Sveučilište Koç- natječaj za 8 (besplatnih) mjesta za 4 online ljetne škole

26.05.2021.|

Sveučilište Koç ponudilo je studentima Filozofskog fakulteta 8 (besplatnih) mjesta za ukupno 4 ljetne škole (po dva mjesta za svaki program) prema rasporedu i temama  koje su dostupne na: https://oip.ku.edu.tr/online-programs/

 • Storytelling in Extended Reality: Worldbuilding
 •  International Migration and The Crisis – The Basic Instinct: Survival
 •  Next Generation Leadership
 •  Turkish Television Drama: A Mosaic of Genres and Stories

U slučaju da se prijavi više studenata, Povjerenstvo Filozofskoga fakulteta će rangirati studente koji će moći sudjelovati u ljetnoj školi ali uz određeno participiranje u troškovima.

Studenti se prije prijave trebaju javiti odsječkom ECTS koordinatoru kako bi dogovorili na koji način i u kojem obimu će biti priznati ishodi učenja i ECTS bodovi, a nakon toga emailom na ibedekov@ffzg.hr  poslati naziv ljetne škole za koju se prijavljuju. 

Odabrani i prihvaćeni studenti morat će sastaviti Ugovor o učenju/Learning agreement (molimo javiti se u Službu za međunarodnu suradnju emailom: ibedekov@ffzg.hr) .

Studenti FFZG ne moraju imati TOEFL/IELS certifikat već dovoljnu razinu poznavanja engleskoga jezika za sudjelovanje u odabranom programu i izvršavanje predviđenih obveza.

Rok za prijavu: nedjelja: 06. lipnja 2021.

Za dodatne upite slobodno se javite u Ivani Bedeković (Služba za međunarodnu suradnju) na: ibedekov@ffzg.hr

 

 

Erasmus + 2021/22.– Natječaj za studijski boravak u ljetnom semestru

20.05.2021.|

Erasmus + 2021/22.– Natječaj za studijski boravak u ljetnom semestru

 

Sveučilište u Zagrebu je objavilo NATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u LJETNOM SEMESTRU ak.god. 2021./2022.

Studenti su obvezni proučiti cijeli tekst Natječaja te INTERNE upute Filozofskoga fakulteta za prijavu. Rok za prijavu: do 12:00 sati u PONEDJELJAK, 07. lipnja 2021.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Služba za međunarodnu suradnju organizirat će

on line INFO DAN povodom objavljenog Natječaja. Datum i vrijeme bit će objavljeni na mrežnoj stranici.

Sve upite studenti mogu poslati e-mailom na adresu: erasmus-studenti@ffzg.hr

 

Natječaj za Erasmus+ KA107 stručnu praksu za razvoj digitalnih vještina u Švicarskoj, ak. god. 2020./21. i 2021./22.

12.05.2021.|

Natječaj za Erasmus+ KA107 stručnu praksu za razvoj digitalnih vještina u Švicarskoj, ak. god. 2020./21. i 2021./22.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u ŠVICARSKOJ za RAZVOJ DIGITALNIH VJEŠTINA (tzv. „TRAINEESHIP IN DIGITAL SKILLS”) u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA107) za razdoblje mobilnosti od 21.06.2021.-30.04.2022.

Tekst Natječaja dostupan je na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaja-za-erasmus-ka107-strucnu-praksu-za-razvoj-digitalnih-vjestina-u-svicarskoj-ak-god/

Krajnji rok za prijavu: 01.02.2022.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti FFZG:

 1. ODSJEKA ZA LINGVISTIKU
 2. ODSJEKA ZA INFORMACIJSKE  I KOMUNIKACIJSKE ZNANOSTI

 POSEBNE UPUTE ZA PRIJAVU ZA STUDENTE FFZG:

 1. Izjava suglasnosti ECTS koordinatora s predloženom Erasmus+ stručnom praksom-studenti Filozofskog fakulteta moraju pribaviti emailom suglasnost odsječkog ECTS koordinatora (studenti dvopredmetnoga programa od oba odsječka ECTS koordinatora) i priložiti ju uz ostalu prijavnu dokumentaciju. POTPIS fakultetskog ECTS koordinatora doc.dr.sc. Željke Miklošević i PEČAT pribavit će Služba za međunarodnu suradnju.
 2. Studenti koji su diplomirali NEMAJU PRAVO prijave na natječaj. U trenutku prijave na natječaj, pa sve do konačnoga odabira za mobilnost, student NE SMIJE DIPLOMIRATI!Prilikom izdavanja i ovjere Potvrde o upisanom semestru Studentska služba treba provjeriti status studenta.
 3. Popis prihvatljivih aktivnosti za studente nalazi se u Tablici 1. na 2. str. Natječaja – prihvatljive aktivnosti označene su zelenom bojom
 4. Popis ECTS koordinatora
 5. Potvrda o poznavanju stranog jezika (Odsjek ili Centar za strane jezike FF)
 6. Kompletnu prijavnu dokumentaciju poslati emailom u jednom PDF dokumentu Ivani Bedeković na: erasmus-studenti@ffzg.hr (Služba za međunarodnu suradnju FF)

VAŽNE NAPOMENE:

 • Stručna praksa se može odraditi isključivo u Švicarskoj
 • Stručna praksa je samo za područje digitalnih vještina („traineeship in digital skills“)

Maltepe University – Poziv za sudjelovanje na konferenciji

23.04.2021.|

Maltepe University poziva zainteresirane studente na sudjelovanje u međunarodnoj online konferenciji HUMSOS 2021 (Annual International Student Congress on Humanities and Social Sciences) od 02. do 04. lipnja 2021.

Tema ovogdišnje konferencije je “Adaptation to Pandemic and the New Future”.

Rok za predaju radova je 10.05.2021. 

Više informacija: HUMSOS Call for Paper

Stipendije zaklade Lemmermann za istraživački boravak u Rimu

21.04.2021.|

Stipendije zaklade Lemmermann za istraživački boravak u Rimu

Zaklada Lemmermann nudi nekoliko stipendija za diplomske i doktorske studente (klasična filologija i humanističke znanosti) za istraživački boravak u Rimu.

Mjesečna stipendija iznosi 720 EUR.

Rok za prijavu: 31.5.2021.

Dodatne informacije o zakladi, stipendiji i uvjetima za prijavu: 2021_lemmermann

ERASMUS+ studijski boravak – PARTNERSKE ZEMLJE za VIRTUALNU* mobilnost studenata (BRAZIL, ČILE, IZRAEL, RUSIJA, UKRAJINA)

18.03.2021.|

ERASMUS+ studijski boravak – PARTNERSKE ZEMLJE za VIRTUALNU* mobilnost studenata u razdoblju od 28.03.2021.28.02.2022.

(BRAZIL, ČILE, IZRAEL, RUSIJA, UKRAJINA)

UPUTE ZA STUDENTE FILOZOFSKOG FAKULTETA

PRIJE PRIJAVE

Obavezno proučiti izvorni tekst natječaja i privitke!

Svi studenti zainteresirani za razmjenu dužni su proučiti i u dogovoru sa odsječkim ECTS koordinatorom/ima  ili voditeljem doktorskog studija  na odsjecima usporediti studijske programe matičnog i inozemnog sveučilišta, te se savjetovati o kolegijima koje bi mogli slušati i polagati na mobilnosti.

Studenti su se dužni informirati na kojem se jeziku izvodi nastava (radni jezik) na inozemnom sveučilištu, te voditi računa o ukupnom trajanju mobilnosti i ograničenjima!

U okviru ovog natječaja mogu se prijaviti studenti FFZG koji su na PREDDIPLOMSKOJ (BA) DIPLOMSKOJ (MA) i DOKTORSKOJ (PhD) razini studija – obratiti pažnju koja je razina studija moguća za pojedino sveučilište!

 

POSTUPAK PRIJAVE

1) Ispuniti online prijavu za Erasmus+ – Partnerske zemlje – poveznica i upute za online prijavu dostupni su u privitku natječaja 

 2) Ispunjenu online prijavu isprintati i potpisati te poslati u elektroničkom obliku središnjem uredu za međunarodnu suradnju na erasmus.noneu@unizg.hr .

 3) Uz Prijavu se obavezno i učitavaju (uploadaju) dokumenti navedeni u tekstu natječaja.

 4) Pismo odobrenja (Approval form for final thesis) – samo za studente koji žele pisati završni rad ili raditi istraživanje u svrhu pisanja diplomskog/doktorskoga rada. Za potpis i pečat odgovorne osobe na FFZG (nakon što su sve prethodne rubrike ispunjene, potpisane i ovjerene) javiti se emailom na erasmus-studenti@ffzg.hr  

5) Potvrda o poznavanju jezika – za studente koji će potvrdu tražiti na FFZG (Odsjek ili Centar za strane jezike FFZG).

Rok za prijavu: 4. travnja 2021. (24:00) – datum i vrijeme primitka prijave.

Nepotpune ili nepravovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

  * Mogućnost fizičke mobilnosti predviđena je Natječajem isključivo za Izrael, Filozofski fakultet (studenti judaistike) – pod uvjetom da Izrael za početak ak. g. 2021./22. otvori svoj zračni prostor i omogući ulazak stranim državljanima (trenutno nije moguće)

 

INFO DAN – Erasmus+ natječaj za zimski semestar 2021/22

15.03.2021.|

Slijedom objavljenoga Natječaja za Erasmus+ natječaj za studijski boravak u zimskom semestru akademske godine 2021/22. Služba za međunarodnu suradnju organizira ONLINE Info-dan za studente u utorak, 16. ožujka 2021.  14 sati putem poveznice: meet.google.com/joq-czua-nwq (molimo da kao browser koristite Chrome ili Firefox – ne koristiti Microsoft Edge)

Pozivamo vas da prisustvujete Info– danu na kojem će biti riječi o postupku prijave, vrstama mobilnosti i načinu financiranja,  dokumentaciji, postupku rangiranja, odabira inozemnog sveučilišta, itd.

Svakako molimo da pročitate tekst Natječaja, te interne upute Filozofskoga fakulteta prije Info-dana.

Na Info-danu će sudjelovati i fakultetska ECTS koordinatorica Fakulteta, doc.dr.sc. Željka Miklošević.

Želimo vam uspješnu prijavu na Erasmus+ mobilnost!

OBAVIJEST O OBJAVI NATJEČAJA ZA ERASMUS+ STUDIJSKI BORAVAK U ZIMSKOM SEMESTRU  ak.god. 2021./22.

05.03.2021.|

OBAVIJEST O OBJAVI NATJEČAJA ZA ERASMUS+ STUDIJSKI BORAVAK

U ZIMSKOM SEMESTRU  ak.god. 2021./22.

Sveučilište u Zagrebu planira sljedeći tjedan objaviti natječaj za ERASMUS+ studijski boravak za ZIMSKI SEMESTAR 2021/22.

Natječaj za SMS mobilnosti u ljetnom semestru 2021/22 trebao bi biti raspisan u svibnju ili lipnju 2021, te stoga molimo da se na prvi natječaj prijave oni studenti kojima je jedino moguća mobilnost u zimskom semestru.

Natječaj i upute za studente Filozofskog fakulteta objavit ćemo putem ove mailing liste i mrežnih stranica Filozofskog fakulteta.

Rok za prijavu bit će nešto kraći nego prijašnjih godina (od 2 do 2,5 tjedna).

Natječaji za stipendije za ljetni semestar: Japan, Rusija, SAD

02.03.2021.|

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje za studentske razmjene u ak. god. 2021./2022. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene.

Natječaj za dodjelu stipendija iz sveučilišnih sredstava redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu za jednosemestralnu studentsku razmjenu u ljetnom semestru 2021./2022. na sljedećim partnerskim sveučilištima: 

Sveučilište Chuo (Japan) – 2 stipendije

Sveučilište Sophia (Japan) – 2 stipendije

Sveučilište Lomonosov (Rusija) – 2 stipendije

Sveučilište New Mexico (SAD) – 2 stipendije

Sveučilište Cincinnati (SAD) – 1 stipendija

Uvjeti za prijavu, natječajna dokumentacija, te iznos stipendije dostupni su na poveznicama uz svako sveučilište.

Rok za prijave: 23. ožujka 2021. (datum primitka!)