Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj „Partnerstvo u istraživanjima“. Ovaj program podržava partnerstvo u istraživanjima između javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta registriranih u Republici Hrvatskoj i izvanproračunskih (izvan Državnog proračuna RH) izvora financiranja iz zemlje i inozemstva – privatne tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, inozemne zaklade i agencije koje financiraju istraživanja, inozemne znanstvene organizacije(u daljnjem tekstu: partnerskih ustanova).

Partnerska ustanova (ili više njih) sufinanciraju projekt u iznosu od najmanje 50% sredstava ukupne vrijednosti projekta.

Nositelj istraživanja je istraživač zaposlen na javnoj znanstvenoj ustanovi u Hrvatskoj, koji partnerskim projektom može utemeljiti ili razviti postojeću suradnju u provedbi znanstvenih istraživanja čiji će se rezultati moći primijeniti u gospodarstvu ili društvu

 Istraživači  samostalno biraju istraživačku temu. Osnovni elementi vrednovanja su znanstvena vrijednost, originalnost i inovativnost projekta, predložena istraživačka metodologija, potencijal za gospodarski razvoj, te dosadašnja postignuća istraživača – voditelja projekta i suradnika.

Ukupan proračun: 15.000.000,00 kuna

Najveći ukupni iznos financiranja po projektu: financiranje koje dodjeljuje HRZZ iznosi 200.000,00 do 500.000,00 kuna godišnje, a najveći ukupni iznos financiranja je 1.500.000,00 kuna.

Trajanje financiranja projekta: od 2 do 3 godine.

Rok za prijavu: 2. srpanj i 3. prosinac do 13:00 (CET)

Okvirni kraj vrednovanja: studeni 2018. za rok prijave u srpnju 2018. odnosno ožujak 2019. za rok prijave u prosincu 2018.

Prijava na natječaj Partnerstvo u istraživanjima odvijat će se putem e-pošte programa Partnerstvo u istraživanjima partner@hrzz.hr . Obrasce i dodatnu dokumentaciju potrebno je ispuniti prema uputama navedenim u natječaju i Uputama za podnositelje projektnih prijedloga na natječaj Partnerstvo u istraživanjima i poslati e-poštom.

Sva pitanja vezana uz ovaj natječaj možete slati na partner@hrzz.hr.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti s http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=2504

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na icaleta@ffzg.hr