*napomena: sve informacije navedene u nastavku su informativnog karaktera te savjetujemo kandidatima da svakako provjere aktualni natječaj vezan uz upise

 

 1. Kada počinju prijave za upis na diplomski studij?
  Točan datum samih prijava nalazi se u natječaju koji se objavljuje na web stranici Fakulteta. Natječaj izlazi krajem kolovoza tj. početkom rujna.
 2. Tko sve ima pravo prijave na diplomski studij?
  Svi kandidati koji su završili sveučilišni preddiplomski studij imaju pravo prijave, ali ne znači da svi imaju i pravo upisa.
 3. Koji su kriteriji za upis na diplomski studij?
  Završen sveučilišni preddiplomski studij te dodatni uvjeti koje određuje svaki odsjek zasebno. Više informacija se nalazi u samom natječaju za upise na diplomski studij koji je dostupan na poveznici.
 4. Koji su dokumenti potrebni za prijavu?
  Ispunjena prijava, potvrda ili svjedodžba o završenom preddiplomskom studiju, ovjeren prijepis ocjena preddiplomskog studija te potvrda o uplati za troškove prijave. Više informacija se nalazi u samom natječaju za upise na diplomski studij.
 5. Može li kandidat prijaviti više studijskih kombinacija?
  Ne, kandidat može prijaviti isključivo jedan jednopredmetni studij (npr. arheologija) ili dva dvopredmetna studija (npr. antropologija i fonetika).
 6. Plaća li se diplomski studij?
  Kandidat ne plaća skolarinu ako je hrvatski državljanin ili državljanin članice EU te ako prvi put upisuje prvu godinu diplomskog studija.
 7. Kada studenti koji su preddiplomski studij završili na nekom drugom fakultetu moraju položiti eventualne razlikovne kolegije?
  Kandidati koji upišu diplomski, a preddiplomski su završili negdje drugdje, moraju položiti sve razlikovne kolegije tijekom prvih dviju godina diplomskog studija. Razlikovne kolegije određuje pojedini odsjek na kojemu je ostvareno pravo upisa.