Natječaj za stipendije – ljetni tečaj bugarskog jezika

04.04.2019.|

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Bugarske u Zagrebu, pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu četiriju (4) stipendija Republike Bugarske za ljetne seminare bugarskog jezika, književnosti i kulture u organizaciji:

Sveučilišta Sveti Kliment Ohridski u Sofiji, od 14. srpnja do 3. kolovoza 2019. godine u mjestu Lozenu – dva (2) mjesta;
Sveučilišta Sv. Ćiril i Metod u Velikom Tarnovu, od 15. srpnja do 4. kolovoza 2019. godine – dva (2) mjesta.

ROK ZA PRIJAVE: 20. travnja 2019.

CEEPUS – natječaj za stipendije za kratkoročni boravak

25.03.2019.|

Objavljen je poziv na natječaj za dodjelu stipendija za kraće mobilnosti u ljetnom semestru akademske godine 2018./2019. u Slovačkoj.

Moguće je prijaviti se u svim kategorijama, no obzirom na to da je semestar započeo, Nacionalni Ceepus ured preporuča prijavu u kategoriji:

„Short Term Student“ – studentska mobilnost u trajanju od 21 dana do 3 mjeseca

U obzir dolaze prijave za mrežnu mobilnost, kao i freemover prijave, što je posebno važno za fakultete, odsjeke i odjele koji u ovoj akademskoj godini nisu uključeni neku od mreža u CEEPUS-u, a željeli bi ostvariti mobilnost putem CEEPUS-a.

Podsjećamo: za freemover prijave uz prijavu je potrebno priložiti dodatnu dokumentaciju (obrasci se nalaze na stranici www.ceepus.info)
1. 2 pisma preporuke – Letter of Recommendation matične institucije, samo za studente i doktorande

Iznose i uvjete stipendija možete pronaći na www.ceepus.info, klikom na slovačku zastavu.

Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj u potpunosti ili djelomično vraća putne troškove odlaznim CEEPUS stipendistima, po povratku s mobilnosti, prema proceduri dostupnoj ovdje.

Erasmus+ STRUČNA PRAKSA – Treći krug natječaja

21.02.2019.|

Sveučilište u Zagrebu objavilo 3. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2018./19.
Treći krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 8.5.2019. -30.7.2019.
Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2019.

Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/3-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-201819/
Rok za prijave je 15.3.2019. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava).

VAŽNA NAPOMENA:
Upozorenje za studente koji planiraju početak mobilnosti prije 20.5.2019.: zbog vremena potrebnog za obradu prijava i objavu rezultata nakon zatvaranja Natječaja, moguće je da će ti studenti, u slučaju odabira, potpisivati Ugovore za Erasmus+ stručnu praksu kratkoročno prije odlaska na mobilnost. Posljedično, moguće je da ovim studentima 1. rata stipendije neće moći biti isplaćena na vrijeme.

UPUTE ZA STUDENTE FILOZOFSKOG FAKULTETA

1. Izjava suglasnosti ECTS koordinatora s predloženom Erasmus+ stručnom praksom -studentima Filozofskog fakulteta Izjavu OBAVEZNO mora parafirati odsječki ECTS koordinator (studentima dvopredmetnoga programa Izjavu parafiraju oba odsječka ECTS koordinatora), nakon toga Izjavu potpisuje fakultetski ECTS koordinator/prodekan za znanost i međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Dragan Bagić.
PEČAT na potpis fakultetskog ECTS koordinatora/ prodekana za znanost i međunarodnu suradnju studenti će dobiti u Urudžbenom uredu (soba D-01).
2. Studenti koji su diplomirali NEMAJU PRAVO prijave na natječaj. U trenutku prijave na natječaj, pa sve do konačnoga odabira za mobilnost, student NE SMIJE DIPLOMIRATI!
Prilikom izdavanja i ovjere Potvrde o upisanom semestru Studentska služba treba provjeriti status studenta.
3. POPIS ECTS koordinatora
4. Potvrda o poznavanju stranog jezika
5. Kopiju kompletne prijavne dokumentacije, poslati emailom u jednom PDF dokumentu Ivani Bedeković na: erasmus-studenti@ffzg.hr (Ured za međunarodnu suradnju FF)

Natječaj za Erasmus Mundus – LAGLOBE – diplomski studij

05.02.2019.|

The Latin America and Europe in a Global Word (LAGLOBE) Master’s programme will start in September 2019.

This Erasmus Mundus Master’s degree -in Social Sciences and Humanities- lasts two years. During the first year, students will study in Salamanca (Spain), and then in Stockholm (Sweden). The following year, they will study in Paris (France) and spend their last semester in Latin America or Europe (for their internship or to conduct a fieldwork).

The application deadline is 15th February for the scholarship and 20th May for self-funded applicants.

For further information: https://www.masterlaglobe.eu/

Natječaj za stipendiju – M.V.LOMONOSOV (Rusija)

30.01.2019.|

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu za jednosemestralnu studentsku razmjenu u zimskom semestru 2019./2020. na partnerskom Sveučilištu M.V. Lomonosov (Rusija).
Rok za prijave: 7. veljače 2019.
Natječaj – M.V. Lomonosov

Natječaj za stipendiju – CHUO UNIVERSITY (Japan)

30.01.2019.|

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu za jednosemestralnu studentsku razmjenu u zimskom semestru 2018./2019. na partnerskom sveučilištu Chuo University (Japan).
Rok za prijave: 7. veljače 2019.
Natječaj – Chuo University

Natječaj za stipendije Republike Poljske, ak.god. 2019./2020.

24.01.2019.|

Objavljen je Natječaj za stipendije Republike Poljske u ak. godini  2019./2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i poljska nacionalna agencija za akademsku mobilnost (NAWA) dodjeljuju četiri (4) stipendije za semestralni/djelomičan studij u trajanju od jednog semestra studentima preddiplomskog i diplomskog studija.

Rok za prijavu: 30. travnja 2019.

Natječaj za stipendije Vlade Slovačke Republike, ak.god. 2019./2020.

24.01.2019.|

Objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Slovačke Republike za 2019./2020: za dodjelu stipendija za studij u Slovačkoj Republici u akademskoj godini 2019./2020.:

1. ukupno petnaest (15) mjeseci stipendija:
a) stipendije za preddiplomski i diplomski sveučilišni studij u trajanju od pet (5) ili deset (10) mjeseci;

b) stipendije za doktorski, tj. poslijediplomski studij u trajanju od jednog (1) mjeseca do deset (10) mjeseci

Rok za prijavu: 15. ožujka 2019.

Stipendije Republike Turske 2019/2020 (studij i istraživački boravak)

21.01.2019.|

U sklopu programa „Türkiye Scholarships“ objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij te istraživački boravak u Turskoj za akademsku godinu 2019./2020.

Rok za prijavu: 20. veljače 2019.

Informacije: https://www.turkiyeburslari.gov.tr/

Prijave se podnose isključivo on-line na mrežnoj stranici: https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/

Za dodatne informacije o natječaju i načinu prijave možete se obratiti na: info@turkiyeburslari.gov.tr.