Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) je objavilo Natječaj za sufinanciranje razmjene sudionika na projektima između Hrvatske i Njemačke za razdoblje 2022.-2024.

Cilj natječaja je intenziviranje međunarodne suradnje istraživača koji rade zajedno na znanstveno-istraživačkim projektima, poticanje mobilnosti, usavršavanja i specijalizacije znanstvenika.

Projektni prijedlozi se podnose iz svih znanstvenih područja.

Rok za prijavu je 30. lipnja 2021.

Razdoblje trajanja projekata je dvije godine, a maksimalni iznos financiranja 6.000,00 eura po projektu. Sredstva se dodjeljuju za kraće boravke znanstvenika.

Preduvjet za sudjelovanje u natječaju je dogovoren zajednički projekt na kojem namjeravaju raditi znanstvenici obiju zemalja te osigurano osnovno financiranje za projekt. Prijave podnesene samo jednoj strani neće se razmatrati. Prijavitelj s hrvatske strane mora imati aktivan projekt koji financira središnje nacionalno tijelo ili projekt financiran iz ESI fondova ili programa EU ili projekt financiran iz sredstava matične ustanove.

SUGLASNOST ZA PRIJAVU PROJEKTA (za potpis o. d. prodekana)

U cilju uspješne prijave na Natječaj, molimo prijavitelje da pravovremeno pošalju ispunjeni obrazac Suglasnost za prijavu projekta u Word formatu na e-mail projekti@ffzg.hr, a Ured za znanost i projekte će se pobrinuti za potpis o. d. prodekana na obrascu te potpisanu dokumentaciju dostaviti prijaviteljima.