Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust iz Zagreba, 22. studenog 2021. godine, u formi Zoom Webinara, organizira jednodnevni edukacijski webinar pod nazivom ”Etičnost i kulturni pluralizam u hrvatskom obrazovnom sustavu i hrvatskom medijskom prostoru u prikazivanju holokausta i stradanja”.

Program se realizira u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Webinar se organizira s ciljem što cjelovitijeg sagledavanja etičke dimenzije i razumijevanja kulturnog pluralizma u poučavanju tema antisemitizma, holokausta i stradanja za vrijeme Drugog svjetskog rata u Europi i Hrvatskoj i njihove aktualne interpretacije u suvremenom hrvatskom društvu, unutar hrvatskog obrazovnog sustava, odnosno postojećih kurikuluma te unutar hrvatskog medijskog prostora, hrvatskih medija i hrvatskog javnog mnijenja.

Seminar je namijenjen profesorima, svima zainteresiranima na odsjecima/odjelima studijima povijesti, pedagogije, psihologije, vjeronauka, politologije, novinarstva, komunikologije, socijalnog rada fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i drugih zainteresiranih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Navedeni webinar prvi je u nizu od tri jednodnevna seminara/ tematske cjeline koje će Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust u toku ove nastavne godine organizirati u sklopu edukacijskog seminara ”Antisemitizam, holokaust, stradanja: Prošlost u sadašnjosti”.

Poveznica za prijavu na webinar nalazi se u priloženom programu.