U Trogiru će se, od 30. lipnja do 7. srpnja 2019., održati šesta po redu međunarodna ljetna škola pod naslovom „Bioetika u kontekstu“. Tema ovogodišnje ljetne škole „Bioetika u kontekstu“ je „Ljudska bića – ne-ljudska bića – priroda“, a na njoj će sudjelovati pedesetak znanstvenika, profesora i studenata različitih profila iz Njemačke, Austrije, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Albanije.

Ljetnu školu, koju financira njemačka zaklada DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), organizira Sveučilište u Hagenu (Njemačka) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu (Hrvatska), Sveučilištem sv. Klimenta Ohridskog u Sofiji (Bugarska), Kretskim sveučilištem (Grčka), Aristotelovim sveučilištem u Solunu (Grčka), Sveučilištem u Splitu (Hrvatska), Akademijom za političko obrazovanje u Tutzingu (Njemačka), Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku (Hrvatska) i Hrvatskim bioetičkim društvom (Hrvatska).

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu uključen je u organizaciju i izvedbu ove ljetne škole preko svoga Odsjeka za filozofiju i Centra za integrativnu bioetiku, odnosno Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku, a u njezinu radu sudjeluju jedan profesor (Hrvoje Jurić) i četvero doktoranada (Josip Guć, Luka Janeš, Lidija Knorr, Marko Kos) s Filozofskog fakulteta.

Više informacija o ljetnim školama pod naslovom „Bioetika u kontekstu“ i o ovogodišnjoj ljetnoj školi možete pogledati ovdje.