Sjednicu je otvorio dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Domagoj Tončinić koji se osvrnuo na bogatu povijest centra i zahvalio predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH, Središnjega ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, Agencije za mobilnost i programe EU-a te organizacija civilnoga društva na potpori koju pružaju Croaticumovim programima.

Nakon toga prof. dr. sc. Bernardina Petrović predstavila je Croaticumove udžbenike i vježbenice, lektorica dr.sc. Ana Grgić i viša lektorica dr.sc. Sanda Lucija Udier osvrnule su se na tematski broj Croatice posvećen opisu kao temelju poučavanja hrvatskoga kao drugoga, stranoga i nasljednoga jezika, a dr.sc. Ivana Brač, viša znanstvena suradnica iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje prikazala je knjigu Basic Croatian Grammar: For Croatian Language Learners lektora dr.sc. Darka Matovca.

Sjednici su također prisustvovali bivši studenti Ana Paula Ortega Bernal i David Rey Siles koji su se prisjetili dana kada su pohađali Croaticumov program.