Čestitamo na upisu! Veselimo se što ćemo zajedno stvarati uspješnu atmosferu učenja i istraživanja.

Upisali ste Filozofski fakultet s ciljem da studirate jedan od studijskih programa koji se odvijaju na fakultetskim odsjecima.

No, ne zaboravite da se studentski život na Fakultetu ne sastoji isključivo od nastave. Tu vas čekaju razne službe, uredi i centri koji omogućavaju da vaš studentski život teče što brže, lakše i jednostavnije.

 • STUDENTSKA SLUŽBA

  Studentska služba (popularno zvana Referada) Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu neizbježno je mjesto za svakog studenta. U Studentskoj službi dolazite po potvrde, upisujete godine studija, dobivate odgovore na razna pitanja poput studentskih prava, školarina i sl. te rješavate ostale začkoljice oko studija. Naravno, ne smijete zaboraviti niti odsjeke i njihova tajništva koji su isto tako izvor važnih informacija.

 • INFORMATIVNI CENTAR

  Informativni centar (popularno zvan Info centar) Filozofskog fakulteta u Zagrebu zadužen je za davanje točnih, provjerenih i aktualnih informacija vezanih uz Fakultet, studije i studentski život, a koncipiran kao produžetak Studentske službe. Osim redovitih djelatnosti, poput izdavanja studentskih iskaznica (‘iksica’), rješenih molbi, informiranja o upisima na preddiplomske i diplomske studije i sl., Informativni centar je tu također da bi studentima pomogao snaći se u zgradi Fakulteta, razumjeti studentske obaveze, naći rješenja za razne probleme vezane uz studij i za sve ostalo što bi studentima moglo predstavljati problem ili prepreku. Ako se radi o problemu koji je malo specifičniji, djelatnici Informativnog centra će se pobrinuti da vas, ako vam već ne daju zadovoljavajući odgovor, upute na osobu ili službu gdje ćete moći pronaći rješenje.
  YouTube FFZG – Info centar

 • URED ZA ISVU

  ISVU na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koriste studenti, nastavnici i Studentska služba kao pomoć u obavljanju svojih standardnih aktivnosti – upisa semestra i godine, upisa kolegija, prijavljivanja i odjavljivanja ispita, unosa ocjena, izdavanja potvrda te generiranja završnih dokumenata.

  ISVU Studomat je web aplikacija koja studentima omogućuje korištenje ISVU sustava.

 • KNJIŽNICA

  Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučiišta u Zagrebu je mjesto podataka, informacija i znanja. Prvenstveno je usmjerena na potrebe studenata i profesora na Fakultetu te je u potpunosti prilagođena nastavnim programima. Ako želite učiti, koristiti računala, čitati, pretraživati i raditi na sebi, slobodno dođite!

 • CENTRA ZA RAZVOJ KARIJERE

  Centra za razvoj karijere Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pruža usluge karijernog savjetovanja, edukacije i podrške studentima svih godina i svih razina studija. Centar je tu kako bi vam pomogao identificirati vaše interese, otkrio brojne mogućnosti za vaš profesionalni razvoj i pružio podršku na putu ka ostvarenju vaših karijernih ciljeva.

 • CENTAR ZA STRANE JEZIKE

  Mnogi će studenti trebati slušati kolegij Strani jezik za akademske potrebe i to će činiti preko Centra za strane jezike.

 • SAVJETOVALIŠTE ZA STUDENTE

  Pozivamo vas da iskoristite mogućnost koju vam pruža vaš Fakultet kako biste bili uspješni u studiju, zadovoljni u životu te razvijali i koristili sve svoje potencijale. S namjerom da u tome dobijete stručnu podršku, na Filozofskom fakultetu već više od 15 godina djeluje Savjetovalište za studente koje je koristilo više stotina studenata.
  YouTube FFZG – Savjetovalište za studente FFZG-a

 • SLUŽBA ZA MEĐUNARODNU SURADNJU

  Služba za međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je nezaobilazna adresa svim studentima Fakulteta koji žele provesti dio svoga studija u inozemstvu (mobilnost). Međunarodna mobilnost studentima omogućava stjecanja znanja, upoznavanje novih tehnologija, komunikaciju i izmjenu iskustava s kolegama iz različitih kultura te pridonosi akademskom i osobnom razvoju. Studenti koji su dio svog studija proveli na inozemnome sveučilištu imaju veće mogućnosti pri zapošljavanju.

 • SAMOSTALNA KATEDRA ZA KINEZIOLOGIJU

  Na nastavi iz kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura usvojit ćete nova te usavršiti stara motorička znanja i vještine u svrhu unapređenja zdravlja, zadovoljenja potreba za kretanjem, osposobljavanja studenata za racionalno i sadržajno korištenje te provođenje slobodnog vremena, kao i pripomoći kvalitetnom životu u mladosti, zrelosti i starosti. Ako imate želju aktivnije se baviti sportom, možete i braniti boje Fakulteta u više od 15 natjecateljskih sportova!
  YouTube FFZG – Samostalna katedra za kineziologiju FFZG-a 

 • STUDENTSKI ZBOR FILOZOFSKOG FAKULTETA

  Studentski zbor Filozofskog fakulteta je predstavničko tijelo svih studenata na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njegove zadaće su zastupanje studenta, briga o kvaliteti života studenata, o kvaliteti studijskog procesa, studentskom standardu, ostvarivanju studentskih prava i drugim važnim pitanjima za studente. Također, možete mu se obratiti u slučaju kada su vaša prava narušena ili imate pitanja vezana uz studiranje na Filozofskom fakultetu. Sve dodatne informacije imate i na Facebook stranici Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu.