Održan 6. Sveučilišni dan kvalitete

Sveučilište u Zagrebu organiziralo je 6. Sveučilišni dan kvalitete na temu Promjene u sustavu osiguravanja kvalitete: Sveučilište u susret novim izazovima i prilikama, a izlaganja su bila podijeljena u dva dijela. U prvom se dijelu govorilo o promjenama u sustavu osiguravanja kvalitete s naglaskom na postupak akreditacije novih studijskih programa u skladu s promjenama u zakonodavnom okviru. Drugi je dio bio posvećen cjeloživotnom učenju i usavršavanju uz izdvojene primjere dobre prakse, te mikrokvalifikacijama u visokom obrazovanju i korištenju vaučera.

Više o izlaganjima te program s popisom izlagača i tema predavanja dostupan je na web stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Održana radionica “Uspostavljanje i primjena postupaka revizija; praćenje i realizacija preporuka vanjskog vrednovanja”.

U organizaciji Povjerenstva za osiguravanje kvalitete FFZG, u utorak 22. studenoga 2022. u Vijećnici Fakulteta održana je radionica na temu uspostavljanja i primjene postupaka revizija te praćenja i realizacije preporuka vanjskog vrednovanja. Radionicu je za članove POK-a održao Vedran Kunović, vanjski član POK-a, te ujedno vodeći auditor i predavač za sustave upravljanja i osiguranja kvalitete.

radionicaFFZG_kunovic

Održan sastanak prodekana za nastavu, studente i kvalitetu, i predsjednika povjerenstava za upravljanje kvalitetom na Sveučilištu u Zagrebu.

U auli Sveučilišta u Zagrebu, 19. rujna 2022. održan je sastanak prodekana za nastavu, studente i kvalitetu, i predsjednika povjerenstava za upravljanje kvalitetom. Na sastanku je predstavljena brošura Osnovni pojmovi i objašnjenja postupka vrednovanja studijskih programa.