NATJEČAJI, stipendije, konferencije

NATJEČAJI, stipendije, konferencije2019-02-12T07:28:25+00:00

JESH stipendije postdoktorandima: Austrija

Austrijska akademija znanosti, u sklopu programa JESH (Joint Excellance in Science and Humanities),
objavljuje natječaj za stipendije znanstvenicima koji su doktorirali u posljednjih deset godina za istraživački boravak u Austriji u trajanju od dva (2) do šest (6) mjeseci u razdoblju od prosinca 2019. do prosinca 2020. Rok: 15. travnja 2019.

……………

BAYHOST stipendije za ljetne škole njemačkoga jezika u 2019.

Otvoren je natječaj za stipendije za pohađanje ljetnih škola njemačkoga jezika u Bavarskoj.
Stipendije su namijenjene studentima i mlađem akademskom kadru visokoobrazovnih ustanova svih akademskih zvanja koji imaju osnovno znanje njemačkog jezika (najmanje razina B1). Više informacija dostupno je na https://www.uni-regensburg.de/bayhost/english/scholarships/language-courses-in-bavaria/index.html. Rok za prijavu: 25. ožujka 2019.

……………

Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Slovačke Republike za 2019./2020.

Objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Slovačke Republike za 2019./2020: za dodjelu stipendija za studij u Slovačkoj Republici u akademskoj godini 2019./2020.: 1. ukupno petnaest (15) mjeseci stipendija: a) stipendije za preddiplomski i diplomski sveučilišni studij u trajanju od pet (5) ili deset (10) mjeseci; b) stipendije za doktorski, tj. poslijediplomski studij u trajanju od jednog (1) mjeseca do deset (10) mjeseci; 2. jedna (1) stipendija za boravak sveučilišnih profesora hrvatskoga jezika i književnosti i slovačkoga jezika i književnosti u ukupnome trajanju od 30 dana. Rok: 15. ožujka 2019.

……………

Stipendije Republike Turske za 2019./2020.

U sklopu programa „Türkiye Scholarships“ objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij te istraživački boravak u Turskoj za akademsku godinu 2019./2020. Rok za prijavu: 20. veljače 2019. Informacije: https://www.turkiyeburslari.gov.tr/ Prijave se podnose isključivo on-line na mrežnoj stranici: https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/. Za dodatne informacije o natječaju i načinu prijave možete se obratiti na: info@turkiyeburslari.gov.tr.

……………

British Scholarship Trust

Objavljen je Natječaj za stipendije zaklade „British Scholarship Trust“ za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima (asistenti i stručni suradnici) za dodjelu stipendije u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca tijekom akademske godine 2019./2020. Rok: 1. ožujka 2019. Detaljne informacije;

Korisne upute za pripremu prijavne dokumentacije

……………

Istraživački boravak u Japanu

Japanska zaklada Matsumae International Foundation je objavila Natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu u trajanju od tri (3) do šest (6) mjeseci u razdoblju od travnja 2020. do ožujka 2021. Rok: 31. srpnja 2019.

……………

Natječaj Erasmus+ Partner Countries KA 107: nastavnici: Australija i Čile

Rezultati četvrtoga kruga Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107) – Projekti mobilnosti između država sudionica u programu i partnerskih država za razdoblje mobilnosti od 01.02.2019. do 31.05.2019. za sredstva koja su ostala neutrošena u prethodnim natječajima će biti objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

……………

Stipendije švicarskog sveučilišta u Fribourgu

Stipendije švicarskog sveučilišta u Fribourgu za znanstvenoistraživačke boravke u akademskoj godini 2019./2020. Sveučilište u Fribourgu (Švicarska) nudi stipendije u trajanju od četiri (4) mjeseca na doktorskoj razini i u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca na poslijedoktorskoj razini. Detaljne informacije su dostupne na mrežnim stranicama.

……………

Natječaj za Erasmus+ PC: nastavnici:

IRAN, IZRAEL, KOSOVO, RUSIJA, UKRAJINA

Rezultati Erasmus+ KA107 natječaj aza mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 28.01.2019. do 31.03.2020. – PARTNERSKE ZEMLJE za određena područja suradnje su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu. UPUTE za realizaciju na Filozofskome fakultetu.

……………

Natječaj za akademsku mobilnost 2019. – SVIJET

Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2019. godini (prvi krug) za b) prekograničnu mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU (mobilnost od 01.01. do 01.07.2019.) su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.  KRITERIJI  Filozofskoga fakulteta za rangiranje prijava.

  • UPUTE Filozofskoga fakulteta za realizaciju sredstava

……………

Natječaj za akademsku mobilnost 2019. – STRATEŠKI PARTNERI

Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2019. godini (prvi krug) za a) odlaznu mobilnost prema STRATEŠKIM PARTNERIMA u 2019. g. će  biti objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu. KRITERIJI Filozofskoga fakulteta za rangiranje prijava.

  • UPUTE Filozofskoga fakulteta za realizaciju sredstava

……………

Natječaj za akademsku mobilnost 2019. – DOKTORSKI STUDENTI kotizacije

Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2019. godini (prvi krug) za c) mobilnost doktorskih studenata (KOTIZACIJE za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima) za prekograničnu mobilnost od 01.01. do 01.07.2019. su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.  KRITERIJI Filozofskoga fakulteta za rangiranje prijava.

……………

Natječaj za Erasmus+ PC: nastavnici – Izrael i Rusija

Objavljeni su rezultati trećeg Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107): od 01.12.2018. do 31.05.2019.

……………

Fulbright Specialist Program: stipendije za ugošćavanje predavača i znanstvenika

Objavljen je natječaj Fulbright Specialist Program koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika na razdoblje od 2 do 6 tjedana (realiziran u razdoblju između 1. listopada 2019. i 30. rujna 2020). Sva visoka učilišta i znanstvene ustanove koje žele sudjelovati u programu podnose prijavu na natječaj Veleposlanstvu SAD-a od 2. studenog 2018. do najkasnije 30. ožujka 2019. Prijavu Filozofskoga fakulteta potrebno je realizirati uz suglasnost prodekana za znanost i međunarodnu suradnju. Više informacija na mrežnim stranicama Veleposlanstva SAD-a. https://hr.usembassy.gov/fulbright-specialist-program/

……………

PRODUŽETAK Erasmus+ natječaja za mobilnost NASTAVNOGA osoblja u 2018./19.

Objavljeni su rezultati produžetka Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2018./2019. – programske zemlje.

…………… 

Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u 2018./19.

Rezultati  Natječaja za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki i znanstvenih ustanova izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA103) – Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja u 2018./19. za aktivnosti: podučavanje (nastavno osoblje temeljem Erasmus+ ugovora, popis); kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (nastavno osoblje); osposobljavanje (nastavno i nenastavno osoblje); podučavanje (nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH) su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Sudionici su OBVEZNI proučiti

…………… 

 Natječaj za Erasmus+ PC: BiH, Izrael, Kina, Ukrajina

REZULTATI za Drugi krug NATJEČAJA Erasmus+ za mobilnost nastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 01.06.2018. do 31.05.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE – izvan EU (KA107)– BiH, Izrael, Kina, Ukrajina za nastavnike u svrhu podučavanja (održavanje nastave) i za osposobljavanje (stručno usavršavanje).

  • UPUTE  za realizaciju sredstava na Filozofskome fakultetu.

…………… 

 Natječaj za Erasmus+ PC: Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina

REZULTATI Natječaja Erasmus+ za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 19.02.2018. do 31.03.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE (KA107)– Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina u svrhu održavanja nastave i za stručno usavršavanje su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

  • UPUTE Filozofskoga fakulteta za realizaciju financijske potpore.

…………… 

PostDoc Latvija

Latvijska Državna agencija za razvoj obrazovanja provodi postdoktorski program do 2020. godine. Program je namijenjen svim znanstvenicima i znanstvenicama koji su stekli doktorat znanosti prije najviše 5 godina od datumaotvaranja natječaja, a htjeli bi provoditi jednu od sljedećih aktivnosti na javnim ili privatnim istraživačkim institucijama odnosno u privatnom sektoru u Latviji:  primijenjeno i temeljno istraživanje; jačanje vještina (trening); transfer znanja i tehnologija; stjecanje intelektualnog vlasništva; međunarodna mobilnost i umrežavanje. Informacije.

…………… 

………………………………………………………………………………..

Stipendije Macquire University, Australija: doktorski program (cotutelle)

Croatian Cotutelle PhD Scholarship Programme  Macquire University, Australija omogućava odabranome kandidatu doktorskoga studija financiranje školarine za doktorski studij na Macquire University (do 3 godine) i putni trošak povratne avio – karte. O međunarodnom dvojnom doktoratu (Cotutelle de thèse/Joint PhD Thesis Supervision) govorimo kada doktorand upiše doktorski studij na dva različita sveučilištaiz dvije zemlje, te uz superviziju dva mentora s tih sveučilišta radi jedan doktorski rad. Informacije o međunarodnim dvojnim doktoratima znanosti (cotutelle) možete pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta: http://www.ffzg.unizg.hr/international/about-fhss/programs/postgraduate-programs/cotutelle-medunarodni-dvojni-doktorati/

….. 

Mobilnost istraživača

Marie Sklodowska-Curie akcije

…………… 

Uputa za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izradilo je Uputu za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo. Uputa je izrađena s namjerom da se znanstvenicima koji odlaze na rad u inozemstvo omogući uvid u radnje koje moraju izvršiti neposredno prije odlaska u inozemstvo ili neposredno nakon dolaska u stranu državu. Uputom se utvrđuju nužni koraci u području reguliranja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, prijave/odjave prebivališta i boravišta te poreznog tretmana znanstvenika i članova njihovih obitelji prilikom privremenog odlaska u inozemstvo zbog istraživačkog rada. Prilikom izrade Upute Ministarstvo je konzultiralo sva relevantna nadležna tijela; Ministarstvo financija – Poreznu upravu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Uputu možete preuzeti OVDJE.

…..

Ljetne škole u inozemstvu

Informacije o ljetnim školama koja su dostavila strana partnerska sveučilišta možete pronaći na mreežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

…..

Agence universitaire de la francophonie

Sveučilišna agencija za frankofoniju

….. 

Guide to Brazilian Higher Education Courses

http://www.britishcouncil.org.br//sites/default/files/guide_brazilian_highered_courses_inenglish.pdf

….. 

EUROPASS

Inicijativa Europass jest portfelj od pet dokumenata (Europass životopis, Europass jezična putovnica, Europass dopunska isprava o studiju, Europass dodatak svjedodžbi i Europass mobilnost) namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i lako usporediv način, a smatraju se vrlo važnim sredstvom za postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva, a korisni su pojedincima koje zanima stalan ili privremeni rad u inozemstvu, stručno usavršavanje ili stjecanje novih akademskih iskustava, ali i poslodavcima koji dobivaju uvid u znanja, vještina i sposobnosti potencijalnih zaposlenika na jednostavan, pregledan i razumljiv način. Nacionalni Europass centar Hrvatska (NEC Hrvatska): www.europass