Program studentskog poduzetništva

03.03.2023.|

 

HAMAG-BICRO u suradnji s Institutom za poslovnu ekonomiju i poduzetništvo organizira i provodi “Program studentskog poduzetništva”, u periodu od ožujka do lipnja 2023. godine.

Program je besplatan i namijenjen studentima 4. i 5. godine bilo kojeg fakulteta u Hrvatskoj koji žele razvijati vlastita znanja i vještine, trenirati poduzetnički mindset te naučiti kako razviti uspješan projekt na tržištu. Dokument programa možete preuzeti OVDJE.

Tijekom programa studenti će surađivati s ekspertima Poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj (kao što su ZICER, BIOS, STEP RI i dr.), a koji će ih provoditi kroz edukacije te im pružiti mentorstvo u razvoju vlastitih ideja i projekata. Tri najbolja tima očekuju vrijedne novčane nagrade, a svih deset finalista mogućnost obavljanja stručne prakse u poduzećima.

 

Informacija o Programu Pan-European Seal

12.05.2022.|

Program je pokrenut u okviru partnerstva Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) Europskog patentnog ureda (EPO) u Münchenu (Njemačka) i njihovih strateških sveučilišnih partnera.

Tim se programom mladim osobama sa sveučilišnom diplomom omogućuje pristup jednogodišnjem plaćenom pripravništvu u EUIPO-u ili EPU-u u trajanju od 12 mjeseci, čime im se pomaže da steknu konkurentsku prednost u različitim područjima stjecanjem vrijednog radnog iskustva na odabranom radnom mjestu, kao i multikulturalnog i profesionalnog iskustva.

U kontekstu aktualne borbe protiv visoke stope nezaposlenosti mladih u Europi i njezine predanosti društvenoj odgovornosti, program Pan-European Seal svake godine nudi pripravnička mjesta diplomantima svojih sveučilišnih partnera kojima upravljaju oba navedena ureda. Broj ponuđenih radnih mjesta određuje se na godišnjoj osnovi.

Inicijalno (2015.g.) su EUIPO i EPO slali pozive za sudjelovanje u programu sveučilištima prema određenim kriterijima. Sada zainteresirana sveučilišta mogu izraziti interes za članstvo i sudjelovanje u programu za slanjem elektroničke pošte u kojoj se izražava njihov interes na kontakt: Pan_European_Seal@euipo.europa.eu

Trebate li malo konstruktivnog predaha od učenja za ispite?

14.02.2022.|

Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta i udruga Borders:None organiziraju drugi po redu „Youth Talks – How to make a decision about your career?“. Na ovom okruglom stolu i interaktivnoj radionici imat ćete priliku saznati kakva karijera bi najbolje odgovarala baš vama te kako lakše ostvariti svoju karijernu viziju. Kako je ovaj događaj namijenjen studentima i azilantima, na njemu ćete imati priliku podijeliti svoja iskustva te čuti iskustva drugih mladih osoba koji također razmišljaju kako usmjeriti svoju buduću karijeru.

Stoga pozivamo studente da nam se pridruže u srijedu, 16. veljače u 18:00 sati u Konferencijskoj dvorani na 2. katu knjižnice. Razgovarat ćemo na engleskom jeziku, a za ulazak u fakultet je potrebna važeća COVID-19 potvrda. Očekivano trajanje događaja je sat i 15 minuta. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici: https://www.facebook.com/events/1007732936507205/?ref=newsfeed.

Veselimo se vašem dolasku!

Karijera bez barijera – tjedan karijera 2022.

24.01.2022.|

I ove godine je siječanj u Centru za razvoj karijere bio posvećen tjednu karijera Karijera bez barijera.

Treću godinu za redom, Centar za razvoj karijere i Odsjek za psihologiju organizirali su tjedan karijera u sklopu kojeg su studentima Filozofskog fakulteta ponuđene radionice i individualna karijerna savjetovanja. U periodu od 10. do 14. siječnja 2022. studenti su imali priliku čuti kako osmisliti i napraviti svoj karijerni plan, povećati svoj socijalni kapital u funkciji pronalaženja karijernih prilika, kako se pomoću CV-a i molbe prijaviti i naposljetku putem selekcijskog intervjua predstaviti potencijalnim poslodavcima ili pružateljima stručne prakse.

CERK u svom radu želi što više uključiti studente, tako su i ove godine studenti izbornog kolegija Upravljanje karijerom na diplomskom studiju Odsjeka za psihologiju provodili radionice i držali mentorirana individualna karijerna savjetovanja.

Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja tjedna karijera, ovaj je održan uživo pazeći na epidemiološke mjere, zbog čega je broj sudionika bio ograničen.

U nastavku možete pogledati kako je to izgledalo ove godine.

Digitalizacija studentske svakodnevice

19.01.2022.|

Odbor za digitalizaciju Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu provodi anketu kojom želi čuti ideje studenata za digitalizaciju na svakodnevnoj razini i pospješiti njihovu implementaciju.

Među prijedlozima za koje je moguće glasati nalazi se plaćanje u menzi putem digitalnog novčanika, u potpunosti digitalna prijava za studentske domove, real-time digitalno dostupni jelovnici u menzi, real-time praćenje stanja reda u menzi, smjernice za upotpunjavanje kontaktne nastave digitalnim nastavim alatima nastale na temelju studentskih prijedloga, mogućnost digitalnog potpisivanja ugovora za Student servis i uklapanje iskaznica za prijevoz u digitalni novčanik.

Uz to, studenti mogu dati i vlastite prijedloge. Anketu je moguće ispuniti tijekom ovog tjedna, a nalazi se na poveznici.

izvor: https://www.studentski.hr/studenti/vijesti/studentski-zbor-prima-prijedloge-za-digitalizaciju-studentske-svakodnevice

Što s diplomom Filozofskog?

15.12.2021.|

Na ovo pitanje je lako odgovoriti: mogućnosti su velike.

Kao primjer koje se sve to prilike nude našim studentima, predstavljamo vam 404. Nezavisnu komunikacijsku agenciju koja trenutno zapošljava pet naših bivših studenata.

Bivši studenti povijest umjetnosti, lingvistike, portugalskog, psihologije, informacijskih znanosti i kroatistike, po završetku fakulteta uspješno plivaju u vodama digitalnog svijeta i komunikacije u odjelima social media, people and culture i performance, agencije 404.

Osim zaposlenja, agencija pruža mogućnost i  jednomjesečne ili tromjesečne stručne prakse još tijekom studiranja.

Više o agenciji 404 i poslovnim prilikama koje nude, možete pronaći na njihovim internetskim stranicama, facebooku ili LinkedIn-u.

YouthTalks – Izazovi u traženju posla

08.12.2021.|

Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta i udruga Borders:None organiziraju okrugli stol pod nazivom Youth Talks – Challenges in job searching s ciljem spajanja mladih iz lokalne zajednice i azilanata u ugodnom okruženju i moderiranom razgovoru o izazovima pri traženju posla s kojima se mladi suočavaju kod prvog pristupanja tržištu rada.

Pozivamo studente da nam se pridruže u srijedu, 8. prosinca u 18:30 sati u dvorani A229.

Osim što možete podijeliti svoje iskustvo, učiti iz iskustva drugih i čuti praktične savjete koji olakšavaju proces traženja posla, dobro ćete se zabaviti!

Razgovarat ćemo na engleskom jeziku, a za ulazak na fakultet potrebna je važeća COVID-19 potvrda.

Očekivano trajanje događaja je sat i 15 minuta. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici: https://www.facebook.com/events/627892861663195/?ref=newsfeed .

Veselimo se vašem dolasku!

Filozofski za 21. stoljeće u kontekstu EU projekata

08.12.2021.|

U ponedjeljak 29. studenoga 2021. na Filozofskom fakultetu održana je manifestacija pod nazivom „Filozofski za 21. stoljeće u kontekstu EU projekata”. Na manifestaciji su se predstaviti aktualni međunarodni projekti Filozofskog fakulteta. Između kojih je bio predstavljen i projekt Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u čijoj provedbi je Centar za razvoj karijere direktno uključen.

Cilj događanja bio je predstaviti doprinos međunarodnih projekata pozitivnim promjenama u znanstveno-nastavnom radu na Filozofskom fakultetu.

Događanje je bilo organizirano u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata, koje provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske uz podršku Europske komisije.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na internetskim stranicama Filozofskog fakulteta.

Poziv za drugu generaciju praktičarki i praktičara socijalnih inovacija – prijavi se!

06.09.2021.|

Edukacija ‘Praktičar_ka socijalnih inovacija’ namijenjena je mladima između 21 i 30 godine koji su na završnim godinama studija ili su završili fakultet i trenutno nisu zaposleni u struci. Cilj edukacije je ponuditi osnovna znanja, vještine i stavove koji će humanistima i društvenjacima omogućiti da dizajniraju, razviju i implementiraju socijalne inovacije. Program se prvi puta izvodio u proljeće 2021., a ovo je poziv za drugu generaciju praktičara i praktičarki.

Više informacija možete pronaći na web stranicama Inicijative mladih za ljudska prava – Hrvatska: Poziv za drugu generaciju praktičarki i praktičara socijalnih inovacija – prijavi se! | Yihr HR

Okrugli stol: „Izazovi u uključivanju u visoko obrazovanje za osobe pod međunarodnom zaštitom“

17.06.2021.|

Centar za razvoj karijere u suradnji s Udrugom Borders:none i Centrom za mirovne studije organizira  Okrugli stol pod nazivom: „Izazovi u uključivanju u visoko obrazovanje za osobe pod međunarodnom zaštitom“.

Okrugli stol održat će se uživo u predavaonici A229 u petak 18. lipnja 2021. s početkom u 11:30. Predviđeno trajanje je do 13 sati.

Uz predstavnike Udruge Borders:none i Centra za mirovne studije, govornik će biti i mlada osoba pod međunarodnom zaštitom koja će pričati o svom iskustvu prilikom upisivanja fakulteta i prve godine studija. Pridružit će im se i predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja nadležan za visoko obrazovanje osoba pod međunarodnom zaštitom te predstavnik udruge AreYouSyrious koji se u radu često susreće s ovim pitanjima pa će prenijeti izazove iz prakse i iskustvo u njihovom rješavanju.

Broj sudionika je ograničen, stoga svoj dolazak molimo Vas najavite putem maila na adresu karijere@ffzg.hr najkasnije do sutra 18. lipnja do 10 sati.

Load More Posts