Predstavili smo Filozofski fakultet u Zagrebu maturantima Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica.

Učenicima smo pojasnili kako upisati željene studije, upoznali ih sa svim studijskim programima te predstavili mogućnosti kombiniranja različitih studijskih programa. Saznali su i zanimljive informacije o studentskom životu na našem Fakultetu i čuli koje su prednosti studiranja na FFZG-u.

Zahvaljujemo pedagoginji Petre Porić i maturantima na pažnji i ugodnom druženju. Maturantima želimo sve najbolje na državnoj maturi i upisima!

Hvala svim nastavnicima koji su vrlo nadahnuto predstavili svoje odsjeke i studije: doc. dr. sc. Marini Grubišić, doc. dr. sc. Ivi Kaić, izv. prof. dr. sc. Barbari Kušević, dr. sc. Maši Musulin, prof. dr. sc. Zrinki Nikolić Jakus, izv. prof. dr. sc. Slađanu Turković i izv. prof. dr. sc. Jani Vukić.

Dojmovi maturanta:

”Imala sam nekoliko nedoumica oko izbora fakulteta jer mi je uvijek Učiteljski fakultet bio prvi izbor, a Filozofski je slijedio nakon toga, a sad su mi se izbori totalno pobrkali i čini mi se da ću promijeniti odluku.”

”Jako mi je drago da sam da sam mogao doći na fakultet koji me zanima i vidjeti gdje bih jednog dana mogao studirati.”

”Meni je bilo jako važno osjetiti klimu fakulteta koji će mi biti drugi dom u sljedećih 5 godina ako ga upišem, a jučer smo dobili baš tu priliku.”

”Meni se svidjelo to što se uz studiranje mogu raditi i druge stvari poput razmjena, izleta, terenskih nastava, mogu se uključiti u klubove, nisam znala da se to može na fakultetu.”

”Posebno mi se svidjelo to što su profesori naglašavali kako su u opuštenom i prijateljskom odnosu sa studentima. Svi su se jako potrudili da nam objasne dvopredmetno studiranje i kako prijavljivati grupe, baš su to naglašavali, a objasnili su i koje mature treba za koji smjer položiti.”

”Mene su dojmilo to što su svi bili jako simpatični i ljubazni i nije im bio problem ostati malo duže i objasniti dodatno neke stvari.”

Dojmovi pedagoginje Petre Porić:

”Iznimno sam zadovoljna našim posjetom Filozofskom fakultetu i rezultatom koji je proizašao iz našeg susreta s pročelnicima odsjeka. Pročelnici su bili srdačni, jasni u objašnjavanju, potrudili su se učenicima na što slikovitiji način dočarati studiranje na svakom pojedinom odsjeku, a k tome su i poticali učenička pitanja i bili voljni odgovarati na njih. Isto tako, prodekanica za nastavu i studente, profesorica Ivana Vidović Bolt, na moj prijedlog je odmah pristala na suradnju i ljubazno omogućila da moji učenici posjete Fakultet i stvore dojam onoga što će ih potencijalno dočekati na jesen. Učenici su posjetom i više nego zadovoljni. Sama mogućnost da mogu uživo vidjeti fakultet ih je oduševila, a pritom su čuli i puno informacija iz prve ruke. Kada su sjeli na ručak, komentirali su posjet i razgovarali o svim informacijama koje su čuli, a kada su sjeli u vlak vidjela sam i da neki od njih pretražuju stranice Fakulteta, u čemu vidim uspješnost ovog posjeta. Sve u svemu, posjet Filozofskom fakultetu ocijenila bih izvrsnim te se nadam da ćemo i buduće generacije na ovaj ili sličan način moći upoznati s Fakultetom.”