Ponosni smo što je ove godine pravo na upis na Fakultet steklo 966 brucošica i brucoša, odnosno stotinjak studentica i studenata više nego prošle godine.

Fakultet prepoznaje potrebu za promjenama te pokreće razne aktivnosti promidžbe Fakulteta i pojednostavljenja procedura: ukinut je razredbeni ispit na Fakultetu, organizirani su Dani otvorenih vrata, Fakultet je promoviran kroz gostovanja u osnovnim i srednjim školama, aktivno je sudjelovao na Smotri Sveučilišta, brucošima se predstavlja tijekom Orijentacijskog tjedna, a tijekom zadnjeg semestra zbog pandemije COVID-19 krenuo je u online kampanju Zašto Filozofski? i otvorio je virtualna vrata Odsjeka za fonetiku.

Postupak upisa u preddiplomske studije za akademsku godinu 2020./2021. Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prvi puta u povijesti provodi online putem. Postupak upisa provodit će se online od 22. do 24. srpnja 2020. godine na adresi https://onlineupisi.ffzg.hr.

S veseljem čekamo početak nove akademske godine, bilo u virtualnom ili fizičkom formatu te se nadamo da ćemo zajedno s brucošicama i brucošima stvarati sjajnu atmosferu učenja i istraživanja.