NATJEČAJI, stipendije, konferencije

NATJEČAJI, stipendije, konferencije2018-12-14T07:25:23+00:00

Natječaj Erasmus+ Partner Countries KA 107: nastavnici: Australija i Čile

Raspisan je četvrti krug Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107) – Projekti mobilnosti između država sudionica u programu i partnerskih država za razdoblje mobilnosti od 01.02.2019. do 31.05.2019. za sredstva koja su ostala neutrošena u prethodnim natječajima. Natječaj ostaje otvoren do 18. prosinca 2018.

……………

Stipendije švicarskog sveučilišta u Fribourgu

Stipendije švicarskog sveučilišta u Fribourgu za znanstvenoistraživačke boravke u akademskoj godini 2019./2020. Sveučilište u Fribourgu (Švicarska) nudi stipendije u trajanju od četiri (4) mjeseca na doktorskoj razini i u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca na poslijedoktorskoj razini. Detaljne informacije su dostupne na mrežnim stranicama.

……………

Natječaj za Erasmus+ PC: nastavnici:

IRAN, IZRAEL, KOSOVO, RUSIJA, UKRAJINA

Zatvoren je Erasmus+ KA107 natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 28.01.2019. do 31.03.2020. – PARTNERSKE ZEMLJE za određena područja suradnje. Rezultati će biti objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

……………

Natječaj za akademsku mobilnost 2019. – SVIJET

Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2019. godini (prvi krug) za b) prekograničnu mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU (mobilnost od 01.01. do 01.07.2019.) bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu. 

KRITERIJI  Filozofskoga fakulteta za rangiranje prijava.

Sažetak SVIJET

……………

Natječaj za akademsku mobilnost 2019. – STRATEŠKI PARTNERI

Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2019. godini (prvi krug) za a) odlaznu mobilnost prema STRATEŠKIM PARTNERIMA u 2019. g. bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

KRITERIJI Filozofskoga fakulteta za rangiranje prijava.

Sažetak STRATEŠKI partneri

……………

Natječaj za akademsku mobilnost 2019. – DOKTORSKI STUDENTI kotizacije

Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2019. godini (prvi krug) za c) mobilnost doktorskih studenata (KOTIZACIJE za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima) za prekograničnu mobilnost od 01.01. do 01.07.2019. bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu. 

KRITERIJI Filozofskoga fakulteta za rangiranje prijava.

Sažetak: DOKTORANDI kotizacije 

……………

Natječaj za Erasmus+ PC: nastavnici – Izrael i Rusija

Objavljeni su rezultati trećeg Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107): od 01.12.2018. do 31.05.2019.

……………

Fulbright Specialist Program: stipendije za ugošćavanje predavača i znanstvenika

Objavljen je natječaj Fulbright Specialist Program koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika na razdoblje od 2 do 6 tjedana (realiziran u razdoblju između 1. listopada 2019. i 30. rujna 2020). Sva visoka učilišta i znanstvene ustanove koje žele sudjelovati u programu podnose prijavu na natječaj Veleposlanstvu SAD-a od 2. studenog 2018. do najkasnije 30. ožujka 2019. Prijavu Filozofskoga fakulteta potrebno je realizirati uz suglasnost prodekana za znanost i međunarodnu suradnju. Više informacija na mrežnim stranicama Veleposlanstva SAD-a. https://hr.usembassy.gov/fulbright-specialist-program/

……………

PRODUŽETAK Erasmus+ natječaja za mobilnost NASTAVNOGA osoblja u 2018./19.

Objavljeni su rezultati produžetka Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2018./2019. – programske zemlje.
UPUTE za realizaciju na Filozofskome fakultetu
Upute Sveučilišta u Zagrebu

…………… 

Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u 2018./19.

Rezultati  Natječaja za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki i znanstvenih ustanova izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA103) – Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja u 2018./19. za aktivnosti: podučavanje (nastavno osoblje temeljem Erasmus+ ugovora, popis); kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (nastavno osoblje); osposobljavanje (nastavno i nenastavno osoblje); podučavanje (nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH) su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Sudionici su OBVEZNI proučiti

Potvrda o dolasku/odlasku (Statement of Host Institution)

…………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2018.

b) SVIJET i c) DOKTORSKI STUDENTI konferencije

REZULTATI Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. drugi krug

b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu i

c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima).

…………… 

DAAD (Njemačka) stipendije za 2019/20.

DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2019./2020. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj. Stipendije za studente preddiplomskog i diplomskog studija te studente koji žele upisati doktorski studij, doktorande, postdoktorande te znanstvenike svih disciplina. Rok za prijavu: između 30. rujna 2018. i 1. prosinca 2018Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web-stranici: www.funding-guide.de

www.daad.de/deutschland/promotion/phd/en/, a materijal o studiju i istraživanju u Njemačkoj:

https://www.daad.de/deutschland/nach-deutschland/publikationen/en/

…………… 

 

 Natječaj za Erasmus+ PC: BiH, Izrael, Kina, Ukrajina

REZULTATI za Drugi krug NATJEČAJA Erasmus+ za mobilnost nastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 01.06.2018. do 31.05.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE – izvan EU (KA107)– BiH, Izrael, Kina, Ukrajina za nastavnike u svrhu podučavanja (održavanje nastave) i za osposobljavanje (stručno usavršavanje).

UPUTE  za realizaciju sredstava na Filozofskome fakultetu.

…………… 

 Natječaj za Erasmus+ PC: Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina

REZULTATI Natječaja Erasmus+ za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 19.02.2018. do 31.03.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE (KA107)– Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina u svrhu održavanja nastave i za stručno usavršavanje su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

UPUTE Filozofskoga fakulteta za realizaciju financijske potpore.

…………… 

PostDoc Latvija

Latvijska Državna agencija za razvoj obrazovanja provodi postdoktorski program do 2020. godine. Program je namijenjen svim znanstvenicima i znanstvenicama koji su stekli doktorat znanosti prije najviše 5 godina od datumaotvaranja natječaja, a htjeli bi provoditi jednu od sljedećih aktivnosti na javnim ili privatnim istraživačkim institucijama odnosno u privatnom sektoru u Latviji:  primijenjeno i temeljno istraživanje; jačanje vještina (trening); transfer znanja i tehnologija; stjecanje intelektualnog vlasništva; međunarodna mobilnost i umrežavanje. Informacije.

…………… 

………………………………………………………………………………..

Stipendije Macquire University, Australija: doktorski program (cotutelle)

Croatian Cotutelle PhD Scholarship Programme  Macquire University, Australija omogućava odabranome kandidatu doktorskoga studija financiranje školarine za doktorski studij na Macquire University (do 3 godine) i putni trošak povratne avio – karte. O međunarodnom dvojnom doktoratu (Cotutelle de thèse/Joint PhD Thesis Supervision) govorimo kada doktorand upiše doktorski studij na dva različita sveučilištaiz dvije zemlje, te uz superviziju dva mentora s tih sveučilišta radi jedan doktorski rad. Informacije o međunarodnim dvojnim doktoratima znanosti (cotutelle) možete pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta: http://www.ffzg.unizg.hr/international/about-fhss/programs/postgraduate-programs/cotutelle-medunarodni-dvojni-doktorati/

….. 

Mobilnost istraživača

Marie Sklodowska-Curie akcije

…………… 

Uputa za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izradilo je Uputu za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo. Uputa je izrađena s namjerom da se znanstvenicima koji odlaze na rad u inozemstvo omogući uvid u radnje koje moraju izvršiti neposredno prije odlaska u inozemstvo ili neposredno nakon dolaska u stranu državu. Uputom se utvrđuju nužni koraci u području reguliranja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, prijave/odjave prebivališta i boravišta te poreznog tretmana znanstvenika i članova njihovih obitelji prilikom privremenog odlaska u inozemstvo zbog istraživačkog rada. Prilikom izrade Upute Ministarstvo je konzultiralo sva relevantna nadležna tijela; Ministarstvo financija – Poreznu upravu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Uputu možete preuzeti OVDJE.

…..

Ljetne škole u inozemstvu

Informacije o ljetnim školama koja su dostavila strana partnerska sveučilišta možete pronaći na mreežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

…..

Agence universitaire de la francophonie

Sveučilišna agencija za frankofoniju

….. 

Guide to Brazilian Higher Education Courses

http://www.britishcouncil.org.br//sites/default/files/guide_brazilian_highered_courses_inenglish.pdf

….. 

EUROPASS

Inicijativa Europass jest portfelj od pet dokumenata (Europass životopis, Europass jezična putovnica, Europass dopunska isprava o studiju, Europass dodatak svjedodžbi i Europass mobilnost) namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i lako usporediv način, a smatraju se vrlo važnim sredstvom za postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva, a korisni su pojedincima koje zanima stalan ili privremeni rad u inozemstvu, stručno usavršavanje ili stjecanje novih akademskih iskustava, ali i poslodavcima koji dobivaju uvid u znanja, vještina i sposobnosti potencijalnih zaposlenika na jednostavan, pregledan i razumljiv način. Nacionalni Europass centar Hrvatska (NEC Hrvatska): www.europass