Objavljen je Natječaj za dodjelu nagrada najboljim mladim znanstvenicima iz područja Dunavske regije za 2022. godinu Danubius Young Scientist Award 2022.

Cilj natječaja je istaknuti znanstveni rad i talent mladih istraživača te poboljšati vidljivost znanstvene zajednice u regiji.

Dodijelit će se 14 nagrada, svaka  u iznosu od 1.350 eura, i to četrnaestorici mladih znanstvenika – po jednom znanstveniku iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije. Svakog kandidata mora nominirati njegova znanstvena organizacija (sveučilište, akademija i sl.).

Broj nominacija po znanstvenoj organizaciji ograničen je na pet kandidata, koji moraju biti s različitih fakulteta ili odjela, instituta ili istraživačkih skupina unutar određene organizacije. Međunarodni stručni žiri utvrdit će konačnu rang-listu svih pristiglih nominacija te će najviše rangirani kandidat iz svake zemlje biti predložen za dodjelu nagrade.

S obzirom da kandidate nominira matično Sveučilište, u cilju uspješne prijave na Natječaj, molimo odsjeke da pravovremeno pošalju svoje prijedloge kandidata s cjelokupnom dokumentacijom najkasnije do četvrtka 14. travnja do 14 sati na e-mail projekti@ffzg.hr kako bismo ih proslijedili Sveučilištu u Zagrebu.

Dokumentacija se šalje u skladu s propozicijama Natječaja (u pdf formatu) na: projekti@ffzg.hr.

Dodatne informacije o natječaju.