Buduće nastavnice engleskoga jezika – šest studentica s našeg Fakulteta (Gabrijela Haramustek, Lea Hlad, Eva Smrekar, Maja Ostavić, Josipa Zbiljski, Janja Kopačević) i pet studentica s Indiana State University (Haley Lynn Seifert, Madison Nicole Ashley, Kendall Lauren Garno-Foote, Emily Deeann Harrington, Victoria Lynn McSwain) osmislile su dvotjednu Ljetnu školu engleskoga jezika (ukupno 40 nastavnih sati) za učenike zagrebačke Osnovne škole Davorina Trstenjaka. U tome su im pomogli njihovi sveučilišni nastavnici – Renata Geld s Odsjeka za anglistiku Fakulteta i Scott Sterling s Indiana State University.

Osim vrlo dinamičnog radnog dijela Ljetne škole, studentice su imale i bogat društveni program. Slobodno su vrijeme provodile na Fakultetu i izvan njega, zajedno su istraživale Zagreb, a vikend su provele na putovanju u Liku i Dalmaciju.

Ljetna je škola sjajan primjer suradnje između škola i fakulteta, ali i međusveučilišne suradnje te dragocjeno iskustvo studenticama i njihovim nastavnicima.