Jeste li ikad tijekom javnoga govorenja osjetili kako vam ruke i noge podrhtavaju, a glas puca? Dlanovi se znoje, pogled ne možete maknuti s papira i noć prije prezentacije na fakultetu uopće niste mogli zaspati?

Ako je vaš odgovor na neko od ovih pitanja potvrdan, to znači da pripadate skupini od čak 75% populacije koja se suočava sa strahom od javnog nastupa.

Ali prijeći u ovu skupinu od 25% hrabrih zapravo je vrlo jednostavno! I potpuno je besplatno!

Naime, u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja 2023. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Klub studenata fonetike Eufonija održava sedmi FonET. FonET je najveći volonterski projekt studenata fonetike, također poznat kao „mali tečaj govorništva“ na kojem sudionici uče kako sastaviti i izvesti dobar govor.

Program predavanja i radionica podijeljen je u nekoliko tematskih blokova koji pokrivaju sljedeća područja: kompoziciju (strukturu govora), verbalnu i neverbalnu komunikaciju, smanjenje treme prije i tijekom izvođenja govora, fonetske vježbe za postizanje ugodnijega glasa i preciznijeg izgovora, kvalitetnu argumentaciju u govoru i prepoznavanje retoričkih smicalica, profiliranje publike, pripremu i izvođenje govora uz individualno mentorsko savjetovanje, a tu su, dakako, i popratni zabavni sadržaji.

Ove godine FonET doživljava svoje sedmo izdanje što potvrđuje njegovu popularnost, a ak. god. 2014/15. projekt je nagrađen i Posebnom rektorovom nagradom.

Sudjelovanje je besplatno, a projekt je namijenjen studentima nefonetičarima – svima kojima bi znanje govorništva i fonetike pomoglo u efikasnijem izvršavanju javnih izlaganja – većini studenata dobro poznatoj – noćnoj mori.

Ako želite poboljšati svoje govorničke vještine, unaprijediti vlastitu javnu reprezentaciju i steći komunikacijske alate koje će vam zasigurno biti potrebni kako tijekom, tako i nakon završetka studija – u poslovnome svijetu, pridružite nam se na FonET-u!

Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici.