Informativni centar, organizacijska je jedinica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koja služi, kako ime i nalaže, izdavanju točnih, provjerenih i aktualnih informacija vezanih uz Fakultet, studij i studentski život, a koncipiran je kao produžetak Studentske službe (bez izvršnih ovlasti). Osim redovitih djelatnosti, poput izdavanja iksica, informiranja o upisima na preddiplomske i diplomske studije i sl., Info-centar je također tu  da bi studentima pomogao snaći se u zgradi fakulteta, razumjeti studentske obaveze, naći rješenja za razne probleme vezane uz studij i za sve ostalo što bi se studentima moglo pokazati kao problem ili prepreka. Ako se radi o problemu koji je malo specifičniji, djelatnici Info-centra će se pobrinuti da vas, ako vam već ne daju zadovoljavajući odgovor, upute na osobu ili službu gdje ćete moći pronaći rješenje.

Osim toga, djelatnici Info-centra zaduženi su i za predstavljanje Filozofskog fakulteta na Smotri Sveučilišta koja se svake godine održava u organizaciji Studentskog centra, a također sudjeluju i u provedbi razredbenog postupka na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

Kontaktirati nas možete putem telefona: (01) 4092-013 i 4092-203, putem e-mail adrese: info-centar@ffzg.hr, ili osobno – Info-centar je uvijek tu za studente (bivše, trenutne i buduće) i spreman pomoći o kakvim god problemima se radilo.