Azrieli Foundation’s International Postdoctoral Fellowship

Objavljen je poziv za stipendije za postdoktorski istraživački boravak na  Bar-Ilan University, Izrael za 2021/22. Stipendija uključuje troškove istraživanja i putovanja. Kandidati su obvezni u prijavi navesti i mentora na Bar-Ilan University. Prijave su on-line: https://azrielifoundation.org/fellows/internationalpostdoctoral/. Kandidati kojima je potrebna pomoć u pronalasku mentora mogu kontaktirati prof. dr. sc. Rachel Dekel: Rachel.Dekel@biu.ac.il


Bavarske godišnje stipendije za studije u 2021./22.

Slobodna Država Bavarska, odnosno Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST – Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa), nudi u akademskoj godini 2021./2022. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za diplomske (master) te poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima. Moguće je i financiranje jednogodišnjega studijskog boravka u Bavarskoj kao dijela doktorskoga studija u matičnoj zemlji. Rok: 1. prosinca 2020. Detaljnije informacije: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/bavarske-godisnje-stipendije-za-diplomske-i-poslijediplomske-studije-u-akademskoj-godini-2021-2022/3928


Stipendije Švicarske Konfederacije u 2021./22.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe EU, u suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u RH, pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u 2021./22. i to za: stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, namijenjene su diplomiranim (MA) kandidatima; stipendije za doktorske studije, namijenjene su diplomiranim (MA) kandidatima; stipendije za poslijedoktorske studije, namijenjene su kandidatima koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2017. i 31. srpnja 2021. godine; stipendije za umjetničke smjerove, namijenjene su diplomiranim (BA) kandidatima za prvi (inicijalni) diplomski (master) studij na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti. Rok: 13. studenoga 2020.

Detaljnije informacije: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/stipendije-svicarske-konfederacije-u-akademskoj-godini-2021-2022/3927.


Poziv za sudjelovanje na virtualnoj konferenciji: Sveučilište u Cincinnatiju

Zbog nemogućnosti fizičke razmjene uslijed pandemije, Sveučilište u Cincinnatiju predlaže nastavak suradnje s partnerskim sveučilištima u virtualnom obliku i na teme aktualne u trenutnom globalnom okruženju, te poziva nastavnike i istraživače da predlože teme za sljedeće mini-konferencije (predviđene za prosinac 2020. i veljaču 2021.):

  • a discipline of common interest to all our partner institutions (such as supply chain, artificial intelligence or other relevant subjects)
  • aspects of the research process across the spectrum of disciplines (such as creative/visual, scholarship of teaching and learning)
  • a theme that could engage research and non-research faculty (such as innovative virtual ways to teach/research/learn or work with community/industry partners in response to the pandemic).

Prijedlozi za teme se mogu poslati na: staff@unizg.hr

 


JESH stipendija – Austrija

Austrijska akademija znanosti objavila je natječaj JESH (Joint Excellence in Science and Humanities) – Croatia za prijavu hrvatskih znanstvenika za studijske boravke u Austriji u trajanju od 2 do 6 mjeseci. Natječaj je otvoren za sva područja znanosti za znanstvenike koji su u zadnjih 10 godina stekli stupanj doktora znanosti.

Više informacija https://www.oeaw.ac.at/en/funding/subsites/joint-excellence-in-science-humanities/.

Rok za prijavu otvoren je do daljnjega.


Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u 2020./21.

REZULTATI I UPUTE

Rezultati Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja te za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 – Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA103) u ak. god. 2020./2021. za aktivnosti: podučavanje (za nastavno osoblje  te za nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH); kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (za nastavno osoblje); osposobljavanje (za nastavno i nenastavno osoblje) su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

UPUTE za realizaciju PUTNOGA NALOGA na Filozofskome fakultetu.

 Središnji ured za međunarodnu suradnju Rektorata (Zvonimirova 8) privremeno OBUSTAVLJA individualne konzultacije i savjetovanja (fizički dolazak u ured) za SVE: domaće i strane studente, nastavnike, administrativno-tehničko osoblje i građane, a zbog

izvanredne situacije vezane uz korona virus (COVID-19) te zbog posljedica oštećenja zgrade uslijed potresa.

Dodatne informacije


Služba za međunarodnu suradnju Filozofskoga fakulteta od ponedjeljka 4. svibnja radi u redovitom dnevnom ritmu, uz organizirana interna dežurstva i poštivanje epidemioloških mjera, te sukladno rasporedu objavljenome na mrežnim stranicama Fakulteta.

Dakako, dostupni smo i na e-mail, te telefon: https://web2020.ffzg.unizg.hr/international/office-for-international-cooperation/ 


Informacije vezane uz Natječaj za akademsku mobilnost u 2020. godini

Zbog neizvjesnosti završetka pandemije bolesti COVID-19 te mogućih rezanja proračunskih sredstava, drugi krug Natječaja za akademsku mobilnost u 2020. godini neće se raspisivati.


Natječaj za akademsku mobilnost 2020. – STRATEŠKI PARTNERI: rezultati i UPUTE

Rezultati i upute za realizaciju sredstava Natječaja za akademsku mobilnost u 2020. godini (prvi krug) za a) odlaznu mobilnost prema STRATEŠKIM PARTNERIMA u 2020. g. Mobilnost se može ostvariti od 01.01. – 31.12.2020. su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, te proslijeđeni pristupnicima. KRITERIJI Filozofskoga fakulteta.

UPUTE za realizaciju PUTNOGA NALOGA na Filozofskome fakultetu

Potvrda o boravku na stranoj ustanovi


Natječaj za akademsku mobilnost 2020. – SVIJET: rezultati i UPUTE

Rezultati i upute za realizaciju sredstava Natječaja za akademsku mobilnost u 2020. godini (prvi krug) za b) prekograničnu mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU (mobilnost od 01.01. do 01.07.2020.) su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, te proslijeđeni pristupnicima. KRITERIJI Filozofskoga fakulteta

UPUTE za realizaciju PUTNOGA NALOGA na Filozofskome fakultetu

Potvrda o boravku na stranoj ustanovi


Natječaj za akademsku mobilnost 2020. – DOKTORSKI STUDENTI kotizacije: rezultati i UPUTE

Rezultati i upute za realizaciju sredstava s Natječaja za akademsku mobilnost u 2020. godini (prvi krug) za c) mobilnost doktorskih studenata (KOTIZACIJE za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima) za prekograničnu mobilnost (01.01. do 01.07. 2020.) su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, te proslijeđeni pristupnicima. .KRITERIJI Filozofskoga fakulteta


Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u 2019./20.: REZULTATI i UPUTE

REZULTATI Natječaja za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki i znanstvenih ustanova izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA103) – Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja u 2019./2020. za aktivnosti: podučavanje (nastavno osoblje temeljem Erasmus+ ugovora, popis); kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (nastavno osoblje); osposobljavanje (nastavno i nenastavno osoblje); podučavanje (nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH) su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

  • UPUTE  za realizaciju putnoga naloga na Filozofskome fakultetu.
  • NAKON Erasmus+ mobilnosti: SAŽETAK

Sufinanciranja razmjene profesora, stručnjaka i osoba iz kulture – Hrvatska/Italija

Talijansko Ministarstvo vanjskih poslova nudi mogućnost sufinanciranja razmjene profesora, stručnjaka i važnih osoba iz kulture, u svrhu poticanja bilateralne suradnje na područjima od zajedničkog interesa. Hrvatskim nastavnicima, stručnjacima i osobama iz kulture pozvanima na razmjenu u Italiju može biti dodijeljena paušalna potpora za trošak noćenja, a za talijanske nastavnike, stručnjake i osobe iz kulture predviđen je povrat cijelog iznosa utrošenog za međunarodne putne karte. Bitan uvjet za pristup ovom programu je postojanje službenog poziva upućenog od strane nekog talijanskog, odnosno hrvatskog sveučilišta ili kulturne ustanove. Informacije


Mobilnost istraživača

Marie Sklodowska-Curie akcije


Uputa za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izradilo je Uputu za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo. Uputa je izrađena s namjerom da se znanstvenicima koji odlaze na rad u inozemstvo omogući uvid u radnje koje moraju izvršiti neposredno prije odlaska u inozemstvo ili neposredno nakon dolaska u stranu državu. Uputom se utvrđuju nužni koraci u području reguliranja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, prijave/odjave prebivališta i boravišta te poreznog tretmana znanstvenika i članova njihovih obitelji prilikom privremenog odlaska u inozemstvo zbog istraživačkog rada. Prilikom izrade Upute Ministarstvo je konzultiralo sva relevantna nadležna tijela; Ministarstvo financija – Poreznu upravu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Uputu možete preuzeti OVDJE.


Ljetne škole u inozemstvu

Informacije o ljetnim školama koja su dostavila strana partnerska sveučilišta možete pronaći na mreežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.


Agence universitaire de la francophonie

Sveučilišna agencija za frankofoniju


Guide to Brazilian Higher Education Courses

http://www.britishcouncil.org.br//sites/default/files/guide_brazilian_highered_courses_inenglish.pdf


EUROPASS

Inicijativa Europass jest portfelj od pet dokumenata (Europass životopis, Europass jezična putovnica, Europass dopunska isprava o studiju, Europass dodatak svjedodžbi i Europass mobilnost) namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i lako usporediv način, a smatraju se vrlo važnim sredstvom za postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva, a korisni su pojedincima koje zanima stalan ili privremeni rad u inozemstvu, stručno usavršavanje ili stjecanje novih akademskih iskustava, ali i poslodavcima koji dobivaju uvid u znanja, vještina i sposobnosti potencijalnih zaposlenika na jednostavan, pregledan i razumljiv način. Nacionalni Europass centar Hrvatska (NEC Hrvatska): www.europ