Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da će se 4. prosinca 2019. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održati skup na kojem ćemo predstaviti Hrvatski arhiv podataka za društvene znanosti kao nacionalni javni servis i pružatelja usluga za CESSDA ERIC (Konzorcij europskih arhiva podataka za društvene znanosti) u kojemu je Hrvatska odnedavno punopravna članica, s Filozofskim fakultetom u Zagrebu kao nacionalnom koordinacijskom ustanovom.

Dugoročno očuvanje i pružanje na korištenje podataka nastalih u istraživanjima u području društvenih znanosti tradicionalni je posao u arhivima podataka koji čine CESSDA konzorcij. U današnje vrijeme, zbog sve prisutnije prakse otvorene znanosti u istraživačkoj svakodnevici, arhivi podataka bave se i podrškom istraživačima pri upravljanju podacima tijekom cijelog istraživačkog procesa kako bi se osigurao otvoreni pristup podacima (u onoj mjeri u kojoj je to moguće kada se radi o osobnim podacima), radi njihovog ponovnog korištenja u drugim istraživanjima ili radi mogućnosti provjere rezultata dobivenih u originalnom istraživanju.

Stoga ćemo Hrvatski arhiv podataka za društvene znanosti predstaviti kroz razgovore o otvorenoj znanosti, predavanja i rasprave o upravljanju podacima, pravnim i etičkim pitanja kod prikupljanja osobnih podataka te kroz demonstracije alata za otvorenu znanost.

Program skupa dostupan je na adresi: http://bit.ly/arhiv-podataka-program

Molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem obrasca na adresi: http://bit.ly/arhiv-podataka-prijave

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti e-poštom na arhiv.podataka@ffzg.hr.

Radujemo se vašem dolasku!

Marijana Glavica i Irena Kranjec
predstavnice za CESSDA ERIC
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu