Radionica za prijavu mreža u programu CEEPUS održat će se u srijedu, 27. studenog 2019. godine u prostorijama Agencije za mobilnost i programe EU, Frankopanska 26, s početkom u 10:30 sati. Predviđeno trajanje radionice je do 13 sati.

Organizator radionice je Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj, a vodit će ju prof. dr. sc. Vladimir Mrša, dugogodišnji CEEPUS koordinator mreže ”For Safe and Healthy Food in Middle-Europe”, te Stručnjak u programu CEEPUS.

Mreže su temelj mobilnosti u CEEPUS-u, Srednjoeuropskom programu međusveučilišne razmjene (www.ceepus.info), a čine ih najmanje 3 visoka učilišta (odjela, odsjeka ili katedri) iz minimalno tri različite zemlje sudionice programa. Svake godine rok za prijavu novih mreža ili obnovu postojećih je 15. siječnja. Prijavu podnosi nositelj mreže, dok partneri prilažu dodatnu dokumentaciju.

Po pozitivnoj evaluaciji svaka mreža dobiva kvote za odlaznu i dolaznu mobilnost u idućoj akademskoj godini (2020./2021.). Važno je napomenuti kako je prolaznost na prošlogodišnjoj prijavi mreža bila iznad 75%.

Prilikom radionice proći ćemo kroz projektnu prijavu i pritom se dotaći i osnovnih postavki samog programa. Radionica je prvenstveno namijenjena zainteresiranima za ulogu nositelja prijave mreže (koordinatorima mreža), no također, dobrodošli su i predstavnici  onih visokih učilišta koja se žele priključiti nekoj od postojećih mreža u ulozi partnera.

Sudjelovanje je potrebno potvrditi odgovorom na e-mail: ceepus@mobilnost.hr, najkasnije do 22.11.