Gunma University – summer school 2021

20.01.2021.|

Gunma University, Japan je objavio Natječaj za ljetnu školu tijekom srpnja 2021.g.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti Filozofskog fakulteta s poznavanjem  engleskoga i japanskoga jezika. Studenti su dužni prije prijave proučiti Vodič za prijavu (Application Information – English ili Japanese ) u kojem se nalazi i popis potrebne dokumentacije. Stipendija ne uključuje financijsku potporu, pa se mole studenti da prije prijave na natječaj svakako prouče koliko iznose mjesečni troškovi života u Japanu (uključujući i troškove puta). Za dodatna pitanja obratite se Uredu za međunarodnu suradnju (email: ibedekov@ffzg.hr ).

Za pitanja vezana uz test poznavanja japanskoga jezika, molimo da se obratite profesorici Emi Murata e-mail: emurata@ffzg.hr  

PRIJAVA:

 • Rok za prijavu na natječaj: 31.03.2021.
 • Prijave se predaju emailom Ivani Bedeković, Ured za međunarodnu suradnju FF: ibedekov@ffzg.hr
 • Prijave stranom sveučilištu šalje Ured za MS. Prijave koje strano sveučilište zaprimi direktno od studenta neće biti razmatrane.

 

Justus Liebig University Giessen – Virtual International Programme (VIP) – ljetni semestar 2021

20.01.2021.|

Sveučilište JLU (Justus Liebig University Giessen) nudi online program koji uključuje razne seminare i predavanja na BA i MA razini a koji će se održavati na engleskom, njemačkom, portugalskom, španjolskom ili ukrajinskom jeziku.

Program i popis predavanja dostupni su OVDJE.

JLU Virtual International Programme – VIP summer semester 2021

Prijave traju do 15.02.2021. a program je besplatan za studente partnerskog sveučilišta.

Natječaj za CEEPUS “freemover” mobilnosti – Rok za prijavu: 30.11.2020.

09.11.2020.|

Na  mrežnim stranicama AMPEU objavljen je natječaj za „freemover“ mobilnosti studenata (mobilnosti izvan CEEPUS mreža) u programu CEEPUS.

U okviru natječaja podose se prijave za mobilnost u ljetnom semestru tekuće akademske godine, a namijenjene su studentima i doktorandima.

Mobilnosti se mogu ostvariti u zemljama srednje i istočne Europe, a popis zemalja sudionica možete pronaći ovdje.

Stipendije za studente u okviru programa CEEPUS traju cijeli semestar, iznimno i kraće, u svrhu istraživanja za završni rad, praktični rad te terensku nastavu. Doktorandi se također mogu prijaviti za kraće boravke, u svrhu istraživanja za doktorski rad. 

U slučaju dobivanja stipendije u freemover kategoriji, uvjeti stipendiranja (iznosi stipendija, što stipendije uključuju te trajanje mobilnosti) isti su kao i za prijavitelje mobilnosti unutar CEEPUS mreža. Stipendije u okviru programa CEEPUS pokrivaju životne troškove, a iznosi stipendije razlikuju se od države do države. Koliko iznose stipendije u pojedinim zemljama i što sve uključuju možete vidjeti ovdje. Odlazni stipendisti iz Republike Hrvatske  imaju pravo na povrat putnih troškova.

Detaljni postupak prijave za freemover mobilnosti opisan je ovdje.

Rok za prijavu: 30.11.2020.

Stipendija za ljetnu školu njemačkoga jezika u Mainzu

13.10.2020.|

Sveuciliste u Zagrebu raspisalo je  Natječaj za djelomičnu stipendiju za ljetnu školu njemačkoga jezika Sveučilišta Johannesa Guttenberga u Mainzu u 2021.

Vise informacija nalazi se na sljedecoj poveznici:

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-djelomicnu-stipendiju-za-ljetnu-skolu-njemackoga-jezika-sveucilista-johannesa-gutt/

 • Stipendija iznosi 1.000 EUR, a ostatak troškova student snosi sam. Cijena tečaja, smještaja i svih dodatnih aktivnosti je 2.200 EUR.
 • Dodatnu potporu od 500 EUR izabranom studentu dodijelit će Sveučilište u Zagrebu.

Bavarske godišnje stipendije za studije u 2021./22.

08.09.2020.|

Slobodna Država Bavarska, odnosno Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST – Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa), nudi u akademskoj godini 2021./2022. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za diplomske (master) te poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.

Moguće je i financiranje jednogodišnjega studijskog boravka u Bavarskoj kao dijela doktorskoga studija u matičnoj zemlji.

Rok: 1. prosinca 2020.

Detaljnije informacije: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/bavarske-godisnje-stipendije-za-diplomske-i-poslijediplomske-studije-u-akademskoj-godini-2021-2022/3928

Natječaj Sveučilišta u Oxfordu za najbolje eseje

14.08.2020.|

Sveučilište u Oxfordu će i ove godine dodijeliti nagrade za najbolje eseje (na engleskom jeziku) u okviru  teme “Eastern European Perspectives on Science, Theology and Humane Philosophy”.

Natječaj je namijenjen mlađim istraživačima i istraživačicama, odnosno osobama koje pohađaju diplomski i poslijediplomski studij te osobama koje su stekle doktorat znanosti u posljednjih pet godina.

Rok za prijavu je 30. 10. 2020.

Informacije o natječaju možete pronaći na sljedećim mrežnim stranicama:

23.07.2020.|

Rezultati (konačni) 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu

ERASMUS+ STRUČNE PRAKSE u ak.god. 2020./21.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je konačne Rezultate1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./21.
Rezultati se nalaze na sljedećoj poveznici:  http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/202021-erasmus-praksa-2-rezultati-1-krug-natjecaja/

Sve studente na koje se ovi rezultati odnose Sveučilište će dodatno kontaktirati.

 

Produžetak 1. kruga Natječaja za ERASMUS+ STRUČNU PRAKSU u ak.god. 2020./21.

18.06.2020.|

Produžetak 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu ERASMUS+ STRUČNE PRAKSE u ak.god. 2020./21.

PRIJE PRIJAVE MOLIMO PROČITATI IZVORNI TEKST NATJEČAJA I POSEBNE UPUTE ZA PRIJAVU ZA STUDENTE FFZG.

Početak mobilnosti u razdoblju: 21.09.2020.-15.02.2021.                                                     

Sveučilište u Zagrebu objavilo je  Produžetak 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2020./21.  Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/1-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202021/  

          ROK ZA PRIJAVU:

 • ONLINE prijava –  najkasnije do 13.07.2020. do 12,00 sati
 • SLANJE potpune dokumentacije e-mailom (erasmus-studenti@ffzg.hr) – najkasnije do 13.07.2020. do 15,00 sati              (Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.)

 

POSEBNE UPUTE ZA PRIJAVU ZA STUDENTE FFZG:

 1. Izjava suglasnosti ECTS koordinatora s predloženom Erasmus+ stručnom praksom-studenti Filozofskog fakulteta moraju pribaviti emailom suglasnost odsječkog ECTS koordinatora (studenti dvopredmetnoga programa od oba odsječka ECTS koordinatora) i priložiti ju uz ostalu prijavnu dokumentaciju. POTPIS fakultetskog ECTS koordinatora/prodekana za znanost i međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Dragana Bagića i PEČAT pribavit će Služba za međunarodnu suradnju.
 2. Studenti koji su diplomirali NEMAJU PRAVO prijave na natječaj. U trenutku prijave na natječaj, pa sve do konačnoga odabira za mobilnost, student NE SMIJE DIPLOMIRATI! Prilikom izdavanja i ovjere Potvrde o upisanom semestru Studentska služba treba provjeriti status studenta.
 3. Popis ECTS koordinatora
 4. Potvrda o poznavanju stranog jezika (Odsjek- studenti filoloških grupa trebaju se javiti ECTS koordinatoru ili u Centar za strane jezike FF – Centar je organizirao online testiranje).
 5. Kompletnu prijavnu dokumentaciju poslati emailom u jednom PDF dokumentu Ivani Bedeković na: erasmus-studenti@ffzg.hr (Služba za međunarodnu suradnju FF)

Za sve upite molimo javiti se emailom: erasmus-studenti@ffzg.hr    

 

ONLINE Tečaj hebrejskoga jezika u organizaciji Sveučilišta u Haifi – ROK za prijavu: 15.6.2020.

09.06.2020.|

Sveučilište u Haifi nudi stipendiju za tečaj hebrejskog jezika koji će se zbog situacije s koronavirusom Sveučilišta u Haifi održavati preko interneta, odnosno putem Zoom predavanja. U nastavku se nalaze dodatne informacije, email i službena web stranica.

Krajnji datum datum za prijave: 15. lipnja 2020.

July Intensive Hebrew Online Courses- Program DescriptionJuly 20th- August 20th, 2020

This July we will be offering our Intensive Hebrew Summer Ulpan. The courses Hebrew Summer Ulpan brings students from around the world to the University of Haifa to study Hebrew in one of the most effective language learning programs in Israel. The Ulpan is designed for those who wish to immerse themselves in an intensive language acquisition experience that is personally enriching as well as academically demanding.

Academics

Classes will be taught remotely through the ZOOM online classroom system and will be held between the hours of 6pm-9:30pm Israel time (11:00am-2:30pm EDT, 8:00am-11:30am PDT)

 • Total beginners need to fill out the prior-knowledge questionnaire form.
 • If you are not a total beginner, you must fill out the placement exam to the best of your abilities without the use of aid and then stop once you cannot answer any questions.
 • The Ulpan is open to all students above the age of 18 who are high school graduates as well as to adult learners.

Terms and Conditions:

 • Terms and conditions of the scholarship may change from year to year according to the annual budget.
 • The scholarship can be granted only once The Summer Language Course Includes: Full tuition fees
 • The final date for the submission of application forms is normally no later than June 15 2020.
 • Final decision regarding the granting of a scholarship will be made around June 30 of each year.

Contact: