Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu obavještava kolege, prijatelje, djelatnike i studente Fakulteta da je u srijedu 9. 10. nakon duge bolesti preminula mr. sc. Klara Gönc Moačanin, viša lektorica u miru Odsjeka za indologiju i dalekoistočne studije.

Ispraćaj mr. sc. Klara Gönc Moačanin održat će se u četvrtak, 17. 10. u 14.20 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Mr. sc. Klara Gönc Moačanin rođena je 29.4.1953. u Lendavi, Slovenija, a od 1960. živi u Zagrebu. Nakon gimnazije i srednje glazbene škole (flauta) upisala 1972. Filozofski fakultet u Zagrebu. Završila je studij indologije i sociologije, dodiplomski studij iz bibliotekarstva i postdiplomski studij iz književnosti. Magistrirala s magistarskim radom pod naslovom: Izvedbena obilježja klasičnih kazališnih oblika: grčka tragedija – indijska nāṭya – japanski nō.

Nakon završenog studija indologije radi honorarno i volontira u knjižnici Odsjeka koja se tek oblikovala, a od 1980. do 1996. bila je u stalnom radnom odnosu kao bibliotekar na Odsjeku za opću lingvistiku i orijentalne studije Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. U nastavno zvanje predavača na Odsjeku za opću lingvistiku i orijentalne studije za predmet Indijska književnost izabrana 1996., viši lektor postala 2002.

Opširnija biografija i bibliografija