Karijera bez barijera

13.01.2021.|

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg tjedna karijera, Odsjek za psihologiju i Centra za razvoj karijere FFZG-a i ove godine su za sve studente Filozofskog fakulteta odlučili organizirati zanimljive radionice i karijerna savjetovanja. U periodu od 18. do 22. siječnja 2021. održat će se drugi po redu tjedan karijera „Karijera bez barijera“.

Riječ je o ciklusu individualnih karijernih savjetovanja i radionica na temu uspješnog zapošljavanja i upravljanja vlastitom karijerom. Tako na radionicama studenti mogu saznati kako uspješno postavljati karijerne ciljeve i izraditi svoj karijerni plan, kako napisati životopis koji će ih istaknuti među kandidatima, kako ostaviti dobar dojam na razgovoru za posao te zašto je socijalni kapital važan pri zapošljavanju. Kroz individualno karijerno savjetovanje sa psihologom saznat će kako iskoristiti znanja stečena na fakultetu za pronalazak željenog posla te riješiti moguće dileme vezane uz buduću karijeru.

Radionice su pripremili studenti i nastavnici na predmetu Upravljanje karijerom, a provodit će ih studenti diplomskog studija koji su vještine karijernog savjetovanja i vođenja radionica stjecali u izravnom radu s nezaposlenim osobama metodom društveno korisnog učenja.

Za razliku od prošle, ove godine će se radionice provoditi online putem, a studenti imaju mogućnost prijave na jednu ili više aktivnosti putem Omege na online kolegiju: „Karijera bez barijera“, koristeći lozinku za upis: bezbarijera.

Više detalja o ovogodišnjem tjednu karijera, možete pronaći ovdje.

„Potjera za znanjem“ – Morana Zibar na Maratonu karijera

20.11.2020.|

„Potjera za znanjem“ simboličan je naziv predavanja koje će na trećem izdanju ovogodišnjeg Maratona karijera održati Morana Zibar, strastvena kvizoljupka i lovkinja u HRT-ovu kvizu Potjera. Predavanje će se održati 27. studenog u 12 sati u dvorani D7 na Filozofskom fakultetu. Morana će pojasniti čemu ju je naučio fakultet, a čemu život te će otkriti kako svoje strasti – kviz, gastronomiju, vino i putovanja – pretvara u posao i uživa u tome. S obzirom na to da je broj sudionika ograničen, prijavite se putem linka kako bi rezervirali svoje mjesto na vrijeme.

Link za prijavu:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxaq42EFD31Lo1upnv9KJ4i0gDP1TLXWzBLoZD3i7wqI3YuQ/viewform?fbclid=IwAR1m5ah9xl73yLpsneeZpnOAFCtbU-pZsmxxpd9uxfr4AEp5A85Sh5RcTJg

Projekt Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

03.11.2020.|

Od 9. ožujka 2020. Filozofski fakultet provodi projekt: „Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu“, koji je sufinanciran iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a odobren putem poziva: „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“, Ministarstva znanosti i obrazovanja u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Svrha projekta je razvoj integriranog sustava učenja kroz rad i stjecanja stručnog praktičnog iskustva studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu u sklopu preddiplomskih i diplomskih studija.

Za više informacija posjetite službenu stranicu projekta na adresi: https://iskustvo.ffzg.unizg.hr/

Održan prvi tjedan karijera na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

03.11.2020.|

Od 20. do 24. siječnja 2020. na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je prvi tjedan karijera pod nazivom „Karijera bez barijera“ namijenjen razvoju karijernih vještina i zapošljivosti studenata preddiplomskih i diplomskih studija svih studijskih grupa. Ovaj tjedan organizirao je Centar za razvoj karijere pod vodstvom prof. dr. Darje Maslić Seršić, dr. Jasmine Tomas i Jane Kiralj. U sklopu tjedna organiziran je ciklus radionica i individualnog karijernog savjetovanja.

Radionice  su osmisli i proveli studenti polaznici izbornog kolegija Upravljanje karijerom (1. i 2. godine diplomskog studija) pod mentorstvom gore navedenih nastavnica. Ovaj kolegij provodi se metodom društveno korisnog učenja, koja podrazumijeva da studenti znanja i vještine stečene na klasičnoj nastavi u učionici neposredno primjenjuju u provođenju društveno korisnih aktivnosti. Time istovremeno razvijaju vlastite profesionalne kompetencije te doprinose  zajednici. U tom kontekstu, studenti su na terenskim vježbama i uz superviziju radili s nezaposlenim osobama, ali su i svojim kolegama prenijeli vještine uspješnog predstavljanja na selekcijskom intervjuu, izrađivanja vlastitog karijernog plan, osnaživanja socijalnog kapitala te pisanja molbi i životopisa.

Aktivnosti su se odvijale u okviru tjedna karijera. Svaka od četiri radionice provedena je dva puta. Na radionicama je sudjelovalo 60 studenata od kojih su neki sudjelovali na više različitih radionica. Osim toga, nastavnice su provodile individualna karijerna savjetovanja u prostoriji Centra za razvoj karijere. Na karijerno savjetovanje prijavilo se 25 studenata što je jednako broju ponuđenih termina. Neki od njih, nastavili su proces savjetovanja i nakon tjedna karijera.

U promociji i oglašavanju tjedna karijera su, osim organizatorica, sudjelovali Dorja Mučnjak te studenti polaznici kolegija Upravljanje karijerom.