Rokovi

Rok prijave teme/sinopsisa novih diplomskih radova je 1. svibnja 2020.

Teme i sinopsisi su se dosad redovno odobravali na sjednicama Vijeća Odsjeka. U ovoj situaciji bit će dovoljno da student u dogovoru s mentorom na e-mail adresu Tajništva Odsjeka najkasnije do 1. svibnja pošalje Obrazac za prijavu, te da mentor potvrdi temu/sinopsis i pošalje informaciju o tome pročelniku Odsjeka. Pročelnik Odsjeka će zatim najkasnije do 15. svibnja svim članovima Odsjeka putem elektroničke pošte poslati popis takvih, od strane mentora odobrenih, tema i sinopsisa. Članovi Odsjeka se ogluhom izjašnjavaju o temama.

Tehnička potpora

Obrane će se obavljati na sustavu Omega korištenjem aktivnosti BigBlueButton. Za svaki odsjek otvoren je zasebni e-kolegij na sustavu Omega u sklopu kojega su otvorene zasebne sekcije za svaku od obrana diplomskih radova. Pripremljene su aktivnosti BigBlueButton za svaku zasebnu obranu.

Pročelnice i pročelnici odsjeka se trebaju javiti Centru za potporu e-učenju radi dodjele ovlasti/preuzimanja tih e-kolegija na adresu cpeu@ffzg.hr. Molimo pročelnice i pročelnike da pošalju Centru popis nastavnika koji su mentori i članovi povjerenstava (popis treba sadržavati podatke u obliku: ime, prezime, e-mail).

Pisane i video upute za aktivnost BigBlueButton nalaze se ovdje: https://cpeu.ffzg.unizg.hr/?page_id=1321

Centar za potporu e-učenju stoji vam na raspolaganju za dodatne upute, kao i tehničku podršku provođenju postupaka obrane na cpeu@ffzg.hr.

Postupak

Sama obrana diplomskih radova – vođenje zapisnika i upisivanje ocjene – vodi se preko ISVU Nastavničkog portala.

Odgovore na pitanja oko samog postupka obrane diplomskog rada putem Nastavničkog portala možete pogledati na poveznicama:
a) kratka prezentacija koju ste svi dobili u veljači 2019. godine,
b) kratke tekstualne upute, te
c) iscrpne upute.

Pohrana diplomskog rada u Odraz

Kako bi se cijeli postupak obavio digitalno, najkasnije u roku od tjedan dana nakon obrane, student sam pohranjuje završnu verziju diplomskog rada u pdf/A formatu (uz koji je po potrebi moguće priložiti dodatne datoteke s popratnim materijalima) u Otvoreni digitalni repozitorij akademske zajednice FFZG-a – ODRAZ (https://repozitorij.ffzg.unizg.hr/). Upute za postupak pohrane nalaze se na mrežnim stranicama Knjižnice.

Potvrda o vraćenim knjigama u Knjižnicu

Studente koji su pred diplomu ili su diplomirali, a za izdavanje diplome im je potrebna potvrda o vraćenim knjigama iz Knjižnice, molimo da pošalju mail na knjiznica@ffzg.hr.

Prisustvovanje javnosti

Budući da naš /Pravilnik o studiranju/ u čl. 57., st.10. definira da je obrana diplomskih radova javna, bilo bi dobro, unutar mogućnosti u ovim izvanrednim okolnostima, da obrani /online/ prisustvuje i javnost. Prilikom oglašavanja obrane treba staviti link na e-kolegij na kojem će biti obrana sa lozinkom za upis na kolegij (lozinka može biti nešto općenito, recimo /diplomski/). Zainteresirani studenti i nastavnici tako mogu pristupiti. Kao i kod fizičkih obrana kandidata treba uputiti studente da pozovu barem jednog kolegu koji ce se sigurno odazvati. Pristupiti mogu samo oni koji imaju korisnički račun na Omegi.

Kontakti

Pitanja oko Nastavničkog portala, molimo na prodekanica.nastava@ffzg.hr ili, ako su tehničke prirode, na isvu@ffzg.hr.