Katedra za nederlandistiku pri Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ove godine slavi svoj desetogodišnji jubilej postojanja. U sklopu proslave jubileja Katedra je organizirala Comenius nederlandističku Ljetnu školu koja će se održati od 1. do 13. srpnja na Filozofskom fakultetu.

Pozivaju se svi na otvaranje prigodne izložbe Met hart en ziel: 10 godina studija nederlandistike u Zagrebu koje će se održati u utorak 2. srpnja s početkom u 11.00 sati u Maloj auli Knjižnice Fakulteta. Izložbu možete razgledati od 2. do 11. srpnja 2019., a prikazuje povijest studija nederlandistike na Fakultetu te pruža informacije o Comenius ljetnoj školi i nederlandističkom bibliotečnom fundusu u Knjižnici Filozofskoga fakulteta.

Također pozivaju se svi da se pridruže na proslavi zatvaranja Comenius Ljetne škole koje će se održati u petak 12. srpnja, u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Baru (Savska cesta 160). Od 17.00 do 18.00 sati održat će se kratki tečaj o nizozemskom jeziku i kulturi (na nizozemskom i hrvatskom jeziku), a od 22.00 sati dođite na druženje i ples uz glazbu nizozemskog jezičnog područja (Nizozemska, Belgija, Surinam, Južna Afrika) koju puštati DJ Alessandro u prostorijama Vintage Industrial Bara.