Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisao je Memorandum o razumijevanju s Microsoftom Hrvatska. Suradnja s jednom od najpoznatijih svjetskih IT tvrtki bit će fokusirana na globalnu inicijativu stjecanja vještina, koja uključuje besplatne online tečajeve za učenje kojima se stječu digitalne vještine za najtraženije poslove.

Filozofski fakultet kontinuirano prati potrebe poznavanja digitalnih tehnologija kada je u pitanju konkurentnost njegovih studenata na tržištu rada. Brze promjene u načinu poslovanja – digitalizacija, online rad na daljinu još su više istaknuli potrebu da studenti, budući stručnjaci u svojim područjima studija, ovladaju različitim suvremenim digitalnim tehnologijama kako bi bili konkurentni na tržištu rada i spremni za izazove cjeloživotnog obrazovanja.

Studenti i zaposlenici Filozofskog fakulteta moći će besplatno steći ili usavršiti svoje digitalne vještine putem tri online platforme Microsoftove globalne inicijative: LinkedIn Learning, Microsoft Learn, GitHub Learning Lab te putem Artifical Intelligence Business School i Microsoft Virtual Training Days. Uz studije Fakulteta studenti će steći dodatne vještine koje će im omogućiti prepoznatljivu kvalitetu na tržištu rada i olakšati im pronalazak posla, a mogućnost besplatnog stjecanja digitalnih vještina putem globalne inicijative dostupna je do 30. lipnja 2022.

“Razmjena znanja, tehničkih i tehnoloških inovacija s Microsoftom Hrvatska kao i primjena suvremenih, digitalnih znanja u svakodnevnom radnom okruženju u najrazličitijim sferama aktivnosti u kojima naši diplomirani studenti djeluju pridonijet će njihovoj konkurentnosti na tržištu rada.” naglasio je prodekan za organizaciju i razvoj prof. dr. sc. Hrvoje Stančić.

Više informacija o globalnoj inicijativi možete pronaći na web stranici Microsofta.