Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata namijenjen studentima kao pomoć pri pronalaženju zdravstvene zaštitite.

Osim adresara zdravstvenih ustanova naveden je i način na koji možete izabrati liječnike primarne zdravstvene zaštite u Zagrebu, a pronaći ćete i popis ustanova koje vam mogu pružiti specifične i preventivne mjere zdravstvene zaštite.

Informator je pripremio Ured za zaštitu zdravlja studenata.

Tijekom studija sve studentice i studenti imaju dva liječnika:

  • liječnika obiteljske medicine,
  • studentskog liječnika, specijalistu školske i sveučilišne medicine.

Svaki fakultet ima nadležnog studentskog liječnika, a za Filozofski fakultet nadležana je Tihana Marković, dr. med. škol. med. i Ivančica Novak, med. sestra.

Kontakt:

m. s. Ivančica Novak
Telefon: (01) 6551 – 554
Adresa: Avenija Većeslava Holjevca 22 Zagreb (Dom Zdravlja Siget) – lokacija na karti

Studentski liječnik na prvoj godini fakulteta obavlja sistematski pregled uz koji je uključen i razgovor o studentovim navikama i prilagodbi na fakultet. S obzirom na to da studentski liječnik dio posla obavlja na terenu, a provodi isključivo preventivne mjere zdravstvene zaštite (ne liječi studente kada su bolesni), studenti se prije dolaska svakako moraju naručiti telefonom.

Studenti koji nisu iz Zagreba i zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zagrebu, u slučaju bolesti se mogu javiti na hitnu medicinsku pomoć ili za vrijeme studiranja odabrati liječnika obiteljske medicine u tri doma zdravlja u Zagrebu: DZ Centar, Zapad i Istok u pravilu prema mjestu stanovanja.

Ista procedura je sa stomatologom i za djevojke s ginekologom.