Povodom 13. Tjedna psihologije pozivaju se svi na predavanje izvanredne profesorice dr. sc. Anite Lauri Korajlije na temu ”Zlostavljane žene – zašto ostaju, zašto ne prijave, zašto im se vrate” koje će se održati u utorak 18. veljače 2020. god. s početkom u 18:30 sati u dvorani DVII Filozofskog fakulteta.

Predavanje se održava u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i SUPPORT programa Savjetovališta za studente FFZG-a.

Ovim predavanjem najavljuje se SUPPORT program edukacija u organizaciji Savjetovališta FFZG-a kojima je cilj pružiti stručnu podršku razvoju psihologa u vidu stjecanja novih znanja i vještina te obnavljanja postojećih u područjima psihodijagnostike, psihologije seksualnosti, savjetodavnog rada i drugih stručnih tema. Edukacije će provoditi stručnjaci u područjima i održavati će se na mjesečnoj razini na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Više o predavanju na temu ”Zlostavljane žene – zašto ostaju, zašto ne prijave, zašto im se vrate”:
Pitanja u naslovu su samo neka od pitanja koja se nameću stručnjacima i okolini kad se sretnu sa ženama, žrtvama obiteljskog i partnerskog nasilja. Najčešće prođu godine prije nego se žrtva nasilja riješi zlostavljača, što nam samo ukazuje na ozbiljnost emocionalnih i tjelesnih poteškoća koje se kroz to vrijeme mogu razviti kao posljedica zlostavljanja. U ovom će se predavanju, kombinirajući višegodišnje iskustvo rada u Savjetovalištu za žene Autonomne ženske kuće Zagreb i znanstvene spoznaje, izv. prof. dr.sc. Anita Lauri Korajlija dotaknuti odgovora na ta i još neka pitanja, kako bi svi zajedno bolje razumjeli žrtve i bili im spremniji pomoći.