Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak 18. lipnja u 12.00 sati u dvorani DVII Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavljeni su rezultati istraživanja ”Kako smo? Život u Hrvatskoj u doba korone”.

Projekt ”Kako smo? Život u Hrvatskoj u doba korone” bavio se ispitivanjem posljedica pandemije bolesti COVID-19 u Hrvatskoj i jakog potresa na području Zagreba po psihičko zdravlje građana svih generacija. Provela ga je skupina od 13 psihologinja raznih generacija, znanstvenica, nastavnica i vanjskih suradnica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koje su studenti nazvali Covidovih 13.

Cilj istraživanja bio je ispitati promjene u načinu života i u odnosima tijekom pandemije bolesti COVID-19, načine na koje su građani doživjeli te promjene, izvore stresa u novonastaloj situaciji te posljedice doživljenog stresa po psihičko zdravlje. Provedeno istraživanje najobuhvatnije je do sada u našoj zemlji, u njemu je sudjelovalo više od 3500 osoba između 18 i 95 godina starosti i 785 učenika od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Podaci su prikupljeni on-line anketom tijekom svibnja 2020. godine.