Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u svojstvu EIT Health Hub-a za Hrvatsku, organizira 7. studenoga 2019. EIT HEALTH INNOVATION DAY, jednodnevni program razvoja inovacija čiji je cilj promocija inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava.

Prijavite se do 04.11.2019. u 16.00 sati na linku.
Podebljajte svoj CV novim znanjima i vještinama, i osvojite vrijedne nagrade!

Program se po prvi put provodi na Sveučilištu u Zagrebu, u okviru EIT HEALTH projekta Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, a domaćin je Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

Ovogodišnji Innovation days provode se u periodu između 10. listopada i 16. studenog 2019. godine na 31 EIT HEALTH partnerskoj lokaciji u Europi, između ostalih na Sveučilištu u Oxfordu, Imperial College London, Sveučilište Sorbonne i drugim prestižnim europskim sveučilištima.

Iako formatom sličniji hackathonu, program prije svega ima edukativan karakter, s ciljem da se studente potakne na poduzetnički način razmišljanja i upozna s inovacijskom metodologijom primjenom design thinking pristupa. Studentski timovi će razvijati inovativna rješenja za probleme u okviru EIT HEALTH tem ”Bringing Care Home – Izazovi aktivnog i zdravog starenje od mladosti do duboke starosti! uz pomoć mentora iz Lean Startup Hrvatska i stručnjaka iz Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i IoT & Digital Health područja tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

Studentska rješenja će ocjenjivati stručni žiri i pobjednički tim nagraditi sudjelovanjem na Winners Event u Parizu, gdje će se susresti studenti svih sudjelujućih i-Days sveučilišta u prilici za dobivanjem podrške za daljnji razvoj njihovih ideja te uključivanju u EIT Health mrežu.

Više informacija na:
http://cirtt.unizg.hr/prvi-eit-health-innovation-day-za-studente-sveucilista-u-zagrebu/

Kontakt za više informacija:
Dr. sc. Vlatka Petrović
Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu
vlatka.petrovic@unizg.hr