Razne obavijesti

Home/Razne obavijesti

Natječaj za akademsku mobilnost 2024. drugi krug – SVIJET

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo Natječaj za akademsku mobilnost u 2024. drugi krug b) prekograničnu mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU  za mobilnosti koje će biti ostvarene od 1. srpnja do 31. prosinca 2024.

Molimo pristupnike da pročitaju tekst Natječaja Sveučilišta u Zagrebu.

PRIJAVA: ONLINE I EMAILOM

Važna napomena: Kandidati se prijavljuju online, nakon čega svoje prijave obavezno šalju i emailom na: international@ffzg.hr

Prijava se sastoji od online prijave i dokumentacije (sken @) koja se šalje na: international@ffzg.hr

 1. Rok za online prijavu: 11. travnja do 12:00 sati
 2. Rok za slanje CJELOKUPNE dokumentacije je do 13:00 sati 11. travnja na: international@ffzg.hr.

Online platforma se zaključava u 12:00 sati u četvrtak 11. travnja, stoga je online obrazac potrebno pravovremeno ispuniti i učitati. Nakon toga obrazac i pozivno pismo u jednome pdf dokumentu poslati najkasnije do 13:00 sati 11. travnja na: international@ffzg.hr.

Moguće je ostvariti prekograničnu mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu (nije nužno da Sveučilište u Zagrebu ili Fakultet imaju sklopljen međuinstitucijski sporazum).

Aktivnosti koje mogu ući u obzir za prijave: održavanje nastave; suradnja u nastavi i istraživanju; pripremanje i prikupljanje pisanih i drugih materijala za kolegije; kraće usavršavanje ili upoznavanje s novim metodama; dogovor oko novih projekata/suradnje; dogovor za nastavak suradnje (preduvjet: dosadašnja suradnja je rezultirala nekom vrstom publikacije ili usmene prezentacije); planiranje prijedloga doktorskoga rada.

Ne odobravaju se: prijave u svrhu dogovora o tekućoj suradnji, prijave isključivo u istraživačke svrhe, prijave za sudjelovanje na znanstvenim i stručnim skupovima, Erasmus+ razmjena, posjete u svrhu dogovora Erasmus+ suradnje/sporazuma

Pristupnici nakon online prijave dokumentaciju šalju Povjerenstvu Filozofskoga fakulteta (international@ffzg.hr).  Nakon što Povjerenstvo Fakulteta izvrši rangiranje, prijave će biti dostavljene Sveučilištu u Zagrebu koje određuje konačnu rang listu.

_________________________________

Kolektivni godišnji odmor

Zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora Fakultet neće raditi 𝗼𝗱 𝟮𝟰. 𝘀𝗿𝗽𝗻𝗷𝗮 𝗱𝗼 𝟭𝟴. 𝗸𝗼𝗹𝗼𝘃𝗼𝘇𝗮 2023.

__________________________________________________________________________

Natječaj za akademsku mobilnost 2023. – DOKTORSKI STUDENTI kotizacije

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo Natječaj za akademsku mobilnost u 2023. (drugi   krug) za c) mobilnost doktorskih studenata (KOTIZACIJE za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima) za prekograničnu mobilnost (od 01.07. do 31.12. 2023.).

Molimo pristupnike da pročitaju tekst Natječaja Sveučilišta u Zagrebu i interne upute Filozofskoga fakulteta za slanje dokumentacije.

PRIJAVA: ON-LINE I EMAILOM

Prijava se sastoji od on-line prijave i dokumentacije (sken @) koja se šalje na: international@ffzg.hr

ROKOVI:

 1. za on-line prijavu: NAJKASNIJE do 12:00 sati 19. travnja, 2023.
 2. za slanje CJELOKUPNE dokumentacije do 14:00 sati 19. travnja, 2023. na: international@ffzg.hr.

On-line platforma se zaključava u 12:00 sati 19. travnja, 2023., stoga je on-line obrazac potrebno pravovremeno ispuniti i učitati. Nakon toga obrazac i cjelokupnu ostalu dokumentaciju (str 4. Natječaja) objediniti i u jednome pdf dokumentu poslati najkasnije:  do 14:00 sati 19. travnja, 2023. na: international@ffzg.hr.

Doktorski studenti se obavezno u prijavi za konferenciju prijavljuju kao studenti doktorskoga studija Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te u svim ostalim materijalima navode kao studenti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na Natječaj se mogu prijaviti:

 • Doktorski studenti zaposlenici Filozofskoga fakulteta
 • Doktorski studenti Filozofskoga fakulteta koji nisu zaposlenici Filozofskoga fakulteta

Doktorski studenti moraju biti upisani u doktorski studij tijekom prijave i tijekom mobilnosti.

Aktivno sudjelovanje na konferenciji podrazumijeva izlaganje ili poster prezentaciju.

Pristupnici prijave šalju Povjerenstvu Filozofskoga fakulteta.  Nakon što Povjerenstvo Fakulteta izvrši rangiranje, prijave će biti dostavljene Sveučilištu u Zagrebu koje određuje konačnu rang listu.

______________________________________________________________________________

Radionica ”Financijska pismenost i uvod u poduzetništvo za studente i doktorande”

Radionica pod nazivom “Financijska pismenost i uvod u poduzetništvo za studente i doktorande” u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu, održat će se u srijedu 22. ožujka 2023. od 11 do 13 sati u predvorju Kina Studentskoga centra u Zagrebu (Savska 25.)

Radionica je besplatna za sve studente i polaznike doktorskih studija.

Prijave su moguće do ponedjeljka 20. ožujka, do ponoći na e-adresu: radionica@unizg.hr.

_______________________________________________________________________

Fulbright stipendije 2024./2025.

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH objavljuju natječaj za stipendije programa Fulbright u akademskoj godini 2024./2025.:

 1. Stipendije za prijedoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (9 mjeseci). Rok za prijavu: 31. svibnja 2023.
 2. Stipendije za poslijedoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra (od 4 do 9 mjeseci). Rok za prijavu: 1. rujna 2023.

Opći uvjeti: Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u.

Budući stipendisti moraju biti svjesni kako javnozdravstveni uvjeti, dostupnost konzularnih usluga i prijevoza, kao i funkcionalnost američkih institucija i politike mogu utjecati na njihovu mogućnost putovanja u Sjedinjene Američke Države i sudjelovanja u programu.

Informacije o natječaju: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/stipendije-mzo-a-ampeu-a-i-vlade-sad-a-program-fulbright-za-akademsku-godinu-2024-2025/5379

___________________________________________________________________________

Natječaj za akademsku mobilnost u 2023.

Rok: 15. 11. 2022. do 12:00 sati

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2023. godini (prvi krug) sa niže navedenim mogućnostima razmjene:

 1. a) odlazna mobilnost prema STRATEŠKIM partnerima,
 2. b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU,
 3. c) mobilnost DOKTORSKIH STUDENATA (KOTIZACIJE za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima).

Mobilnosti iz ovoga kruga mogu se ostvariti nakon 1. veljače 2023.

Važne napomene:

Prijava se sastoji od on-line prijave i dokumentacije (sken @) koja se šalje na: international@ffzg.hr

 1. Rok za on-line prijavu: najkasnije do 12:00 sati 15. studenoga, 2022.
 2. Rok za slanje CJELOKUPNE dokumentacije je do 14:00 sati 15. studenoga na: international@ffzg.hr.

Sukladno tekstu Natječaja pristupnici prijave šalju Povjerenstvu Filozofskoga fakulteta.  Nakon što Povjerenstvo Fakulteta izvrši rangiranje, prijave će biti dostavljene Sveučilištu u Zagrebu koje određuje konačnu rang listu.

Natječaj i ostali materijali su dostupni na mrežnim stranicama Filozofskoga fakulteta.

_________________________________________________________________________

Natječaj za Nagrade AMAC-UK i Nagradu NENAD BICANIC

AMAC-UK (Udruženje bivših studenata i prijatelja sveučilišta u Hrvatskoj, ogranak Velika Britanija) raspisuje natječaj za nagradu mladim znanstvenicima u vrijednosti od £1000. 

Rok prijave je 30.04.2023.