Brucošice i brucoši, dobrodošli na Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu!

Čestitamo na upisu! Veselimo se što ćemo zajedno stvarati uspješnu atmosferu učenja i istraživanja.

O. d. prodekana za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Krešimir Pavlina u ime Uprave želi vam dobrodošlicu

Upisali ste Filozofski fakultet s ciljem da studirate jedan od studijskih programa koji se odvijaju na fakultetskim odsjecima.

No, ne zaboravite da se studentski život na Fakultetu ne sastoji isključivo od nastave. Tu vas čekaju razne službe i uredi koji omogućavaju da vaš studentski život teče što brže, lakše i jednostavnije.

 • STUDENTSKA SLUŽBA

  Studentska služba (popularno zvana Referada) Filozofskoga fakulteta u Zagrebu neizbježno je mjesto za svakog studenta. U Studentskoj službi dolazite po potvrde, upisujete godine studija, dobivate odgovore na razna pitanja poput studentskih prava, školarina i sl. te rješavate ostale začkoljice oko studija. Naravno, ne smijete zaboraviti niti odsjeke i njihova tajništva koji su isto tako izvor važnih informacija.

 • INFORMATIVNI CENTAR

  Informativni centar (popularno zvan Info centar) Filozofskoga fakulteta u Zagrebu zadužen je za davanje točnih, provjerenih i aktualnih informacija vezanih uz Fakultet, studije i studentski život, a koncipiran kao produžetak Studentske službe. Osim redovitih djelatnosti, poput izdavanja iksica, rješenih molbi, informiranja o upisima na preddiplomske i diplomske studije i sl., Info-centar je tu također da bi studentima pomogao snaći se u zgradi Fakulteta, razumjeti studentske obaveze, naći rješenja za razne probleme vezane uz studij i za sve ostalo što bi studentima moglo predstavljati problem ili prepreku. Ako se radi o problemu koji je malo specifičniji, djelatnici Info-centra će se pobrinuti da vas, ako vam već ne daju zadovoljavajući odgovor, upute na osobu ili službu gdje ćete moći pronaći rješenje.
  YouTube FFZG – Info centar

 • URED ZA ISVU

  ISVU na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koriste studenti, nastavnici i Studentska služba kao pomoć u obavljanju svojih standardnih aktivnosti – upisa semestra i godine, upisa kolegija, prijavljivanja i odjavljivanja ispita, unosa ocjena, izdavanja potvrda te generiranja završnih dokumenata.

  ISVU Studomat je web aplikacija koja studentima omogućuje korištenje ISVU sustava.

 • KNJIŽNICA

  Knjižnica Filozofskoga fakulteta u Zagrebu je mjesto podataka, informacija i znanja! Prvenstveno je usmjerena na potrebe studenata i profesora na Fakultetu te je u potpunosti prilagođena nastavnim programima. Ako želite učiti, koristiti računala, čitati, pretraživati i raditi na sebi, slobodno dođite!

 • CENTAR ZA STRANE JEZIKE

  Mnogi će studenti trebati slušati kolegij Strani jezik za akademske potrebe i to će činiti preko Centra za strane jezike.

 • SAVJETOVALIŠTE ZA STUDENTE

  Pozivamo vas da iskoristite mogućnost koju vam pruža vaš Fakultet kako biste bili uspješni u studiju, zadovoljni u životu te razvijali i koristili sve svoje potencijale. S namjerom da u tome dobijete stručnu podršku, na Filozofskome fakultetu već više od 15 godina djeluje Savjetovalište za studente koje je koristilo više stotina studenata.
  YouTube FFZG – Savjetovalište za studente FFZG-a

 • SLUŽBA ZA MEĐUNARODNU SURADNJU

  Služba za međunarodnu suradnju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu je nezaobilazna adresa svim studentima Fakulteta koji žele provesti dio svoga studija u inozemstvu (mobilnost). Međunarodna mobilnost studentima omogućava stjecanja znanja, upoznavanje novih tehnologija, komunikaciju i izmjenu iskustava s kolegama iz različitih kultura te pridonosi akademskom i osobnom razvoju. Studenti koji su dio svog studija proveli na inozemnome sveučilištu imaju veće mogućnosti pri zapošljavanju.

 • SAMOSTALNA KATEDRA ZA KINEZIOLOGIJU

  Na nastavi iz kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura usvojit ćete nova te usavršiti stara motorička znanja i vještine u svrhu unapređenja zdravlja, zadovoljenja potreba za kretanjem, osposobljavanja studenata za racionalno i sadržajno korištenje te provođenje slobodnog vremena, kao i pripomoći kvalitetnom životu u mladosti, zrelosti i starosti. Ako imate želju aktivnije se baviti sportom, možete i braniti boje Fakulteta u više od 15 natjecateljskih sportova!
  YouTube FFZG – Samostalna katedra za kineziologiju FFZG-a 

 • STUDENTSKI ZBOR FILOZOFSKOG FAKULTETA

  Studentski zbor Filozofskog fakulteta je predstavničko tijelo svih studenata na Filozofskom fakultetu. Njegove zadaće su zastupanje studenta, briga o kvaliteti života studenata, o kvaliteti studijskog procesa, studentskom standardu, ostvarivanju studentskih prava i drugim važnim pitanjima za studente. Također, možete mu se obratiti u slučaju da su vaša prava narušena ili imate pitanja vezana uz studiranje na Filozofskom fakultetu. Sve dodatne informacije imate i na Facebook stranici Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu.