U ponedjeljak 2. veljače 2023. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda za bilateralne odnose za provedbu projekta Unapređivanje norveških studija na Sveučilištu u Zagrebu na Katedri za skandinavistiku Odsjeka za anglistiku našeg Fakulteta.

Ugovor su potpisali, u ime  Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprave za strateško planiranje i koordinaciju EU fondova, ministar Šime Erlić, univ. spec. oec. i, u ime Filozofskoga fakulteta, dekan izv. prof. dr. sc. Domagoj Tončinić. Svečanom potpisivanju je prisustvovao i veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Haakon Blankenborg, kao i izaslanstva Veleposlanstva i Ministarstva, voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Goranka Antunović te drugi nastavnici i studenti Katedre za skandinavistiku. U realizaciji projekta kao partnerska institucija sudjeluje Centar za norveške studije u inozemstvu (SNU) Sveučilišta u Agderu.

Projektne aktivnosti tijekom naredna tri semestra uključivat će lektorat norveškog jezika za studente skandinavistike, dolazak gostujućih predavača i on-line predavanja za studente Katedre i Odsjeka za anglistiku kao i ostalih odsjeka Fakulteta, prevoditeljsku radionicu uz javnu tribinu posvećenu norveškoj književnosti i dr.