Tehnička potpora

Obrane će se obavljati na sustavu Omega korištenjem aktivnosti BigBlueButton. Za svaki odsjek otvoren je zasebni e-kolegij na sustavu Omega u sklopu kojega su otvorene zasebne sekcije za svaku od obrana diplomskih radova. Pripremljene su aktivnosti BigBlueButton za svaku zasebnu obranu.

Pročelnice i pročelnici odsjeka se trebaju javiti Centru za potporu e-učenju radi dodjele ovlasti/preuzimanja tih e-kolegija na adresu cpeu@ffzg.hr te trebaju poslati Centru popis nastavnika koji su mentori i članovi povjerenstava (popis treba sadržavati podatke u obliku: ime, prezime, e-mail).

Pisane i video upute za aktivnost BigBlueButton.

Centar za potporu e-učenju stoji na raspolaganju za dodatne upute, kao i tehničku podršku provođenju postupaka obrane na cpeu@ffzg.hr.

Postupak

Sama obrana diplomskih radova – vođenje zapisnika i upisivanje ocjene – vodi se preko ISVU Nastavničkog portala.

Odgovore na pitanja oko samog postupka obrane diplomskog rada putem Nastavničkog portala možete pogledati na poveznicama:
a) kratka prezentacija koju ste svi dobili u veljači 2019. godine,
b) kratke tekstualne upute
c) iscrpne upute.

Pohrana diplomskog rada u Odraz

Kako bi se cijeli postupak obavio digitalno, najkasnije u roku od tjedan dana nakon obrane, student sam pohranjuje završnu verziju diplomskog rada u .pdf (uz koji je po potrebi moguće priložiti dodatne datoteke s popratnim materijalima) u Otvoreni digitalni repozitorij akademske zajednice FFZG-a – ODRAZ. Upute za postupak pohrane nalaze se na mrežnim stranicama Knjižnice.

Potvrda o vraćenim knjigama u Knjižnicu

Studente koji su pred diplomu ili su diplomirali, a za izdavanje diplome im je potrebna potvrda o vraćenim knjigama iz Knjižnice, trebaju poslati mail na knjiznica@ffzg.hr.

Prisustvovanje javnosti

Budući da Pravilnik o studiranju (čl. 57., st.10.) definira da je obrana diplomskih radova javna, bilo bi dobro, unutar mogućnosti u ovim izvanrednim okolnostima, da online obrani prisustvuje i javnost. Prilikom oglašavanja obrane treba staviti link na e-kolegij na kojem će biti obrana s lozinkom za upis na kolegij. Obrani diplomskog rada mogu  pristupiti studenti i nastavnici koji imaju korisnički račun na Omegi.