Sveučilišna agencija za frankofoniju (Agence Universitaire de la Francophonie-AUF, www.auf.org) čiji je član i Sveučilište u Zagrebu, raspisala je Natječaj za financiranje projekata.

Cilj natječaja je ojačati konkurentnost i rast sveučilišnih istraživanja, doprinijeti izgradnji europskog istraživačkog prostora i promicanju znanstvene i tehnološke razmjene izvrsnosti te potaknuti stvaranje međunarodnih istraživačkih mreža i umrežavanje mladih istraživača francuskog govornog područja kroz uključivanje institucija članica AUF-a.

Razdoblje provedbe projekata traje 12 mjeseci, od 1. svibnja 2021. do 30. travnja 2022.

Maksimalni iznos financiranja koji se može potraživati od AUF-a ne smije prelaziti 10.000,00 € i mora predstavljati 80% ukupnog proračuna projekta.

Prioritetna znanstvena područja uključuju: zdravlje, sigurnost hrane i okoliš; kulturu, kreativnost i inkluzivno društvo; informacijske znanosti i tehnologije, industriju i svemir; klimu, energiju i mobilnost.

Prijedloge projekata mora podnijeti konzorcij sastavljen od najmanje dvije istraživačke organizacije iz institucija članica AUF-a i dviju različitih država, od kojih je barem jedna istraživačka organizacija iz institucije u državi koja pripada regiji Srednje i Istočne Europe; a druga istraživačka organizacija iz institucije članica AUF-a u Srednjoj i Istočnoj Europi ili u drugim regijama (Zapadna Europa, regija Srednje Afrike i Velikih jezera, Zapadna Afrika, regija Magreb, Bliski Istok, Azijsko-pacifička regija, Indijski ocean, Sjeverna i Južna Amerika, Karibi).

Projekti se prijavljuju isključivo preko AUF platforme na francuskom jeziku do 14. ožujka 2021. Obrasce i dodatnu dokumentaciju potrebno je ispuniti prema uputama navedenim u natječaju. Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na mrežnim stranicama AUF-a.

SUGLASNOST ZA PRIJAVU PROJEKTA (za potpis o.d. prodekanice)

U cilju uspješne prijave na Filozofskome fakultetu, potrebna je Suglasnost prijave projekta. Stoga, ljubazno molimo prijavitelje (djelatnike Filozofskoga fakulteta) da ispunjeni obrazac Suglasnost za prijavu projekta pravovremeno pošalju e-mailom u Word formatu na adresu projekti@ffzg.hr, a Ured za znanost i projekte će se pobrinuti za potpis o.d. prodekanice na obrascu te potpisanu i ovjerenu dokumentaciju dostaviti prijaviteljima.