Poziv na predaju radova – 4th Annual Haifa International Social Sciences Conference for Graduate Students

07.01.2022.|

Sveučilište u Haifi organizira Četvrtu međunarodnu konferenciju (online) za studente diplomskih studija.

Tema ovogodišnje  konferencije je Connections and Networks in the Social Sciences.

Prema dodatnim informacijama koje se mogu pronaći na poveznici pozivu se, između ostalih,  mogu odazvati studenti diplomskih studija psihologije, sociologije, antropologije i informacijskih i komunikacisjkih znanosti FFZG.  

Rok za predaju radova je 01. ožujka 2022. a najkvalitetniji radovi bit će nagrađeni.

 

Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u 2022./23.

04.01.2022.|

Otvoren je natječaj za podnošenje prijava za stipendije Vlade Mađarske u ak. god. 2022./2023. U okviru ovog poziva te hrvatsko-mađarske bilateralne suradnje, hrvatskim državljanima ponuđene su sljedeće vrste stipendija:

  • stipendije za semestralni/djelomičan studij (od 3 do 10 mjeseci) – prednost imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti
  • stipendije za kratki i dugi istraživački boravak (od 3 dana do 10 mjeseci)
  • stipendije za cjelokupni poslijediplomski doktorski studij (do 36 mjeseci)
  • stipendije za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture (od 2 do 4 tjedna) – prednost imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti.

Više informacija o stipendijama, postupku prijave i rokovima dostupno je OVDJE

 

Natječaj za stipendiju za Ljetnu školu Johannes Gutenberg University

06.12.2021.|

Sveučilište Johannes Gutenberg organizira Ljetnu školu namijenjenu studentima društvenog i humanističkog znanstvenog područja, koja počinje 30.8.2022. a  trajat će dva tjedna.

Troškove školarine i smještaja u iznosu od 2.000,00 EUR za dvoje studenata Sveučilišta u Zagrebu  osigurat će Santander Consumer Bank.

Studenti koji se žele prijaviti na natječaj trebaju se prvo javiti emailom sveučilišnom koordinatoru gospodinu Hrvoju Nikoliću na incoming@unizg.hr i priložiti ispunjenu i potpisanu preporuku. Za informacije o postupku potpisivanja preporuke molimo javiti se emailom u Službu za međunarodnu suradnju FFZG Ivani Bedeković (ibedekov@ffzg.hr)

Nomination JGU Summer School 2022

JGU – mainz – Natječaj za stipendiju za Ljetnu školu Johannes Gutenberg University

Stipendije Države Izrael u akademskoj godini 2022./2023.

06.12.2021.|

Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj objavilo je poziv kojim se kandidatima iz Republike Hrvatske nude stipendije Vlade Države Izrael u akademskoj godini 2022./2023.

1. Stipendije za ljetnu školu hebrejskog jezika. – Ljetni tečaj pod nazivom „Ulpan“ provodi se u organizaciji Sveučilišta u Haifi tijekom srpnja i kolovoza 2022. godine

2. Stipendije za studijski ili istraživački boravak – Jednogodišnje stipendije omogućuju boravak na nekom od izraelskih sveučilišta tijekom akademske godine 2022./2023. (razdoblje stipendiranja: 8 mjeseci).

Stipendije (navedene pod 1. i pod 2.) namijenjene su kandidatima mlađima od 35 godina koji su završili najmanje preddiplomski (BA) studij, odnosno koji su upisani u diplomske (MA) te poslijediplomske ili doktorske (PhD) studije.

Zainteresirani kandidati podnose prijavu slanjem cjelokupne prijavne dokumentacije Veleposlanstvu Države Izrael u Zagrebu najkasnije do 30. prosinca 2021. godine.

Više informacija o stipendijama te uvjetima i načinu prijave dostupne su na mrežnim stranicama Veleposlanstva Države Izrael u RH.

2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu ERASMUS+ STRUČNE PRAKSE

23.11.2021.|

Sveučilište u Zagrebu objavilo je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) za akademsku godinu 2021./22.

Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202122/

POSEBNE UPUTE ZA PRIJAVU ZA STUDENTE FFZG:

  1. Izjava suglasnosti ECTS koordinatora s predloženom Erasmus+ stručnom praksom-studenti Filozofskog fakulteta moraju pribaviti emailom suglasnost odsječkog ECTS koordinatora (studenti dvopredmetnoga programa od oba odsječka ECTS koordinatora) i priložiti ju uz ostalu prijavnu dokumentaciju. POTPIS fakultetskog ECTS koordinatora doc.dr.sc. Željke Miklošević i PEČAT pribavit će Služba za međunarodnu suradnju.
  2. Program stručne prakse i mentora (osobu koja će pratiti tijek stručne prakse i potpisivati mjesečna izvješća) student dogovara na odsjeku. Mentor nije fakultetski ECTS koordinator!
  3. Studenti koji su diplomirali NEMAJU PRAVO prijave na natječaj. U trenutku prijave na natječaj, pa sve do konačnoga odabira za mobilnost, student NE SMIJE DIPLOMIRATI! Prilikom izdavanja i ovjere Potvrde o upisanom semestru Studentska služba treba provjeriti status studenta.
  1. ECTS koordinatori – hr
  2. Potvrda o poznavanju stranog jezika (Odsjek ili Centar za strane jezike FF)
  3. Kompletnu prijavnu dokumentaciju poslati emailom u jednom PDF dokumentu Ivani Bedeković na: erasmus-studenti@ffzg.hr (Služba za međunarodnu suradnju FF)

Program stipendiranja AYUSH-a i ICCR-a za hrvatske studente

20.10.2021.|

Ministarstvo ajurvede, joge, unanija, siddhe i homeopatije (skraćeno kao AYUSH ) te Indijsko vijeće za kultnu razmjenu (ICCR) podržali su program stipendiranja hrvatskih studenata.

Na poveznicama niže se nalaze prijave na program stipendiranja AYUSH-a i ICCR-a za hrvatske studente koji su zainteresirani za pohađanje različitih vrsta tečajeva:

Dodatne informacije: Veleposlanstvo Indije, Tel. +385-1-4873239, email: pr.zagreb@mea.gov.in 

Natječaj za mobilnost studenata u Izraelu i Ukrajini (Erasmus+ KA107)

12.10.2021.|

Natječaj za mobilnost studenata u Izraelu i Ukrajini (Erasmus+ KA107)

Objavljen je Erasmus+ KA107 Natječaj za mobilnost studenata Filozofskog fakulteta za ciljana sveučilišta u Izraelu (Bar-Ilan University, University of Haifa) i Ukrajini (Ivan Franko National University of Lviv, Taras Shevchenko National University of Kyiv).

Natječaj ostaje otvoren do 29.10.2021. (12:00 – podne!).

Tekst Natječaja dostupan je na linku: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/erasmus-ka107-natjecaja-za-mobilnost-studenata-filozofskog-fakulteta-izrael-ukrajina/ .

MOLIMO STUDENTE DA PRIJE PRIJAVE PROUČE UPUTE ZA STUDENTE FILOZOFSKOG FAKULTETA:

Interne upute za studente FFZG-Erasmus+ partnerske-zemlje

Potvrda-o-poznavanju-stranog-jezika-2021-2022

REZULTATI NATJEČAJA ZA ERASMUS+ STUDIJSKI BORAVAK ZA STUDENTE, LJETNI SEMESTAR 2021./22.

01.10.2021.|

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Rezultate natječaja za sudjelovanje u Programu Erasmus+ za studente – studijski boravak – LJETNI SEMESTAR  ak. god. 2021./22.

Studenti su dužni pažljivo pročitati cijeli (izvorni) tekst rezultata natječaja objavljen na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu:  http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/obavijesti-za-studente/

Rezultati, rokovi za odustanak i zero-grant, te uputa o žalbi za studente FFZG

 

Stipendije njemačkog parlamenta – Internationales Parlamentsstipendium

23.07.2021.|

Njemački savezni parlament (Deutscher Bundestag) raspisao je natječaj za više petomjesečnih stipendija za neposredni rad sa zastupnicima Budestaga, sudjelovanje na predavanjima i seminarima na berlinskim sveučilištima i političkim zakladama.

Prijaviti se mogu mlade osobe koje vrlo dobro govore njemački jezik, imaju ili će do početka stipenije (01.03.2021.) završiti visokoškolsku izobrazbu, a koji su rođeni nakon 01.03.1992.

Natječajni postupak provodi Njemački savezni parlamnet u suradnji s Njemačkim veleposlanstvom u Zagrebu.

Rok za prijavu: 31.7.2021.

Dodatne informacije:

Brošura se može preuzeti na oglasoj ploči fakulteta (preko puta garderobe).

Natječaj za stipendiju- Nacionalno sveučilište u Singapuru

19.07.2021.|

Sveučilište u Zagrebu objavilo je  natječaj za jednu (1) stipendiju za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2021./22. za preddiplomske studijske programe koji se izvode na Nacionalnom sveučilištu u Singapuru.

Stipendija uključuje olobođenje od plaćanja školarine na Nacionalnom Sveučilištu u Singapuru za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane NUS-a, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 5.000 kn, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 7.000 kn.

Prije prijave na natječaj studenti trebaju provjeriti kompatibilnost studijskih programa i sa odsječkim ECTS koordinatorom/ima načelno dogovoriti priznavanje mobilnosti nakom povratka.

U slučaju odabira za mobilnost student će morati sastaviti Ugovor o učenju (za detaljne upute molimo javiti se emailom: ibedekov@ffzg.hr)

Rok za prijavu: 18. kolovoza 2021.