Poštovane kolegice i kolege,

jučer smo napravili prvi pregled zgrada našeg Fakulteta, a danas su tehnička služba, članovi Uprave i voditeljica Knjižnice detaljno ponovo pregledali zgradu. Potres je prouzročio manju štetu na fakultetskoj zgradi i znatniju u zgradi knjižnice. Štete naizgled nisu strukturne, no završnu procjenu moraju dati stručnjaci. Pokrenut je protokol o postupanju u ovakvom slučaju i čeka se pregled statičara u koordinaciji sa Sveučilištem i Ministarstvom.

Zasad ostaje na snazi odluka o radu od kuće koja vrijedi za sve. Iznimno, i u dogovoru s prodekanom za organizaciju, dopustit ćemo rad na Fakultetu onim nastavnicima koji u svojim domovima nemaju uvjete za rad.

Na porti se nalazi dvadeset prijenosnih računala za one koji ne raspolažu osnovnom opremom za rad. Računala se mogu preuzeti uz potpisanu izjavu koju ćete dobiti od portira i u kojoj ćete biti upoznati s uvjetima posudbe.

Također, željela bih vas obavijestiti da ćemo na reformi studijskih programa nastaviti raditi kad se situacija normalizira. Svi rokovi i daljnji koraci bit će tada redefinirani.

Trenutno su nam prioriteti organizacija online nastave i osiguravanje za to potrebne infrastrukture. Molimo vas da obim nastave prilagodite ECTS opterećenju kolegija kako studenti ne bi bili previše ili premalo opterećeni, a posebno molim da rokove za obveze prilagodite situaciji u kojoj se svi nalazimo.

Nadamo se da ćemo što prije dobiti pozitivne vijesti i da će se barem dio funkcionalnosti Fakulteta vratiti u stanje prije potresa. Ne zaboravimo na opasnost od koronavirusa – ostanimo doma, ostanimo zdravi!

Uprava Filozofskog fakulteta