Knjižnica Fakulteta je domaćin ‘putujućoj’ izložbi ”Ugovor iz Marakeša: zašto je važan?!” koju možete pogledati u predvorju Knjižnice od 1. do 19. travnja.

Izložba je nastala suradnjom Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatske knjižnice za slijepe i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Svrha je izložbe obavijestiti javnost o vrijednosti primjene Direktive 2017/1564 Europskoga parlamenta i Vijeća kojom se obvezuju države članice na implementaciju odredaba Ugovora iz Marakeša u nacionalno zakonodavstvo čime bi se poboljšala dostupnost knjiga, e-knjiga, periodičnih publikacija, novina, časopisa i drugih djela u pisanome obliku, notnih zapisa i drugoga tiskanog materijala osobama koje su slijepe, imaju oštećenje vida ili imaju teškoće čitanja i disleksiju.

Izložba je do sada bila postavljena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Studijskom centru socijalnog rada, Knjižnicama grada Zagreba, Knjižnici Marina Držića, Pravnom fakultetu, Ekonomskom fakultetu i Učiteljskoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.