Stipendije njemačkog parlamenta – Internationales Parlamentsstipendium

23.07.2021.|

Njemački savezni parlament (Deutscher Bundestag) raspisao je natječaj za više petomjesečnih stipendija za neposredni rad sa zastupnicima Budestaga, sudjelovanje na predavanjima i seminarima na berlinskim sveučilištima i političkim zakladama.

Prijaviti se mogu mlade osobe koje vrlo dobro govore njemački jezik, imaju ili će do početka stipenije (01.03.2021.) završiti visokoškolsku izobrazbu, a koji su rođeni nakon 01.03.1992.

Natječajni postupak provodi Njemački savezni parlamnet u suradnji s Njemačkim veleposlanstvom u Zagrebu.

Rok za prijavu: 31.7.2021.

Dodatne informacije:

Brošura se može preuzeti na oglasoj ploči fakulteta (preko puta garderobe).

Natječaj za stipendiju- Nacionalno sveučilište u Singapuru

19.07.2021.|

Sveučilište u Zagrebu objavilo je  natječaj za jednu (1) stipendiju za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2021./22. za preddiplomske studijske programe koji se izvode na Nacionalnom sveučilištu u Singapuru.

Stipendija uključuje olobođenje od plaćanja školarine na Nacionalnom Sveučilištu u Singapuru za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane NUS-a, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 5.000 kn, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 7.000 kn.

Prije prijave na natječaj studenti trebaju provjeriti kompatibilnost studijskih programa i sa odsječkim ECTS koordinatorom/ima načelno dogovoriti priznavanje mobilnosti nakom povratka.

U slučaju odabira za mobilnost student će morati sastaviti Ugovor o učenju (za detaljne upute molimo javiti se emailom: ibedekov@ffzg.hr)

Rok za prijavu: 18. kolovoza 2021.

JLU Virtual International Programme – zimski semestar 2021/22

16.07.2021.|

Justus Liebig University Giessen (JLU) je objavio natječaj za prijavu studenata za virtualnu mobilnost u zimskom semestru 2021/22.

U ponudi je preko 70 online seminara i kolegija  na preddiplomskoj i diplomskoj razini a izvode se na engleskom, njemačkom, hrvatskom, španjolskom i ruskom jeziku. 

Po završetku programa, studetima se izdaje Prijepis ocjena sa ECTS bodovima.

Za studente partnerskih sveučilišta ovaj program je besplatan.

Više informacija o programu i postupku prijave: JLU Virtual International Programme Winter Semester 2021-22

 

Natječaj za CEEPUS freemover mobilnosti za Mađarsku u zimskom semestru 2021/22

30.06.2021.|

Otvoren je  natječaj za  mrežne i freemover mobilnosti (mobilnosti izvan CEEPUS mreža) u zimskom semestru u Mađarskoj s rokom prijave do 15.7. 2021.

Mađarska je, pored fizičke mobilnosti uvela i mogućnost održavanja mobilnosti u kombiniranom i virtualnom obliku do kraja ove kalendarske godine.

Iznose CEEPUS stipendija u Mađarskoj možete vidjeti ovdje. Isti iznosi vrijede za mrežne i freemover mobilnosti.

Također, Nacionalni ured u Hrvatskoj, uz refundaciju putnih troškova prema proceduri koja je objavljena ovdje može refundirati i troškove PCR testiranja, ako je isto nužno za realizaciju odlazne mobilnosti.

Za sva dodatna pitanja ili savjetovanje u svezi prijave na natječaj zainteresirani kandidati se mogu obratiti na: ceepus@mobilnost.hr

Prvi krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu u 2021/22

25.06.2021.|

Sveučilište u Zagrebu objaviilo je  1. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) za akademsku godinu 2021./22.

UPUTE ZA PRIJAVU ZA STUDENTE FFZG: https://web2020.ffzg.unizg.hr/international/odlazni-studenti-croatian-only/erasmus-smp-strucna-praksa/

Prvi krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu od 1. listopada 2021.- 1. ožujka 2022.

Sveučilište Koç- natječaj za 8 (besplatnih) mjesta za 4 online ljetne škole

26.05.2021.|

Sveučilište Koç ponudilo je studentima Filozofskog fakulteta 8 (besplatnih) mjesta za ukupno 4 ljetne škole (po dva mjesta za svaki program) prema rasporedu i temama  koje su dostupne na: https://oip.ku.edu.tr/online-programs/

 • Storytelling in Extended Reality: Worldbuilding
 •  International Migration and The Crisis – The Basic Instinct: Survival
 •  Next Generation Leadership
 •  Turkish Television Drama: A Mosaic of Genres and Stories

U slučaju da se prijavi više studenata, Povjerenstvo Filozofskoga fakulteta će rangirati studente koji će moći sudjelovati u ljetnoj školi ali uz određeno participiranje u troškovima.

Studenti se prije prijave trebaju javiti odsječkom ECTS koordinatoru kako bi dogovorili na koji način i u kojem obimu će biti priznati ishodi učenja i ECTS bodovi, a nakon toga emailom na ibedekov@ffzg.hr  poslati naziv ljetne škole za koju se prijavljuju. 

Odabrani i prihvaćeni studenti morat će sastaviti Ugovor o učenju/Learning agreement (molimo javiti se u Službu za međunarodnu suradnju emailom: ibedekov@ffzg.hr) .

Studenti FFZG ne moraju imati TOEFL/IELS certifikat već dovoljnu razinu poznavanja engleskoga jezika za sudjelovanje u odabranom programu i izvršavanje predviđenih obveza.

Rok za prijavu: nedjelja: 06. lipnja 2021.

Za dodatne upite slobodno se javite u Ivani Bedeković (Služba za međunarodnu suradnju) na: ibedekov@ffzg.hr

 

 

Erasmus + 2021/22.– Natječaj za studijski boravak u ljetnom semestru

20.05.2021.|

Erasmus + 2021/22.– Natječaj za studijski boravak u ljetnom semestru

 

Sveučilište u Zagrebu je objavilo NATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u LJETNOM SEMESTRU ak.god. 2021./2022.

Studenti su obvezni proučiti cijeli tekst Natječaja te INTERNE upute Filozofskoga fakulteta za prijavu. Rok za prijavu: do 12:00 sati u PONEDJELJAK, 07. lipnja 2021.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Služba za međunarodnu suradnju organizirat će

on line INFO DAN povodom objavljenog Natječaja. Datum i vrijeme bit će objavljeni na mrežnoj stranici.

Sve upite studenti mogu poslati e-mailom na adresu: erasmus-studenti@ffzg.hr

 

Natječaj za Erasmus+ KA107 stručnu praksu za razvoj digitalnih vještina u Švicarskoj, ak. god. 2020./21. i 2021./22.

12.05.2021.|

Natječaj za Erasmus+ KA107 stručnu praksu za razvoj digitalnih vještina u Švicarskoj, ak. god. 2020./21. i 2021./22.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u ŠVICARSKOJ za RAZVOJ DIGITALNIH VJEŠTINA (tzv. „TRAINEESHIP IN DIGITAL SKILLS”) u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA107) za razdoblje mobilnosti od 21.06.2021.-30.04.2022.

Tekst Natječaja dostupan je na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaja-za-erasmus-ka107-strucnu-praksu-za-razvoj-digitalnih-vjestina-u-svicarskoj-ak-god/

Krajnji rok za prijavu: 01.02.2022.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti FFZG:

 1. ODSJEKA ZA LINGVISTIKU
 2. ODSJEKA ZA INFORMACIJSKE  I KOMUNIKACIJSKE ZNANOSTI

 POSEBNE UPUTE ZA PRIJAVU ZA STUDENTE FFZG:

 1. Izjava suglasnosti ECTS koordinatora s predloženom Erasmus+ stručnom praksom-studenti Filozofskog fakulteta moraju pribaviti emailom suglasnost odsječkog ECTS koordinatora (studenti dvopredmetnoga programa od oba odsječka ECTS koordinatora) i priložiti ju uz ostalu prijavnu dokumentaciju. POTPIS fakultetskog ECTS koordinatora doc.dr.sc. Željke Miklošević i PEČAT pribavit će Služba za međunarodnu suradnju.
 2. Studenti koji su diplomirali NEMAJU PRAVO prijave na natječaj. U trenutku prijave na natječaj, pa sve do konačnoga odabira za mobilnost, student NE SMIJE DIPLOMIRATI!Prilikom izdavanja i ovjere Potvrde o upisanom semestru Studentska služba treba provjeriti status studenta.
 3. Popis prihvatljivih aktivnosti za studente nalazi se u Tablici 1. na 2. str. Natječaja – prihvatljive aktivnosti označene su zelenom bojom
 4. Popis ECTS koordinatora
 5. Potvrda o poznavanju stranog jezika (Odsjek ili Centar za strane jezike FF)
 6. Kompletnu prijavnu dokumentaciju poslati emailom u jednom PDF dokumentu Ivani Bedeković na: erasmus-studenti@ffzg.hr (Služba za međunarodnu suradnju FF)

VAŽNE NAPOMENE:

 • Stručna praksa se može odraditi isključivo u Švicarskoj
 • Stručna praksa je samo za područje digitalnih vještina („traineeship in digital skills“)

Maltepe University – Poziv za sudjelovanje na konferenciji

23.04.2021.|

Maltepe University poziva zainteresirane studente na sudjelovanje u međunarodnoj online konferenciji HUMSOS 2021 (Annual International Student Congress on Humanities and Social Sciences) od 02. do 04. lipnja 2021.

Tema ovogdišnje konferencije je “Adaptation to Pandemic and the New Future”.

Rok za predaju radova je 10.05.2021. 

Više informacija: HUMSOS Call for Paper