Klub studenata sociologije “Diskrepancija” poziva da od 21. do 25. ožujka u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta pratite međunarodni simpozij Društvo rizika: promišljanje nesigurnosti u globaliziranom svijetu“.
 

Tema ovogodišnjeg simpozija odabrana je s obzirom na to da su rizik i načini nošenja s njim tema koja je u posljednjih nekoliko godina dostigla posebno veliku važnost u javnom diskursu, a u sklopu simpozija obrađena je predavanjima o aktualnim temama poput COVID pandemije, međunarodnih odnosa, ekoloških prosvjeda, cybersigurnosti i medijskog diskursa o riziku. Osim studenata, u simpoziju će kao izlagači sudjelovati i profesori iz Njemačke, Italije, Mađarske i Bugarske, kako bi nam ponudili najširu moguću perspektivu o zadanoj problematici. Simpozij, uz šesnaest stručnih i studentskih predavanja, također uključuje i druge sadržaje.

Na početku simpozija, osim uvodne riječi, planirana je i panel-diskusija o društvenoj sanaciji rizika uzrokovanih djelovanjem korporacija. Od utorka do četvrtka održat će se radionica o lobiranju u području društvene otpornosti u kojoj će polaznici u konzultaciji s predstavnicima javne vlasti, privatnog sektora, političkih stranaka, strukovnih organizacija i sl. raditi na formuliranju prijedloga rješenja problema u svojim lokalnim zajednicama ili na višoj razini. U izvedbi radionice surađujemo s Impact House Consulting-om, Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu, te s Akademijom za politički razvoj uz koju će polaznici neka od svojih rješenja moći realizirati. Osim panel-diskusije i radionice, na simpoziju možete očekivati i filmsku večer (23.3.) na kojoj ćemo s učenicima srednjih škola pogledati i prokomentirati kratke dokumentarne isječke o odgovorima različitih država na problem konzumacije droga.

Za više informacija o aktivnostima i rasporedu događanja možete saznati na KSSD mrežnoj stranici i na KSSD Facebook stranici.
Međunarodni simpozij "Društvo rizika: promišljanje nesigurnosti u globaliziranom svijetu"

Međunarodni simpozij “Društvo rizika: promišljanje nesigurnosti u globaliziranom svijetu”