Održan 7. Sveučilišni dan kvalitete

Sveučilište u Zagrebu organiziralo je 7. Sveučilišni dan kvalitete na temu Umreživanjem do kvalitete: Sinergija za izvrsnost Sveučilišta u Zagrebu, a izlaganja su bila podijeljena u dva dijela. Nakon uvodnog obraćanja rektora prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, mr. sc. Loredane Maravić iz MZO te dr. sc. Irene Petrušić iz AZVO,  u prvom su dijelu pod nazivom ‘Kvaliteta u fokusu: izazovi i prilike na Sveučilištu u Zagrebu’ održana predavanja o izazovima i prilikama u sustavu osiguranja kvalitete, o tendecijama Cjeloživotnog obrazovanja iz perspektive visokog obrazovanja, te o godišnjem izvješću o sustavu osiguravanja kvalitete 2021./2022. Zatim su uslijedila tri primjera dobre prakse s naglaskom na međunarodnoj povezanosti. Drugi je dio bio posvećen temi transformacije sveučilišnih akata i procedura prema novim zakonskim okvirima i europskim trendovima, a članovi radnih skupina za izradu Pravilnika prezentirali su novitete u sveučilišnim aktima.

Više o izlaganjima te program s popisom izlagača i tema predavanja dostupan je na web stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Dan kvalitete Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 2023.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan kvalitete koji će se održati 14. veljače 2023. s konferencijom pod nazivom: „Sve počinje na sveučilištu! Kompetencije budućih nastavnika za obrazovanje budućnosti.“

Prijave su moguće do 8. veljače putem poveznice: https://forms.office.com/e/uJWiGrFzv4

Konferencija je dio projekta Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a prvenstveno je namijenjena za nastavnike visokih učilišta koji sudjeluju u procesu obrazovanja budućih učitelja i nastavnika, u cilju povezivanja i intenzivne razmjena iskustva te zajedničkog sjecanje znanja.

POZIVNICAPROGRAM

Održan 6. Sveučilišni dan kvalitete

Sveučilište u Zagrebu organiziralo je 6. Sveučilišni dan kvalitete na temu Promjene u sustavu osiguravanja kvalitete: Sveučilište u susret novim izazovima i prilikama, a izlaganja su bila podijeljena u dva dijela. U prvom se dijelu govorilo o promjenama u sustavu osiguravanja kvalitete s naglaskom na postupak akreditacije novih studijskih programa u skladu s promjenama u zakonodavnom okviru. Drugi je dio bio posvećen cjeloživotnom učenju i usavršavanju uz izdvojene primjere dobre prakse, te mikrokvalifikacijama u visokom obrazovanju i korištenju vaučera.

Više o izlaganjima te program s popisom izlagača i tema predavanja dostupan je na web stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Održana radionica “Uspostavljanje i primjena postupaka revizija; praćenje i realizacija preporuka vanjskog vrednovanja”.

U organizaciji Povjerenstva za osiguravanje kvalitete FFZG, u utorak 22. studenoga 2022. u Vijećnici Fakulteta održana je radionica na temu uspostavljanja i primjene postupaka revizija te praćenja i realizacije preporuka vanjskog vrednovanja. Radionicu je za članove POK-a održao Vedran Kunović, vanjski član POK-a, te ujedno vodeći auditor i predavač za sustave upravljanja i osiguranja kvalitete.

radionicaFFZG_kunovic

Održan sastanak prodekana za nastavu, studente i kvalitetu, i predsjednika povjerenstava za upravljanje kvalitetom na Sveučilištu u Zagrebu.

U auli Sveučilišta u Zagrebu, 19. rujna 2022. održan je sastanak prodekana za nastavu, studente i kvalitetu, i predsjednika povjerenstava za upravljanje kvalitetom. Na sastanku je predstavljena brošura Osnovni pojmovi i objašnjenja postupka vrednovanja studijskih programa.