Agencija za mobilnost i programe EU objavila je Poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u eTwinning inicijativi namijenjenoj obrazovanju studenata u akademskoj godini 2019./2020.

Agencija za mobilnost i programe EU nacionalna je agencija nadležna za provedbu programa Erasmus+, čiji je sastavni dio inicijativa eTwinning. Pri Agenciji djeluje Nacionalna služba za podršku inicijativi eTwinning.

Pozivaju se svi zainteresirani da razmotre prijavljivanje za sudjelovanje u eTwinning inicijativi Teacher Training Initiative („eTwinning inicijativa za ustanove za obrazovanje učitelja“).

Inicijativa je namijenjena visokoškolskim ustanovama koje provode studijske programe za odgojitelje, učitelje i nastavnike. Ova se inicijativa  ostvaruje kroz suradnju eTwinning nacionalnih službi za podršku i odabranih europskih visokoškolskih ustanova.

eTwinning je zajednica odgojno-obrazovnih djelatnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Ova zajednica djeluje putem sigurne platforme, www.eTwinning.net, kojoj mogu pristupiti djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova čiju registraciju odobre nacionalne službe. Sudionici se mogu uključiti u niz aktivnosti: provedbu projekata s ostalim ustanovama; razmjenu stručnih sadržaja s kolegama i razvoj mreža stručnjaka; sudjelovanje u raznim oblicima profesionalnoga razvoja (online edukacije, stručna usavršavanja u obliku seminara, konferencija i sl.).

Više informacija o eTwinningu dostupno je na mrežnoj stranici www.etwinning.hr .

Zainteresirani profesori ispunjeni obrazac trebaju poslati na icaleta@ffzg.hr do srijede 28. kolovoza kako bi se mogao poslali jedan obrazac u ime institucije.