Što s diplomom Filozofskog?

15.12.2021.|

Na ovo pitanje je lako odgovoriti: mogućnosti su velike.

Kao primjer koje se sve to prilike nude našim studentima, predstavljamo vam 404. Nezavisnu komunikacijsku agenciju koja trenutno zapošljava pet naših bivših studenata.

Bivši studenti povijest umjetnosti, lingvistike, portugalskog, psihologije, informacijskih znanosti i kroatistike, po završetku fakulteta uspješno plivaju u vodama digitalnog svijeta i komunikacije u odjelima social media, people and culture i performance, agencije 404.

Osim zaposlenja, agencija pruža mogućnost i  jednomjesečne ili tromjesečne stručne prakse još tijekom studiranja.

Više o agenciji 404 i poslovnim prilikama koje nude, možete pronaći na njihovim internetskim stranicama, facebooku ili LinkedIn-u.

YouthTalks – Izazovi u traženju posla

08.12.2021.|

Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta i udruga Borders:None organiziraju okrugli stol pod nazivom Youth Talks – Challenges in job searching s ciljem spajanja mladih iz lokalne zajednice i azilanata u ugodnom okruženju i moderiranom razgovoru o izazovima pri traženju posla s kojima se mladi suočavaju kod prvog pristupanja tržištu rada.

Pozivamo studente da nam se pridruže u srijedu, 8. prosinca u 18:30 sati u dvorani A229.

Osim što možete podijeliti svoje iskustvo, učiti iz iskustva drugih i čuti praktične savjete koji olakšavaju proces traženja posla, dobro ćete se zabaviti!

Razgovarat ćemo na engleskom jeziku, a za ulazak na fakultet potrebna je važeća COVID-19 potvrda.

Očekivano trajanje događaja je sat i 15 minuta. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici: https://www.facebook.com/events/627892861663195/?ref=newsfeed .

Veselimo se vašem dolasku!

Filozofski za 21. stoljeće u kontekstu EU projekata

08.12.2021.|

U ponedjeljak 29. studenoga 2021. na Filozofskom fakultetu održana je manifestacija pod nazivom „Filozofski za 21. stoljeće u kontekstu EU projekata”. Na manifestaciji su se predstaviti aktualni međunarodni projekti Filozofskog fakulteta. Između kojih je bio predstavljen i projekt Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u čijoj provedbi je Centar za razvoj karijere direktno uključen.

Cilj događanja bio je predstaviti doprinos međunarodnih projekata pozitivnim promjenama u znanstveno-nastavnom radu na Filozofskom fakultetu.

Događanje je bilo organizirano u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata, koje provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske uz podršku Europske komisije.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na internetskim stranicama Filozofskog fakulteta.

Poziv za drugu generaciju praktičarki i praktičara socijalnih inovacija – prijavi se!

06.09.2021.|

Edukacija ‘Praktičar_ka socijalnih inovacija’ namijenjena je mladima između 21 i 30 godine koji su na završnim godinama studija ili su završili fakultet i trenutno nisu zaposleni u struci. Cilj edukacije je ponuditi osnovna znanja, vještine i stavove koji će humanistima i društvenjacima omogućiti da dizajniraju, razviju i implementiraju socijalne inovacije. Program se prvi puta izvodio u proljeće 2021., a ovo je poziv za drugu generaciju praktičara i praktičarki.

Više informacija možete pronaći na web stranicama Inicijative mladih za ljudska prava – Hrvatska: Poziv za drugu generaciju praktičarki i praktičara socijalnih inovacija – prijavi se! | Yihr HR

Okrugli stol: „Izazovi u uključivanju u visoko obrazovanje za osobe pod međunarodnom zaštitom“

17.06.2021.|

Centar za razvoj karijere u suradnji s Udrugom Borders:none i Centrom za mirovne studije organizira  Okrugli stol pod nazivom: „Izazovi u uključivanju u visoko obrazovanje za osobe pod međunarodnom zaštitom“.

Okrugli stol održat će se uživo u predavaonici A229 u petak 18. lipnja 2021. s početkom u 11:30. Predviđeno trajanje je do 13 sati.

Uz predstavnike Udruge Borders:none i Centra za mirovne studije, govornik će biti i mlada osoba pod međunarodnom zaštitom koja će pričati o svom iskustvu prilikom upisivanja fakulteta i prve godine studija. Pridružit će im se i predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja nadležan za visoko obrazovanje osoba pod međunarodnom zaštitom te predstavnik udruge AreYouSyrious koji se u radu često susreće s ovim pitanjima pa će prenijeti izazove iz prakse i iskustvo u njihovom rješavanju.

Broj sudionika je ograničen, stoga svoj dolazak molimo Vas najavite putem maila na adresu karijere@ffzg.hr najkasnije do sutra 18. lipnja do 10 sati.

Održan prvi ciklus radionica: “A vaše radno iskustvo?”

31.05.2021.|

U sklopu projekta Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Centar za razvoj karijere održao je prvi ciklus radionica pod nazivom: „A vaše radno iskustvo?“ o prednostima uključivanja u aktivnosti učenja kroz rad za razvoj karijere.

Prvi ciklus uspješno je održan za studente arheologije, etnologije i kulturne antropologije, informacijskih i komunikacijskih znanosti, povijesti i povijesti umjetnosti. Radionica je provedena kroz dva susreta, 21. i 28. svibnja 2021. putem Zoom platforme.

Na prvom susretu riječ je bila o važnosti stjecanja radnog iskustva prije formalnog izlaska na tržište rada dok je na drugom naglasak bio na konkretnim načinima na koji se studenti mogu uključiti u neke od aktivnosti učenja kroz rad, bila to stručna praksa, volontiranje ili nešto treće.

Tijekom drugog susreta studentima su se predstavili i osnivači Udruge Muzej škola – MiŠ  Katarina Petrović i Filip Lončar, koji su ujedno i alumni našeg fakulteta. Oni su studentima na svoj primjeru pokazali zašto je radno iskustvo važno.

Povratne informacije studenata su iznimno pozitivne i veselimo se organizaciji drugog ciklusa radionica koji će biti uskoro.

Online susret karijernih centara

31.05.2021.|

Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta u četvrtak, 27. svibnja 2021., sudjelovao je u online susretu karijernih centara koji je organizirao Karijerni centra Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu: „Izazovi karijernih centara u doba pandemije.“

Program sastanka uključivao je i pozvano predavanje i radionicu koje su vodile doc. dr. sc. Tanja Jurin i  doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić s Odsjeka za psihologiju našeg Fakulteta, na temu Psihološke teškoće i problemi studenata i koja je uloga psiholoških savjetovališta u doba pandemije te Organizacija studentskih obveza u doba pandemije.

Ostale teme bile su i kako provoditi stručnu praksu, karijerno i psihološko savjetovanje u doba pandemije, ali i kako djelatnici karijernih centara brinu o sebi u doba pandemije.

Na sastanku je zaključeno kako ovakvih susreta treba biti više te da je razmjena iskustva od iznimne važnosti pogotovo sada u ovim izazovnim vremenima.

A vaše radno iskustvo?

14.05.2021.|

Centar za razvoj karijere FFZG-a u sklopu projekta Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u suradnji s partnerom projekta Institutom za razvoj tržišta rada, organizira ciklus radionica pod nazivom „A vaše radno iskustvo?“.

Većina studenata tek se pri kraju studija zapita kako će odgovoriti na ovo pitanje kada dođe vrijeme za intervju s potencijalnim poslodavcem. A zatim kada se i nađu u toj situaciji često još nemaju spreman odgovor.

Radionicama “A Vaše radno iskustvo?” cilj je pomoći studentima da prepoznaju važnost stjecanja radnog iskustva prije formalnog izlaska na tržište rada te da pravovremeno otkriju vlastite potencijale i postanu konkurentniji pri pronalasku željenog radnog mjesta. Studentima se želi ukazati da je dugoročni karijerni razvoj i uspjeh, povezan s praktičnim iskustvima tijekom studija.

Prvi ciklus radionica posvećen je studentima arheologije, etnologije i kulturne antropologije, informacijskih i komunikacijskih znanosti, povijesti i povijesti umjetnosti, a provodit će se tijekom dva susreta 21. i 28. svibnja 2021. s početkom u 10 sati. Prvi susret bit će u trajanju od dva školska sata. Na drugom susretu u trajanju od tri školska sata, studentima će se predstaviti gost, alumni FFZG-a koji će na svom primjeru pokazati važnost stjecanja radnog iskustva.

Radionice će se provoditi online, putem Zoom platforme, a prijave su moguće putem obrasca, najkasnije do 24:00, 19. svibnja 2021.

Broj sudionika je ograničen .

Karijera bez barijera 2021.

29.01.2021.|

Drugu godinu zaredom, uspješno je proveden tjedan karijera: „Karijera bez barijera“ u periodu od 18. do 22. siječnja 2021. Za razliku od prošle godine, ovogodišnji je proveden u potpunosti online. Tjedan karijera organizirali su Odsjek za psihologiju  i Centar za razvoj karijere

Tijekom tjedna  karijera, svim studentima Filozofskog fakulteta nudile su se mogućnosti individualnog karijernog savjetovanja i radionica na temu uspješnog zapošljavanja i upravljanja vlastitom karijerom.

Studenti diplomskog studija Odsjeka za psihologiju koji pohađaju izborni kolegij Upravljanje karijerom osmislili su i provodili radionice pod mentorstvom nastavnica dr.sc. Darjom Maslić Seršić, red. prof., dr. sc. Jasminom Tomas i Janom Kiralj, mag. psih.

Studenti su svojim kolegama ponudili radionice na temu izrade vlastitog karijernog plana, pisanja molbi i životopisa, osnaživanja svog socijalnog kapitala te vještina uspješnog predstavljanja na selekcijskom intervju. Nastavnice su pritom provodile individualna karijerna savjetovanja. Svaka radionica provodila se u dva termina kako bi studenti mogli odabrati termin koji im se bolje uklapa u raspored, a za individualna karijerna savjetovanja bila su ponuđena 32 termina.

Ukupno je na radionicama i karijernim savjetovanjima sudjelovao 141 student.

Karijera bez barijera

13.01.2021.|

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg tjedna karijera, Odsjek za psihologiju i Centra za razvoj karijere FFZG-a i ove godine su za sve studente Filozofskog fakulteta odlučili organizirati zanimljive radionice i karijerna savjetovanja. U periodu od 18. do 22. siječnja 2021. održat će se drugi po redu tjedan karijera „Karijera bez barijera“.

Riječ je o ciklusu individualnih karijernih savjetovanja i radionica na temu uspješnog zapošljavanja i upravljanja vlastitom karijerom. Tako na radionicama studenti mogu saznati kako uspješno postavljati karijerne ciljeve i izraditi svoj karijerni plan, kako napisati životopis koji će ih istaknuti među kandidatima, kako ostaviti dobar dojam na razgovoru za posao te zašto je socijalni kapital važan pri zapošljavanju. Kroz individualno karijerno savjetovanje sa psihologom saznat će kako iskoristiti znanja stečena na fakultetu za pronalazak željenog posla te riješiti moguće dileme vezane uz buduću karijeru.

Radionice su pripremili studenti i nastavnici na predmetu Upravljanje karijerom, a provodit će ih studenti diplomskog studija koji su vještine karijernog savjetovanja i vođenja radionica stjecali u izravnom radu s nezaposlenim osobama metodom društveno korisnog učenja.

Za razliku od prošle, ove godine će se radionice provoditi online putem, a studenti imaju mogućnost prijave na jednu ili više aktivnosti putem Omege na online kolegiju: „Karijera bez barijera“, koristeći lozinku za upis: bezbarijera.

Više detalja o ovogodišnjem tjednu karijera, možete pronaći ovdje.

Load More Posts