Na Fakultetu je u petak 25. kolovoza 2023. drugu godinu zaredom održan Državni skup za nastavnike Likovne umjetnosti u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a u suradnji s Katedrom za metodiku nastave povijesti umjetnosti pri Odsjeku za povijest umjetnosti.

Krovna tema ovogodišnjeg skupa bila je Ljudsko tijelo u umjetnosti. Nakon uvodne riječi Zvjezdane Prohaske, više savjetnice za likovnu kulturu i likovnu umjetnost, održana su tri predavanja naših uvaženih stručnjaka te je provedena jedna metodička radionica.

Doc. dr. sc. Tanja Trška s Odsjeka za povijest umjetnosti održala je predavanje o idealima ljepote u umjetnosti ranog novog vijeka, doc. dr. sc. Goran Sunajko s Odsjeka za filozofiju predavao je o afirmaciji ružnoga u modernoj umjetnosti, a doc. dr. sc. Krunoslav Lučić s Odsjeka za komparativnu književnost je u svojem predavanju problematizirao temu ljudskoga tijela u filmskoj umjetnosti. Skup je zaključen metodičkom radionicom na temu ideala ljepote koju su vodile izv. prof. dr. sc. Jasmina Nestić i doc. dr. sc. Josipa Alviž.

Na skupu je sudjelovalo 66 nastavnika Likovne kulture i Likovne umjetnosti iz čitave Hrvatske.