2nd CfP (Un)doing Nationalism – 3rd AARC PhD Conference, September 20-22, 2018,  Klagenfurt/Austria

Konferencija „Language.Literature.Politics. 1918-2018. (Un)doing Nationalism and Resistance“ održat će se u rujnu ove godine na Alpen-Adria-Universität Klagenfurt.

Konferencija je prvenstveno namijenjena doktorskim studentima i mladim znanstvenicima, ali je otvorena svima.xxx

Posebno naglašavamo mogućnost da doktorskim studentima organizatori pokriju trošak puta i smještaja (detaljnije u privitku).

2nd CfP_Language Literature Politics – (Un)doing Nationalism Resistance_Universität Klagenfurt Sept 20-22 2018

Transnational Cooperation Activity Dissemination, Sustainability and Impact in Erasmus+ Stratregic Partnerships in Higher Education, 16.-17. svibnja Bonn, Njemačka

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU i DAAD – German Academic Exchange Service-a Iva Čaleta Pleša iz Ureda za znanost i projekte sudjelovala je na dvodnevnoj Erasmus+ aktivnosti na temu diseminacije, održivosti i utjecaja u Erasmus+ Strateškim partnerstvima u visokom obrazovanju.

U prilogu izvještaj, tablica s popisom predstavljenih projekata i Impact alat.

Izvjestaj_TCA Bonn_16.-17.5.2018._CaletaPlesa

good practice_ incl. padlet links

Imapct tool

Radionica: „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu stipendiju: čitanje projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora“, Zagreb, 15. lipnja 2018.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira radionicu pod nazivom „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu stipendiju: čitanje projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora“.

 Radionica će se održati 15. lipnja 2018. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 10:00 sati.

Radionica je namijenjena prvenstveno iskusnim istraživačima (doktori znanosti, odnosno istraživači s više od 4 godine istraživačkog iskustva koji namjeravaju prijaviti Marie Skłodowska – Curie projekt 2018. godine.

Cilj radionice je predstaviti koncept projektne prijave Individualne stipendije te sudionike upoznati s viđenjem projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora. Kroz praktične savjete te uvid u koncept projektnog prijedloga, sudionici će moći primijeniti naučeno kako bi prepoznali prednosti i nedostatke vlastitih projektnih prijedloga.

Radionicu će voditi dr. sc. Mihaela Perić, dugogodišnja evaluatorica Marie Skłodowska – Curie individualnih projektnih prijedloga te dr. sc. Branka Bernard, prijašnja nacionalna osoba za kontakt za Marie Sklodowska – Curie akcije s dugogodišnjim iskustvom znanstvenog projektnog upravljanja.

U cilju učinkovite pripreme za sudjelovanje na radionici kroz praktičan zajednički rad, prijavljeni sudionici će mailom primiti e-learning materijale, koji obuhvaćaju prezentacije te poveznice na dodatne materijale. Raspored dostave e-learning materijala je:

  • 7. lipnja – Pozdrav i predstavljanje treninga, pregled i osnove MSCA stipendija
  • 8. lipnja – Pisanje prijave: IMPACT- zašto je učinak najvažniji dio prijave
  • 9. lipnja – Pisanje prijave: EXCELLENCE – kandidata, mentora i prihvatne institucije
  • 11. lipnja – Pisanje prijave: IMPLEMENTATION – ekosustav uspješnog projekta
  • 12. lipnja – Tehnička pravila i dokumentacija
  • 13. lipnja – Kad i kako napisati ETHICS samo-procjenu

Kako bi bili primljeni na radionicu, sudionici će trebati odgovoriti na nekoliko pitanja, čiji su odgovori pokriveni materijalima za učenje. Prijavljenim sudionicima testove će dostavljati treneri radionice. Prijavljeni sudionici koji neće proći zadane materijale, neće moći sudjelovati na radionici 15. lipnja 2018.

Rok za prijavu na radionicu je utorak, 5. lipnja 2018. Budući da je broj mjesta na radionici ograničen, molimo Vas da se što prije prijavite na radionicu putem sljedeće poveznice.

Mogućnost sudjelovanja na radionici bit će odobrena prijaviteljima prema redoslijedu zaprimanja potpune prijave. U slučaju popunjenosti kapaciteta, organizator zadržava pravo odbiti prijavitelje koji, u skladu s uputama trenera, nisu dostavili odgovore na kratke testove.

Program radionice MSCA IF 2018

Radionica „Odgovorno istraživanje i istraživački integritet te otvorena znanost u MSCA projektima“

U okviru Obzor 2020. programa, a prvenstveno u okviru Marie Sklodowska – Curie akcija stavljen je veliki naglasak na odgovorno istraživanje i istraživački integritet kao i na inicijativu Otvorene znanosti. Kako bi hrvatske korisnike upoznali sa specifičnostima ovih inicijativa te s mogućnostima kako ove inicijative najbolje uvrstiti u projektne prijedloge, Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s hrvatskim poglavljem Marie Curie Alumni Association-a organizira jednodnevnu radionicu.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na radionicu „Odgovorno istraživanje i istraživački integritet te otvorena znanost u MSCA projektima“koja će se održati u petak, 25. svibnja 2018. godine u hotelu Palace, Strossmayerov trg 10, Zagreb, s početkom registracije u 8:30 sati.

Radionica je namijenjena istraživačima, predstavnicima visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija te predstavnicima industrije i privatnog sektora koji su zaineresirani za sudjelovanje u Marie Sklodowska – Curie akcijama.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice ovdje. Prijave su otvorene do utorka 22. svibnja 2018. godine.

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na e-mail sandra.vidovic@mobilnost.hr.

Prijedlog_programa_radionice RRI_OS

Mapping Digital Future

Tema pete po redu godišnje konferencije u organizaciji Odsjeka za interdisciplinarna istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima, “Alexandru Ioan Cuza” University of Iasi, Romania je Mapping Digital Future i održat će se 23. i 24. svibnja 2018.

Rok za predaju sažetaka je produžen do 15. travnja.

https://conferencephss.com/call-for-papers/

Više informacija o konferenciji na https://conferencephss.com/

Registration open – Conference “Young researchers in a highly skilled landscape”

We are proud to announce that the Ministry of Science and Education of Republic of Croatia is organizing a conference titled „Young researchers in a highly skilled landscape“. The aim of the conference is to create a platform for an open dialog on public policies in the area of research and innovation with a special emphasis on highly skilled young researchers in current and future framework programme. We find it especially important to spotlight the young researchers and their crucial role in regards to mobility, competitiveness and innovation within Horizon 2020 and to the future framework programme for the period 2021-2027.

The conference will be held on June 18th and 19th 2018 in Zagreb with a dinner hosted by the Ministry of Science and Education on June 18th 2018.

The idea is to have panel discussions relating to the future framework programme for the period 2021 – 2027 in relation less and more R&D intensive regions, missions, the roles of envisioned pillars, internationalisation of scientific career and working condition for researchers, evaluation practices on European and national levels relating to R&D, mobility programmes on national, regional and European level, brain circulation and development of transversal skills. We will also use this opportunity to present the newly formed Marie Curie Alumni Association – Croatian Chapter!

The deadline for registration is May 12th 2018 at the following link.

Please find attached a draft of the agenda and the official memo by the State Secretary.

We kindly ask You to share this invite with your colleagues.

We are looking forward to Your attendance.

Invite

Agenda_Conference

The EU Guide to Science Communication

https://www.youtube.com/playlist?list=PLvpwIjZTs-Lhe0wu6uy8gr7JFfmv8EZuH

How to give a science flash talk:

https://www.scidev.net/global/communication/practical-guide/flash-talk-science-video-guide.html

 Web stream radionica za projekte Erasmus+ Capacity Building

Radionica za prijavu projekata Erasmus+ Capacity Building in the field of Higher Education će se održati 22. 1. 2018. preko web stream-a u organizaciji EACEA.

………………..

Objava Javnog poziva za iskazivanje interesa

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je Javni poziv za iskazivanje interesa za nezavisne stručnjake za ocjenjivanje projektnih prijedloga u okviru programa Erasmus+ 2014. -2020. za sljedeća područja:

  1. područje odgoja i općeg obrazovanja te strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok za prijavu 22. prosinca 2017.
  2. područje visokog obrazovanja, rok za prijavu 29. prosinca 2017.

Tekst natječaja i prijavni obrasci nalaze se na:

http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/objava-javnog-poziva-za-iskazivanje-interesa-za-nezavisne-vanjske-strucnjake-za-ocjenjivanje-projektnih-prijedloga-u-okviru-programa-erasmus-2014-2020-za-podrucje-odgoja-i-opceg-obrazovanja-te-strukovnog-obrazovanja-i-osposobljavanja/

http://mobilnost.hr/hr/natjecaji/objava-javnog-poziva-za-iskazivanje-interesa-za-nezavisne-vanjske-strucnjake-za-ocjenjivanje-projektnih-prijedloga-u-okviru-programa-erasmus-2014-2020-za-podrucje-visokog-obrazovanja/

Info dan EU programi – natječaji u 2018. – prezentacije

Info dan EU programi – natječaji u 2018. održan je u ponedjeljak 18. prosinca od 13 do 15.30 sati u Konferencijskoj dvoranu na II katu Knjižnice.

Na informativnom danu predstavljeni su natječaji u 2018. godini u okviru nekoliko europskih programa. Izv. prof. dr. Nives Mikelić Preradović i doc. dr. sc. Petra Bago s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti predstavile su Erasmus + projekt DigiLing: Trans-European e-Learning Hub for Digital Linguistics i iskustvo pisanja projektnog prijedloga Rural 3.0 – Service Learning for the Rural Development.

digiling-2017.12.18-ffzg-eu_programi

EU programi_natjecaji u 2018

Info radionica za HRZZ natječaj Izobrazba novih doktora znanosti

Info radionica povodom otvorenog natječaja Hrvatske zaklade za znanost „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“  održat će se u ponedjeljak 11. prosinca 2017. s početkom u 9.30 sati u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14 (aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu). Prijave na:

https://docs.google.com/forms/d/1jGn5HwCuz00BxKh6r-3Ccxaz4G6oN_mvGKJar0R1DC8/viewform?edit_requested=true

Poziv na info radionicu 

Obzor 2020. – obavijesti

Prosljeđujemo obavijest o najnovijim mogućnostima pridruživanja projektnim konzorcijima za neke od tema Obzor 2020. programa 13. Europe in a changing world – inclusive, innovative and reflective societies 2018-20 i 16. Science with and for society 2018-20 te prezentacije s info dana u Bruxellesu i Hrvatskoj.

1) Ako ste zainteresirani za ulazak u konzorcij za nove teme natječaja MIGRATION, TRANSFORMATION i GOVERNANCE radnog programa 13. Europe in a changing world – inclusive, innovative and reflective societies 2018-20 preporučam da pogledate prezentacije i ukoliko imate potrebne ekspertize da se javite sljedećim koordinatorima. Neki od njih eksplicitno su naveli da žele uvrstiti partnerske institucije iz Hrvatske u konzorcij:

Flash presentation session
01. Dr. Julia Muraszkiewicz, Trilateral Research Ltd.
02. Dr. Aisling Tuite, Waterford Institute of Technology
03. Carmen Bobeanu, BEIA Consult International
04. Ourania Xylouri, Athens Lifelong Learning Institute
05. Alexandru Stan, IN2 Digital Innovations
06. Alicja R. Sadownik, Western Norway University of Applied Sciences
07. Belen Chinchilla, University of Cadiz
08. Dr. Halleli Pinson, Ben-Gurion University
09. Prof. Lynn Jamieson, University of Edinburgh
10. Monica Florea, SIVECO Romania

Koordinator iz Francuske CNRS MIGRATION-01-2019: Understanding migration mobility patterns: elaborating mid and long-term migration scenarios zainteresiran je za suradnju s hrvatskim timovima koji se bave temom migracija pa molimo da se direktno javite s iskazom interesa kolegici Marini Pražetina u Agenciju za mobilnost i programe EU na marina.prazetina@mobilnost.hr

Video snimka i prezentacije s info dana Europske komisije u Bruxellesu nalaze se ovdje:

Information session presentations
01. Calls MIGRATION, TRANSFORMATIONS, GOVERNANCE
02. Mid-term evaluation process
03. SSH integration in Horizon 2020
04. Video recording of the morning session

Informacije o održanom info danu u Hrvatskoj nalaze se ovdje.

2) Ako ste zainteresirani za ulazak u konzorcij za nove teme radnog programa 16. Science with and for society 2018-20 otvorena je prijava za umrežavanje koje će se održati 29.1.2018. u Bruxellesu http://www.sisnetwork.eu/about/brokerage-events/

Sveučilište u Strasbourgu traži partnere za H2020 – SwaftS/gender equality za temu SwaftS-09-2018-2019 : Supporting research organisations to implement gender equality plans s rokom prijave 10. travnja 2018.http://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/wp/2018-2020/main/h2020-wp1820-swfs_en.pdf  Traže organizacije koje financiraju istraživanja, akademske partnere i organizacije zainteresirane za gender equality, uključujući EU13 zemlje.

Detalji pod: 2017 Consortium search-academics_SwafS0920182020

Ukoliko tražite koordinatore ili partnera za neku od tema ovog programa i želite da ga proslijedimo na mrežu NCP kolega u EU molim da popunite Science with and for Society partner search form 2018 i pošaljete na marina.prazetina@mobilnost.hr

Science with and for Society partner search form 2018