Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i profesor Steve Fleming (University College London) organizirali su Croatian Consciousness & Computation Conference. Konferencija se održala 25. i 26. travnja u Zagrebu, u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika.

Konferencija se bavila istraživanjem svijesti i neuralnim računarskim modelima ljudskih kognitivnih procesa kao glavnim temama. Svrha konferencije bila je razmjena znanja o suvremenim trendovima i istraživačkim temama u području kognitivne neuroznanosti, s fokusom na svijest, metakogniciju, percepciju, radno pamćenje i računalne metode u istraživanju tih područja.

Odsjek za psihologiju i profesor Steve Fleming, povodom održavanja konferencije u Zagrebu, ugostili su svjetski poznate znanstvenike i izlagače s University of Cambridge, University College London i International School for Advanced Studies (Trst).
Zbog iznimno pozitivnih reakcija izlagača i publike, konferencija će se pokušat organizirati i sljedeće godine.

Povodom održavanje konferencije britanski veleposlanik u Hrvatskoj Nj.E. Simon Thomas ugostio je organizatore 24. travnja na večeri kojom se obilježila znanstvena suradnja Hrvatske i Velike Britanije i koja je bila prilika susresti se s brojnim znanstvenicima koji rade na održavanju znanstvene suradnje između ove dvije zemlje.