Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s mađarskom zakladom Tempus Public Foundation, pozivaju na podnošenje prijava na Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2021./2022. i to za stipendije:

1. stipendije za semestralni/djelomičan studij (3 – 10 mjeseci). Stipendije su namijenjene studentima preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, upisanima na visoka učilišta u RH.
Prednost imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti.

2. stipendije za kratki i dugi istraživački boravak Razdoblje mobilnosti: od 3 dana do 10 mjeseci.

a) kratki istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana

A) poslijediplomski studij i istraživanje: za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj
B) postdoktorski studij i istraživanje: za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

b) dugi istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci

A) za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij
B) za postdoktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

3. stipendije za cjelokupni doktorski studij (do 36 mjeseci). Stipendije su namijenjene kandidatima koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.

4. stipendije za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture. Razdoblje mobilnosti: 2 ili 4 tjedna (ovisno o odabranome tečaju). Stipendije za ljetne tečajeve pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane. Prednost imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti.

Detaljne informacije o svim navedenim stipendijama, postupku prijave te potrebnoj prijavnoj dokumentaciji dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Za sve pojedinosti i dodatne informacije o natječaju zainteresirani kandidati mogu se obratiti Agenciji za mobilnost i programe EU-a na adresu elektroničke pošte: bilaterala@mobilnost.hr