Nagrada ”Ivan Filipović” za životno djelo te godišnje nagrade za rad i rezultate za 2021. dodijeljene su djelatnicima u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem i visokom školstvu te za znanstveni i stručni rad.

  • Prof. dr. sc. Vedrani Spajić-Vrkaš, redovitoj profesorici u miru s Odsjeka za pedagogiju dodijeljena je nagrada za životno djelo u području znanstvenog i stručnog rada.

Tijekom dugogodišnjeg rada na Fakultetu fokus njezinoga stručno-znanstvenog rada bila je zaštita i promicanje ljudskih prava, građanstva i kulturnog pluralizma odgojem i obrazovanjem.

  • Izv. prof. dr. sc. Lahorki Plejić Poje i doc. dr. sc. Ani Ćavar s Odsjeka za kroatistiku dobitnice su godišnje nagrada u području znanstvenog i stručnog rada.

Čestitamo na uspjehu i zahvaljujemo na dugogodišnjem trudu i radu!

”Nagradu Ivan Filipović” dodjeljuje Republika Hrvatska odnosno Odbor „Nagrade Ivan Filipović“, a priprema Ministarstvo znanosti i obrazovanja, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima čiji je pedagoški ili znanstveni i stručni rad trajan doprinos odgojno-obrazovnoj djelatnosti u Republici Hrvatskoj.

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najznačajnija ostvarenja tijekom proteklih godina, a osobito posljednje, istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima i skupini znanstvenika i stručnjaka ili prosvjetnih djelatnika ako je ostvarenje rezultat njihova zajedničkog rada.