Institut Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, objavio je natječaj za stipendiju za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2024./2025.

Produljen rok za prijavu: 31. svibnja 2024.

Stipendija je namijenjena istraživanju u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2024./2025. u trajanju od osam (8) mjeseci, odnosno od 1. listopada 2024. do 31. svibnja 2025., na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada. Stipendija u iznosu od 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od listopada 2024.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački jezik ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.