Europska komisija je objavila dodatni Erasmus+ KA2 poziv za projekte strateških partnerstva na temu INOVATIVNE PRAKSE U DIGITALNO DOBA s ciljem podupiranja primjene digitalnih tehnologija te inovativnih i otvorenih pedagogija u obrazovanju i osposobljavanju, te upotrebe europskih okvira za digitalne kompetencije, uključujući razvoj i korištenje otvorenih obrazovnih resursa. Prednost će imati oni projekti kojima se promiču inovativne metode i alati za online poučavanje.

Maksimalni iznos financiranja projekata je 300.000,00 EUR, a njihovo trajanje najviše 24 mjeseca. Za područje visokog obrazovanja na raspolaganju je ukupno 431.279,00 EUR.

Službeni prijavitelj je SVEUČILIŠTE U ZAGREBU. Rok za dostavu dokumentacije (Suglasnost za prijavu projekta) na Filozofskome fakultetu: 8. listopada, 2020. na: projekti@ffzg.hr

VAŽNE NAPOMENE vezano za prijavu:

  • Službeni prijavitelj je SVEUČILIŠTE U ZAGREBU. Prijavljujete li projekt kao koordinator ili sudjelujete kao partner prijava je obavezna s identifikacijskim brojem Sveučilišta (ORGANISATION ID): E10209270
  • Mandatno pismo (Mandate letter) za partnere ili Izjavu časti (Declaration of Honor) za koordinatore potpisuje Rektor Sveučilišta u Zagrebu.
  • U prijavni obrazac (online sučelje) prijavitelj / koordinator za Sveučilište u Zagrebu treba upisati ORGANISATION ID E10209270; ukoliko ste koordinator konzorcija upisujete E10209270 u polje Applicant Organisation, ako ste partner u konzorciju pošaljite svom koordinatoru broj E10209270; nakon upisa broja automatski će se popuniti sva polja za Sveučilište u Zagrebu.
  • U cilju pravovremene prijave i potpisivanja dokumenta na Sveučilištu u Zagrebu potrebno je najkasnije do 8. listopada poslati ispunjeni obrazac Suglasnosti za prijavu projekta na projekti@ffzg.hr. Suglasnost je potrebno ispuniti u Word formatu. Podaci su potrebni za daljnju proceduru na Sveučilištu u Zagrebu tj. potpisivanje Mandatnog pisma ili Izjave časti. Mandatno pismo / Izjavu časti će za prijavitelje pribaviti Ured za znanost i projekte Filozofskoga fakulteta.
  • Propozicije poziva dostupne su u Programskom vodiču (v3 od 25.8.2020), posebno od str. 115. do 122.
  • Natječajna dokumentacija je objavljena na mrežnim stranicama mobilnost.hr . U natječajnoj će dokumentaciji biti potrebno navesti i projekte koje vodi institucija u zadnje tri godine. Baza svih Erasmus+  projekata Sveučilišta u Zagrebu.