Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedan je od najstarijih fakulteta u Hrvatskoj i diči se tradicijom istraživanja i poučavanja, ali i najsuvremenijim sustavom za e-učenje te drugom po veličini knjižnicom u Hrvatskoj. Ako se dvoumiš koji filozofski upisati, odaberi FFZG na kojem studira više od 6000 studenata i radi više od 500 nastavnika na 23 odsjeka. Posebnost Fakulteta je dvopredmetnost, odnosno mogućnost da slobodno kombiniraš dva od 33 preddiplomska studija – što znači da možeš samostalno kreirati svoj kurikul te biti jedinstven/a na tržištu rada. Psihologija, kao jedan od najpopularnijih studija u Hrvatskoj, studira se jednopredmetno, no uvijek je moguće slušati izborne kolegije na drugim odsjecima.

Nakon Filozofskog, s jedinstvenim popisom vještina i znanja, čekaju te poslovi u marketingu, kulturnoj industriji, obrazovanju, informacijskoj i komunikacijskoj industriji, prevoditeljstvu, ministarstvima… No, ono što diplomande našeg Fakulteta čini iznimnima je to što imaju razvijene vještine potrebne za poslove budućnosti: kritičko mišljenje, rješavanje problema, empatiju, komunikacijske vještine. To potvrđuju naši alumni, sada zaposlenici velikih internacionalnih tvrtki poput Googlea.

Filozofski fakultet u Zagrebu ugodno je mjesto za studij. Smješten je blizu centra Zagreba. Centar za potporu e-učenju sa svojim influencerom Kafkom brine se da online nastava teče bez problema. U Knjižnici Fakulteta, vrlo popularnoj među studentima, smješteno je više od 600 tisuća primjeraka građe (knjiga, časopisa, filmova…), 700 mjesta za učenje, 150 računala i wi-fi. U samoj zgradi Fakulteta nalazi se studentski restoran. Ured za studente s invaliditetom vrlo je aktivan u poboljšanju uvjeta studiranja osoba s invaliditetom. Ako se nađeš u mentalnom škripcu, tu je Psihološko savjetovalište, a Centar za razvoj karijera pomoći će ti u razvijanju vještina nalaženja željenog zaposlenja. Ne zaboravimo razne studentske udruge, Klub studenata Filozofskog fakulteta, zbor Concordia discors, studentske projekte, mobilnost, a posebno se ističe društvena odgovornost kojom nastavnici i studenti čine svijet boljim.

Odgovori na 17 pitanja koje nam postavljaju srednjoškolci dat će ti bolji uvid što te čeka, a dodatnih 25 “zato” na 25 “zašto” uvjerit će te da klikneš s Filozofskim!

Zašto upisati Filozofski fakultet?

Youtube kanal FFZG