//Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća

Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća

Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za potpore istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća.

Programom se potiče suradnja hrvatskih istraživača (gostujući istraživač) s voditeljima ERC projekata radi stjecanja iskustva i pripreme vlastite prijave projektnog prijedloga za natječaj ERC programa.

Financira se posjeta voditelju ERC projekta u trajanju od 3 do 4 mjeseca. ERC projekt mora biti u tijeku u trenutku prijave i za vrijeme trajanja financiranja.

Natječaj je otvoren za sva znanstvena područja.

Financijska potpora Hrvatske zaklade za znanost iznosi mjesečno 2.000,00 eura neto (u kunskoj protuvrijednosti) za smještaj i hranu. Osim toga HRZZ pokrit će također i trošak prijevoza do mjesta institucije domaćina.

Gostujući istraživač treba zadovoljiti sljedeće uvjete:
– Aktivan istraživač s priznatim rezultatima na međunarodnoj razini; mora zadovoljavati uvjete za prijavu na natječaj ERC programa te mora biti u stalnom radnom odnosu u instituciji iz koje prijavljuje projekt.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na: http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=53

Natječajna dokumentacija sadrži Popis i kontakte voditelja ERC projekata koji su iskazali interes da ugoste gostujuće istraživače.

Rok za prijavu je 2. svibnja 2018. do 13:00.

Okvirni kraj vrednovanja: srpanj 2018. godine.

Prijavni obrazac potpisuje čelnik institucije. U cilju potpisivanja dekanice na prijavni obrazac, ljubazno molim dostaviti Prijavni obrazac, Izjavu prijavitelja i gostujućeg istraživača na hrvatskom i engleskom jeziku u papirnatom obliku u Ured za znanost i projekte (C-013), Iva Čaleta Pleša, do srijede 25. travnja 2018.

Upiti vezani za natječaj šalju se na ercpoptora@hrzz.hr

Za dodatne informacije, pojašnjenja i upute slobodno se obratite na icaleta@ffzg.hr

2018-09-14T18:29:02+00:0014.09.2018.|