvenoj instituciji.

Pojedinačna potpora po znanstveno-istraživačkom projektu može iznositi najmanje 1.000.000,00 kuna i najviše 2.200.000,00 kuna.

Trajanje odobrenih projekata je najmanje 3 godine, a najdulje do 31. prosinca 2022. godine.

Planirani početka provedbe projekata je sredina 2019. godine.

Očekivano je otvaranje natječaja krajem 2018. godine s rokom prijave dva mjeseca od otvaranja.

Na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost nalazi se natječajna dokumentacija

Upiti vezani uz natječaj zaprimaju se isključivo putem elektroničke pošte na adresu znanstvena.suradnja@hrzz.hr

Zaprimljeni upiti kao i odgovori objavljuju se na mrežnim stranicama Zaklade.