Zaklada Dr. Ljerka Markić-Čučuković koja djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove je godine nagradila najbolje studente diplomskog studija informacijskih znanosti smjera bibliotekarstvo.

Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima Odsjeka ove su godine nagrađene studentice Carla Pansini,  Kristina Vinković i student Ivan Šimunić.

Ove godine Zaklada je dodijelila i nagradu za knjižnicu, ustanovu, udrugu i pojedinca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito. Nagradu je dobila Adela Granić, prof. i dipl. bibl., viša savjetnica za stručne suradnike knjižničare u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Zaključeno je kako je Adela Granić školske knjižničare učinila je vidljivima i prepoznatljivim u njihovim ustanovama i široj zajednici i time promovirala knjižnice i bibliotekarstvo općenito.

Dobitnicima su nagrade uručene 18. svibnja 2021. u 14 sati u dvorani DVII Filozofskoga fakulteta Svaučilišta u azgrebu u Zagrebu.

Čestitamo dobitnicima!