Pozivaju se svi zainteresirani na zatvaranje Međunarodne ljetne škole u petak 27. rujna 2019. u 14.00 sati u dvorani DVII. Izlaganja će se održati na njemačkom i hrvatskom jeziku sa simultanim prevođenjem. Kazališnu predstavu Deutsch durch Theater: Interkulturell – Interaktiv – Innovati pripremili su studenti u okviru međunarodne ljetne škole.

Međunarodna ljetna škola o temi ”Podučavanje i učenje na performativni način: dramska pedagogija u nastavi njemačkog kao stranog jezika” održat će se od 20. do 29. rujna 2019. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovoj Međunarodnoj ljetnoj školi, koja se održava prvi put u Hrvatskoj, temom poticanja učenja njemačkog putem dramske pedagogije bavit će se sedamdeset studentica i studenata germanistike iz Hrvatske, Njemačke, Ruminjske i Srbije aktivnih u različitim kazališnim skupinama. Predavanja i izlaganja održat će profesori, docenti i kazališni pedagozi te glumci iz nekolicine zemalja. Njihovo teorijsko i praktično znanje sudionici ljetne škole moći će primijeniti u svojem budućem radu.

Na ljetnoj školi bit će izvedeno i šest predstava studenata, a bogat program škole obuhvaća i posjet Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te razgovore s redateljima i glumcima.

Kazališne predstave će se održati u ponedjeljak, 23.09., utorak, 24.09., u četvrtak, 26.09. u 20.00 sati u Kinu Forum u SD Stjepan Radić, Jarunksa ul. 2 te na Filozofskom fakultet u petak, 26.09. u 18.00 sati u D-7.

Partneri projekta su Njemačka akademska služba za razmjenu DAAD, Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu, kulturna zaklada Donauschwäbische Kulturstiftung des Landes Baden-Württemberg, Njemački kulturni forum za istočnu Europu (Deutsches Kulturforum für östliches Europa), Goethe Institut Zagreb te Studentski centar i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.